Football Talk

Champions League, Γιουβέντους – Τσέλσι 1-0: Δύο στα δύο για τους Ιταλούς, μέσα σε… 10 δευτερόλεπτα, και σκόρερ τον Κιέζα! (video)

Champions League, Γιουβέντους – Τσέλσι 1-0: Δύο στα δύο για τους Ιταλούς, μέσα σε… 10 δευτερόλεπτα, και σκόρερ τον Κιέζα! (video)
Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Γιουβέντους επί της Τσέλσι στο Τορίνο με 1-0, με τους «μπιανκονέρι» να επικρατούν χάρη σε γκολ του Φεντερίκο Κιέζα και να κάνουν το 2Χ2 στο ChampionsLeague. Προβλημάτισε και πάλι το σύνολο του Τόμας Τούχελ, απώλεσε σημαντική ευκαιρία στο 83ο λεπτό ο Ρομέλου Λουκάκου!

Εννέα χρόνια είχαν να τεθούν αντιμέτωπες η Γιουβέντους με την Τσέλσι, ανεξαρτήτως ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τους Σέζαρ Αθπλικουέτα, Τζόρτζιο Κιελίνι και Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος συμπλήρωσε 450 συμμετοχές με την φανέλα της «Γηραιάς Κυρίας», να είναι οι μοναδικοί που… θα θυμούνται το 3-0 της γηπεδούχου το 2012!

Παρά ταύτα, το ματς της 2ης αγωνιστικής του Champions League, και το μεγαλύτερο ντέρμπι του θεσμού μέχρι το… επόμενο, ουδεμία σχέση είχε με την ευρεία επικράτηση των «μπιανκονέρι», όταν προπονητής των «μπλε» ήταν ο Στέφανο Ντι Ματέο, που εν τέλει κατέκτησε και το τρόπαιο, με πρωταγωνιστές τους Πετρ Τσεχ και Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Αναλυτικότερα, στο εναρκτήριο σαρανταπεντάλεπτο, η πρώτη μεγάλη στιγμή έλαβε χώρα στο 20ο λεπτό της συνάντησης και είχε ως πρωταγωνιστή τον κινητικότερο ποδοσφαιριστή από όσους συμπεριλήφθηκαν στην ενδεκάδα. Ο λόγος για τον Φεντερίκο Κιέζα, ο οποίος με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, διένυσε μεγάλη απόσταση με την μπάλα, και σούταρε, όπως άλλωστε συνηθίζει, με την τελική του προσπάθεια να φεύγει λίγο έξω από το δοκάρι.


Ο ρυθμός δεν ήταν υψηλός, η Τσέλσι, παρά την απουσία του Ενγκολό Καντέ έφερε το ματς στα μέτρα της, και δίχως να απειληθεί ή να… απειλήσει, οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με το 0-0 και με ένα ποσοστό κατοχής της μπάλας που άγγιξε το… 65%!

Αυτό όμως ήταν και το σημείο που διαφοροποιήθηκε η εικόνα του ματς. Με την επανέναρξη της αναμέτρησης, και το πρώτο σφύριγμα για το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ο Κιέζα έπιασε στον… ύπνο την άμυνα της Τσέλσι, σε 10 δευτερόλεπτα!


Ο Ιταλός πρόλαβε το τάκλιν του Ρίντιγκερ στο 46΄, πλάσαρε τον Μεντί με το αριστερό, και το 1-0 για τους «μπιανκονέρι» ήταν γεγονός! Λίγο έλειψε μάλιστα οι γηπεδούχοι να κάνουν δύο τα τέρματά τους με τον Μπερναντέσκι στο 62ο λεπτό, ενώ στην επόμενη φάση ο Χάβερτς καθυστέρησε και έδωσε το περιθώριο στην ισχυρή αμυντική γραμμή της Γιουβέντους να απομακρύνει!


Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς έλαβε χώρα στο 82ο λεπτό, από τον Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος «έβαλε πλάτη» τον Μπονούτσι αλλά αστόχησε σε μία φάση που συνήθως μετατρέπει σε γκολ, και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος! Οι γηπεδούχοι πέτυχαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Τόμας Τούχελ ηττήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Τσέλσι, σε δύο διαδοχικές αναμετρήσεις!


ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: 
Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο, Κουαδράδο, Μπεντακούρ, Λοκατέλι, Ραμπιό, Μπερναντέσκι, Κιέζα

ΤΣΕΛΣΙΜεντί, Κρίστενσεν, Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Αλόνσο, Ζίγιεχ, Χάβερτς, Λουκάκου

Δημήτρης Μανάκος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 8ου ΟΜΙΛΟΥ

1. Γιουβέντους 2 6 (4-0)

2. Τσέλσι 2  3 (1-1)

3. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 2  3 (4-1)

4. Μάλμε 2 0 (0-7)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (20/10)

Τσέλσι – Μάλμε (22:00)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Γιουβέντους (22:00)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0