eSports & Games

Μειωμένα κατά 8% τα έσοδα της βιομηχανίας των video games τον Απρίλιο στις Η.Π.Α.

Μειωμένα κατά 8% τα έσοδα της βιομηχανίας των video games τον Απρίλιο στις Η.Π.Α.

Παρά την άνοδο των πωλήσεων του hardware.

Μειωμένο ήταν το ποσό που ξόδεψαν οι καταναλωτές στις Η.Π.Α. για να αποκτήσουν video games και συναφή προϊόντα τον Απρίλιο του 2022. Πιο συγκεκριμένα τα χρήματα που δαπανήθηκαν ήταν $4,3 δισ. νούμερο μειωμένο κατά 8% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το NPD Group, η μείωση των χρημάτων που δαπανήθηκαν σε περιεχόμενο και περιφερειακά παρέσυραν προς τα κάτω τα έσοδα όλου του μήνα, παρά τις επιδόσεις του τομέα του hardware. Το αποτέλεσμα ήταν η δαπάνη από την αρχή του έτους ως σήμερα να είναι $18,3 δισ. δηλαδή κατά 8% πίσω σε σχέση με δώδεκα μήνες πριν.

Όπως αναφέρει ο έγκριτος αναλυτής Mat Piscatella, το hardware κατέγραψε άνοδο 16% από έτος σε έτος, βάζοντας στα ταμεία των εταιρειών $343 εκ. Αυτό οφείλεται στη βελτίωση της διαθεσιμότητας των PS5, Xbox Series S και Xbox Series X. Ακόμα, στο σύνολό της, η αγορά είναι πάνω από τα επίπεδα προ πανδημίας. Εν τω μεταξύ, οι επιδόσεις του Nintendo Switch παραμένουν εξαιρετικές και πλέον είναι τέταρτη κονσόλα με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στις H.Π.Α. αφού ξεπέρασε και το PS4. Για τον Απρίλιο ήταν το hardware με τις περισσότερες πωλήσεις σε αριθμό συστημάτων και το ίδιο ισχύει για το πρώτο τετράμηνο του 2022. Όμως από άποψη εσόδων, πρώτο τον μήνα που πέρασε αναδείχτηκε το PS5.

Η πτώση που κατέγραψε ο τομέας των περιφερειακών ήταν της τάξης του 10%, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2021 και το συνολικό ποσό ανήλθε σε $151 εκ.

Το Lego Star Wars: The Skywalker Saga βρέθηκε στην κορυφή των video game charts και είναι ο δεύτερος τίτλος σε πωλήσεις ως τώρα για το 2022.

«Το Lego Star Wars: The Skywalker Saga είχε τις καλύτερες εισπράξεις, για τον μήνα που λανσαρίστηκε, από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι Lego έχει κυκλοφορήσει ως σήμερα και έναν μήνα μετά βρίσκεται μεταξύ των έξι κορυφαίων σε πωλήσεις τίτλων της σειράς», συμπλήρωσε ο Piscatella.

Παραμένουν σε υψηλό επίπεδο οι επιδόσεις του Elden Ring που είναι στην δεύτερη θέση, που διατηρεί τις καλύτερες πωλήσεις στις Η.Π.Α. από την αρχή του 2022.

Παρακάτω το top 10 των video games, με βάση τα στοιχεία του NPD Group.

1. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

2. Elden Ring

3. MLB: The Show 22**

4. Kirby and the Forgotten Land*

5. Nintendo Switch Sports*

6. Call of Duty: Vanguard

7. Horizon: Forbidden West

8. Mario Kart 8*

9. Gran Turismo 7

10. Pokémon Legends: Arceus*

* Δίχως στοιχεία ψηφιακών πωλήσεων

** Δίχως στοιχεία ψηφιακών πωλήσεων σε Xbox

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0