Football Talk

Γιατί ο Ντονάτι είναι άτυχος; Γιατί η Athens Kallithea μπορούσε να είναι 9η και έχει τους… μισούς βαθμούς από όσους «πρέπει»!

Γιατί ο Ντονάτι είναι άτυχος; Γιατί η Athens Kallithea μπορούσε να είναι 9η και έχει τους… μισούς βαθμούς από όσους «πρέπει»!
Ποια η γνώμη σας περί αδικίας; Εν προκειμένω, όχι για τη στοχευμένη, δηλαδή την συνειδητή, αλλά για αυτήν με το αίσθημα εκείνο της ανταμοιβής που δεν υπάρχει σε μια έντιμη και συντονισμένη προσπάθεια. Η Athens Kallithea FC σίγουρα θα έχει τη δική της γνώμη, καθώς η επάνόδός της στην Super League... στοιχειώνεται από την βασανιστική αναμονή για την πρώτη νίκη στα τέλη του Νοεμβρίου! Το BN Sports παραθέτει τα αποτελέσματα και εξηγεί γιατί ο πίνακας κατάταξης λέι τη... μισή αλήθεια! 

Είμαστε στα… χασομέρια του αγώνα στη Λεωφόρο και η ιστορία επέλεξε να είναι ακόμη μια φορά σκληρή με την Athens Kallithea. Ο Χουάν Καμίλο Σαλασάρ κάνει τη βαθιά μπαλιά, ο Χέφτε Μπετανκορ κοντρολάρει και με λόμπα αιφνιδιάζει άπαντες με την επιλογή του, «κρεμά» τον Μπερναμπέ, παγώνει το «Απόστολος Νικολαϊδης» και αναγκάζει την ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι, όχι μόνο σε μια ακόμη ήττα – απρόσμενη, βάσει της εξέλιξης του αγώνα – αλλά και στην επώδυνη ψυχολογικά πλέον αναμονή μέχρι την κατάκτηση της πρώτης νίκης.

Από κοινού με τον έτερο προβιβασμένο Λεβαδειακό ήταν οι μοναδικές ομάδες που έψαξαν το τρίποντο επί… 10 μετρημένες αγωνιστικές εβδομάδες. Η «κατάρα» - η γκίνια, αν θέλετε σε κάθε περίπτωση για να μην είμαστε αδικαιολόγητα υπερβολικοί – έσπασε και μάλιστα επιβλητικά μόλις την προηγούμενη αγωνιστική για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου στο εντυπωσιακό 3-2 επί του Βόλου και πλέον η Καλλιθέα είναι και με τη… βούλα η μόνη δίχως νίκη στη φετινή Stoiximan Super League.

Κατά πόσο, όμως, η βαθμολογία είναι αξιόπιστος… καθρέφτης για τα πεπραγμένα των νεοφώτιστων; Ρίχνοντας μια ματιά στα αποτελέσματα κάλλιστα μπορούμε να διακρίνουμε… ψήγματα αδικίας, αυτής που οι ομάδες επικαλούνται όταν οι καρποί στον πίνακα κατάταξης είναι δυσανάλογοι του κόπου της απόδοσης στο χορτάρι.

Δυστυχώς, ο αριθμητικός είναι απολογισμός είναι σκληροί και δεν αφήνουν περιθώρια: αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι ουραγός μαζί με την Λαμία (η οποία… έχει νίκη, αλλά είναι στην ισοβαθμία τελευταία με τρεις λιγότερες ισοπαλίες)  μετρά επτά βαθμούς από ισάριθμες ισοπαλίες και δύο λιγότερες ήττες· σε κάθε περίπτωση – και αντίθετα απ’ ότι θα υπέθετε κάποιος, κοιτώντας μόνο αποκλειστικά την βαθμολογία – σ’ όλες τις περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι (πολύ) καλύτερο, λόγω απόδοσης.

Ή σχεδόν σε όλες – τις παραθέτουμε γρήγορα, εξαιρώντας τες, για να δείτε στην συνέχεια την άλλη ανάγνωση των αμείλικτων σε τέτοιες περιστάσεις αριθμών. Στις τρεις συνεχόμενες ήττες της κατά σειρά από Αστέρα Τρίπολης AKTOR (06/10, 3-1), Άρη (20/10, 2-0) και Ατρόμητο (27/10, 3-0) τα αποτελέσματα αποδίδουν πλήρως την εικόνα του ματς και κρίνονται ως «δίκαια» και το μηδέν εις το πηλίκο στο «σακούλι» της βαθμολογίας είναι βάσιμο και αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα.

Σ’ όλα τα υπόλοιπα… όχι! Η Athens Kallithea παίζει καλά, κάποιες πολύ καλά, αλλά μένει με την… όρεξη και αναρωτιέται τι δεν κάνει καλά. Την δίκαιη λευκή ισοπαλία της πρεμιέρας του Αυγούστου (18/08) με τον έτερο νεοφώτιστο στη Λειβαδιά ακολουθεί το… μόνιμο σενάριο απώλειας βαθμών, αφού η ακολουθούν τρία σερί ματς στα οποία η ομάδα θα μπορούσε να έχει ωφεληθεί βαθμολογικά: η ήττα στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, τον οποίο ισοφάρισε στη μια ώρα αγώνα και δέχθηκε το δεύτερο γκολ στο οριακά στο 80’, ενώ συμπεριλαμβανομένου του 2-2 με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (10/11), όπου, ως φιλοξενούμενοι κατάφεραν την «ηρωϊκή» ισοφάριση εντός 20 λεπτών (57’ – 77’), ενώ έχαναν με 2-0 στο ημίχρονο!

Ωστόσο… ωχριούν μπροστά στις ισοπαλίες με δύο μέλη του Big5, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, μιας και το 2-2 με το «τριφύλλι» είναι ο ορισμός της υπέρβασης, καθώς το γκολ του πρώην ερυθρόλευκου Βαλμπουενά στο 80’ ισοφαρίστηκε ξανά στο τέλος από τον Τετέ, στο ίδιο γήπεδο, όπως χθες με τον Μπετανκούρ (!), ενώ το «τσαφ» με την ΑΕΚ στην καρδιά της μεγάλης περιοχής είναι κάτι που ακόμη δεν έχουν ξεχάσει στην Καλλιθέα.

Αποτέλεσμα; Ο Ιταλός coach θα έβλεπε την ομάδα του να έχει τους διπλάσιους βαθμούς (!), ευρισκόμενη στην 10η θέση - ισόβαθμη ως ένατη -  με τον Ατρόμητο, καθώς θα είχε έρθει ισόπαλη με Ολυμπιακό, ενώ θα είχε… ήδη κερδίσει Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (!) και κάλλιστα  θα είχε ήδη και τον χθεσινό βαθμό με τον Πανσερραϊκό! Μακάρι να σπάσει σύντομα τη «γκίνια»! Το αξίζει και βαθμολογικά, αλλά και ηθικά. Όπως ακριβώς το άξιζε και ο Λεβαδειακός...

Νικόλας Κανελλόπουλος 

 www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0