Football Talk

«Και τώρα, τι γίνεται με αριστερό μπακ;»: Ποιος είναι ο Αλαφάκης, που ίσως είναι στην Τρίπολη με τον Ολυμπιακό!

«Και τώρα, τι γίνεται με αριστερό μπακ;»: Ποιος είναι ο Αλαφάκης, που ίσως είναι στην Τρίπολη με τον Ολυμπιακό!

Οι τραυματισμοί των Ορτέγκα και Πιρόλα φέρνουν ανησυχία στον Ολυμπιακό και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι πολύ πιθανό να σταθεί στην ομάδα νέων του συλλόγου για το παιχνίδι με τον Astera Aktor. Ο Νεκτάριος Αλαφάκης είναι μια από τις πιο ποιοτικές επιλογές που δίνονται στον Βάσκο τεχνικό. Αυτό είναι το προφίλ του. 

Ο Νεκτάριος Αλαφάκης με καταγωγή από την Μακρυκάπα ζει το όνειρο του αγωνιζόμενος με την ομάδα του Ολυμπιακού Κ19 όπου κατέκτησε πέρυσι το Youth League και το ταξίδι του συνεχίζεται. Λόγω των τραυματισμών των Ορτέγκα και Πιρόλα ο αριστερός μπακ της ομάδας νέων των Πειραιωτών είναι πολύ πιθανό να κληθεί στην αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι με τον Astera Aktor στην Τρίπολη. 

Ο Έλληνας μπακ προέρχεται από μια οικογένεια ποδοσφαιρική μιας και ο πατέρας του, υπήρξε κατά το παρελθόν ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος με την ομάδα της Μακρυκάπας, ενώ επίσης τα άλλα του δύο αδέρφια Αντώνης και Γιώργος παίζουν στο τοπικό ποδόσφαιρο της Ε.Π.Σ.Ε φορώντας τις φανέλες Σταυρού και Κύζικου Νέας Αρτάκης.

Ο Αλαφάκης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, στον Ηρακλή Ψαχνών στις ακαδημίες του ιστορικού συλλόγου υπό τις οδηγίες του προπονητή Άγγελου Βογιατζή. Ο νεαρός άσσος ξεχώρισε με το καλημέρα και το μεγάλο βήμα στην καριέρα του ήταν προ των πυλών.

Image_20_1.jpg

Οι εμφανίσεις του δεν άφησαν και δεν πέρασαν απαρατήρητο από το κλιμάκιο των υπευθύνων της εθνικής ομάδας και ήταν στις κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής παίδων Κ17.  Είχε ανοίξει πλέον τα φτερά του αγωνιστικά πραγματοποιώντας ντεμπούτο και με την επίσημη αγαπημένη φορώντας την φανέλα της Εθνικής μας ομάδα. Ο νεαρός αποτελεί πλέον βασικό μέλος και είναι συνεχώς στις κλήσεις της Ελλάδας

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής ανήκει στον σύλλογο του Πειραιά από τον Οκτώβριο του 2020 και ήταν βασικό μέλος της ομάδας του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στην περσινή πορεία των νέων του Ολυμπιακού, στον δρόμο της προς την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. Τη φετινή σεζόν ο Αλαφάκης έχει 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα νέων και μετράει ήδη δυο ασίστ. 

Βαγγέλης Τερζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0