Football Talk

«Έβδομη, φαρμακερή και… νικηφόρα!»: Έσπασε το ρόδι ο Ολυμπιακός στη Σουηδία, πολύτιμο τρίποντο με σκόρερ τον Ελ Κααμπί! (vid)

«Έβδομη, φαρμακερή και… νικηφόρα!»: Έσπασε το ρόδι ο Ολυμπιακός στη Σουηδία, πολύτιμο τρίποντο με σκόρερ τον Ελ Κααμπί! (vid)
Έβδομη επίσκεψη, πρώτη νίκη γεγονός για τον Ολυμπιακό! Δέκα χρόνια μετά την ήττα για το Champions League, νίκησε με... ελεγχόμενο άγχος τη Μάλμε με 1-0, έχασε πέναλτι, αλλά απέδρασε με το πολύτιμο τρίποντο!

Η έβδομη επίσκεψη ήταν και η φαρμακερή! Πρώτο τρίποντο στην ιστορία του ο Ολυμπιακός στη Σουηδία, κέρδισε 1-0 τη Μάλμε, αφού... αγχώθηκε! Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, λένε, και ο Ολυμπιακός επέβαλε εξ αρχής το ρυθμό του στο «Σβεντμπανκ Στάντιον» και παραλίγο να ανταμοιφθεί άμεσα. Ο Κοστίνια με κεφαλιά στο 3’ μόλις κατέγραψε την πρώτη τελική, μετά από κόρνερ του Μουζακίτη και τον Τσικίνιο με τη συμπλήρωση του ενός τετάρτου να «τεστάρει» τον Νταλίν με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Ενδιάμεσα στο 10’ ακριβώς ο Ζέλσον με εξαιρετική ενέργεια και σουτ από τα 25 μέτρα, είδε το κάθετο αριστερό δοκάρι να του στερεί ένα πολύ όμορφο γκολ. Το γκολ… ερχόταν – ήρθε ακριβώς στο ημίωρο! Ο Ζέλσον έγινε… 100άρης σπρίντερ, έτρεξε όλη την αριστερή πλευρά, αφού προσπέρασε δύο παίκτες πίσω από τη γραμμή, έφτασε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και πάσαρε στον Ελ Κααμπί, που ακολουθούσε τη φάση εξ αρχής, με τον Μαροκινό να πλασάρει για το 1-0.  

Οι ρόλοι αντιστράφησαν στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς έως το 60’ οι Σουηδοί ήταν εκείνοι που έψαξαν την ισοφάριση και οι επικίνδυνες φάσεις τους ήταν «καμπανάκι» για τον Ολυμπιακό.  Εντός δύο λεπτών (49’, 51΄) ο Μπουζανέλο απειλεί με ισάριθμα σουτ, το πρώτο βρίσκει στα σώματα και το δεύτερο και πιο επικίνδυνο, ύστερα από πολύ ωραίο συνδυασμό των γηπεδούχων, βρίσκει στον Κάρμο, αλλά ο διαιτητής υποδεικνύει άουτ. Ο Ελ Κααμπί χάνει τεράστια ευκαιρία να δώσει προβάδισμα ασφαλείας στο 68’, το πλασέ του, όμως, αποκρούστηκε ωραία από τον Νταλίν στο τετ α τετ, μετά από πάσα του Ροντινέι. Στο 75΄ ο Κρίστιανσεν, που είχε μπει προ 10λέπτου, έκανε το σουτ, αλλά ο Τζολάκης επενέβη. Στο 83΄ο Ολυμπιακός χάνει διπλή μεγάλη ευκαιρία να «τικάρει» το ματς: ο Μαροκινός σκόρερ αστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον τερματοφύλακα, ύστερα από κάθετη του Κοστίνια και στην αμέσως επόμενη φάση ο Σουηδός κίπερ επεμβαίνει στο σουτ του Έσε. Ο αγώνας ολοκληρώνεται με άστοχο σουτ του Ρεκς και ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί την πρώτη του νίκη στη Σουηδία.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Κοστίνια – Ρέτσος – Κάρμο – Ορτέγκα (11’ Πιρόλα, 78’ Πιρόλα)– Έσε – Μουζακίτης (78’, Κωστούλας)– Ροντινέι – Tσικίνιο – Ζέλσον (85' Μασούρας) – Ελ Κααμπί (85' Στάμενιτς).

Μάλμε (Χένρικ Ριντστρομ): Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουζανέλο, Γιόνσεν (70’ Ρόσενγκρεν), Πένια, Αλί (Μπεργκ), Λουκιλί (60’ Κρίστιανσεν), Μπολίν, Μποτχάιμ (81’ Ρεκς)



www.bnsports.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0