Football Talk

«Χορεύοντας σάμπα στα αστέρια!»: Αυτά έκαναν Βινίσιους και Ραφίνια κόντρα στις γερμανικές ομάδες (pic)

«Χορεύοντας σάμπα στα αστέρια!»: Αυτά έκαναν Βινίσιους και Ραφίνια κόντρα στις γερμανικές ομάδες (pic)

Βινίσιους και Ραφίνια έκαναν ό,τι ήθελαν στις άμυνες των Ντόρντμουντ και Μπάγερν Μονάχου, αντίστοιχα, στην 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League. Αυτά έγραψαν στην στατιστική τους οι δύο βραζιλιάνοι σούπερσταρ. 

Αν κάποιος θεωρεί πως είναι εύκολο να έχεις μια ολόκληρη ομάδα στις πλάτες σου, για να μην πούμε πόλη, τότε δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο. Τόσο ο Βινίσιους, όσο και ο Ραφίνια πήραν από το χέρι την Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα, αντίστοιχα, στην 3η αγωνιστική του League Phase του Champions League πετυχαίνοντας αμφότεροι χατ-τρικ. 

Οι δυο Βραζιλιάνοι σούπερσταρ λίγα 24ωρα πριν συναντηθούν για το «El Clásico», έδωσαν δύο προσωπικά σόου, κόντρα σε Ντόρντμουντ και Μπάγερν Μονάχου, υπογράφοντας τις νίκες των ομάδων τους. Ας πάρουμε τα πράγματα με σωστή χρονική σειρά. 

Ο Βινίσιους σε 90 λεπτά συμμέτοχης ενάντια στους Βεστφαλούς πέτυχε τρία τέρματα σε διάστημα μισής ώρας παιχνιδιού. Για αρχή σκόραρε στο 62ο λεπτό όταν του στρώθηκε η μπάλα και με κενή εστία πλάσαρε ιδανικά για το 2-2 της Ρεάλ Μαδρίτης, στη συνέχεια διένυσε σχεδόν όλο το γήπεδο και με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 4-2. Στις καθυστερήσεις του αγώνα με ένα τρομερό σουτ μέσα στην περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 5-2, ολοκληρώνοντας τη φοβερή ανατροπή των Πρωταθλητών Ευρώπης


Όλα αυτά τα έκανε ο Βραζιλιάνος με 67 ενέργειες με τη μπάλα και 87% ακρίβεια στις πάσες του στην αναμέτρηση (27/32). Πέρα από το σκοράρισμα, ο 24χρονος εξτρέμ είχε και δυο key passes, δηλαδή πάσες που οδήγησαν σε ευκαιρία τη «Βασίλισσα». Παράλληλα, είχε και πέντ επιτυχημένες ντρίμπλες στην αναμέτρηση. Ο σούπερσταρ της Ρεάλ είναι το μεγάλο φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα και συνεχίζει να αποδεικνύει σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, πόσο την αξίζει. 

 


Στην αντίπερα όχθη της Ισπανίας και στην Καταλονία, ο Ραφίνια έδωσε το δικό του σόου ενάντια στη Μπάγερν Μονάχου. Ο Βραζιλιάνος βρήκε να χαρεί με τον καλύτερο τρόπο την 100η του συμμετοχή με τη φανέλα των «Μπλαουγκράνα», σημειώνοντας ένα ονειρικό χατ-τρικ. 

Ο 27χρονος εξτρέμ, βρήκε δίχτυα κόντρα στους Βαυαρούς από το πρώτο, μόλις, λεπτό, όταν προσπέρασε τον Μάνουελ Νόιερ και με όμορφο τελείωμα έβαλε τη Μπαρτσελόνα σε θέση οδηγού. Προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (45’) ο Ραφίνια σκόραρε το δεύτερο του τέρμα, παίρνοντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Ουπαμεκανό, στέλνοντας τη στη γωνία του Γερμανού γκολκίπερ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο και το 56ο λεπτό ο Βραζιλιάνος με όμορφο στοπάρισμα έφερε τη μπάλα μπροστά του και με πανέμορφο τελείωμα με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στην ίδια γωνία, ολοκληρώνοντας ένα μαγικό βράδυ για τον ίδιο. 


Όλα αυτά ο Ραφίνια τα έκανε, όντας αρχηγός της Μπάρτσα και με μόλις… 33 επαφές με τη μπάλα σε 76 λεπτά συμμέτοχης ! Κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου ο σούπερσταρ των Καταλανών, είχε και 63% ακρίβειας στις πάσες του (12/19), με τις δυο να είναι key passes, ενώ έκανε το απόλυτο στα σουτ στον στόχο (3/3). 

 


Οι δυο Βραζιλιάνοι θα τεθούν αντιμέτωποι το ερχόμενο Σάββατο (26/10, 22:00) για το «El Clásico», όντας έτοιμοι να προσφέρουν θέαμα παλεύοντας για τη νίκη. Και οι δύο με το χατ-τρικ που σημείωσαν στο Champions League, κατέγραψαν το 15ο για τους συλλόγους τους στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.  

IMG_8506.jpeg


Αμφότεροι οι σούπερσταρ των δύο ισπανικών ομάδων έλαβαν το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στα παιχνίδια τους. Και πως να μη συμβεί αυτό, δηλαδή, αφού… χόρεψαν σάμπα στα αστέρια. 

Bαγγέλης Τερζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0