Football Talk

Γκολ, θέαμα και... εκπλήξεις: «Ιπτάμενοι» Ολλανδοί γκρέμισαν τον αετό της Μπενφίκα από την κορυφή, «δραπέτευσε» η Λιλ από τη Μαδρίτη! (video)

Γκολ, θέαμα και... εκπλήξεις: «Ιπτάμενοι» Ολλανδοί γκρέμισαν τον αετό της Μπενφίκα από την κορυφή, «δραπέτευσε» η Λιλ από τη Μαδρίτη! (video)
Σε μια εντυπωσιακή βραδιά τα φαβορί διαψεύστηκαν... Λιλ και Φέγενορντ θριαμβεύουν εκτός έδρας, εναντίον των Ατλέτικο (3-1) και Μπενφίκα (3-1) αντίστοιχα, βάζουν φωτιά στα δεδομένα της βαθμολογίας, η οποία πλέον καταλαβαίνουμε πως μας υπόσχεται μόνιμες ανατροπές και. Ανακάμπτει από το σοκ της πρεμιέρας με την Μπάγερν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (0-2 τη Σάλτσμπουργκ), απόδραση της Ίντερ από την έδρα της Γιουνγκ Μπόις (1-0).

Βραδιά εκπλήξεων η αποψινή, με θριάμβους (Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 4-1) και μεγάλες απρόσμενες νίκες (Ατλέτικο - Λιλ και Μπενφίκα - Φέγενορντ 1-3)... 


Γιούνγκ Μπόις – Ίντερ = 0-1

Στην Ελβετία οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ως αναπάντεχα καλύτεροι, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Χατζάμ να βλέπει τον Ζόμερ να αποκρούει το όμορφο σουτ του. Στο 23’ ο Βιρτζίνιους αδυνατεί να σκοράρει με κεφαλιά που κοντράρει στα σώματα και τρία λεπτά μετά ο Ελβετός τερματοφύλακας σταματά αυτή τη φορά το Λακόμι.  Στο 47΄ καταλαβαίνει πως έχει σημαντικό ανταγωνισμό, καθώς ο Βον Μπάλμος έπιασε το πέναλτι του Αρναούτοβιτς. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν γρήγορος και οι ευκαιρίες πολλές, καθώς μόλις έναλεπτό αργότερα, ο Ντάμφρις είναι ο επόμενος που... κάνει ήρωα τον Βον Μπάλμος. Μοντέιρο με δοκάρι και Ντι Μάρκο με... παραλίγο δοκάρι στο 61' έχουν εκατέρωθεν ευκαιρία (στην εξέλιξη της φάσης), με τον Ζελίνσκι να μιμείται τον Ιταλό συμπαίκτη του στο 76', όπως και ο Μάλες στο 84' για τους Ελβετούς. Το τελευταίο εξάλεπτο αποκτά... άγρια ομορφιά και αγωνία, καθώς ξανά ο Ιταλός με τον Πολωνό στο 90+1' χάνουν διπλή ευκαιρία με σουτ - μόλις δύο λεπτά αργότερα στα... χασομέρια ο Τυράμ σουτάρει και γίνεται ήρωας για τον Σιμόνε Ιντζάγκι. Κάλλιστα θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν ξανά με τον Λαουτάρο τον οποίο σταματά εντυπωσιακά ο Ελβετός τερματοφύλακας. 

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λιλ = 1-3 

Στο «Μετροπολιτάνο» ο Χουλιάν Άλβαρες ξεκινά από νωρίς τη γιορτή, μόλις στο 8’ με πλασέ, με τον Νορβηγό Σόρλοτ να αδυνατεί να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του Τσόλο, καθώς δις (21’, 32’ ) αδυνατεί να παραβιάσει την εστία του Σεβαλιέ, όπως ακριβώς και ο Χοσέ Μαρία Χιμένεθ δύο λεπτά αργότερα. Η ανάπαυλα επήλθε δίχως κάποια διαφοροποίηση, ό,τι συνέβη με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν ο Ζεργκοβά με εξαιρετικό φαλτσαριστό στο ύψος της περιοχής πετυχαίνει το τέταρτο γκολ του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στο 75’ ο Ντέιβιντ με την εσχάτη των ποινών, πραγματοποιεί την μεγάλη ανατροπή, με τον ίδιο να δίνει διαστάσεις θριάμβου στο 89', όταν και διαμόρφωσε το τελικό 3-1, αφού τρία λεπτά νωρίτερα ο Σεβαλιέρ αποσοβεί την ισοφάριση στο σουτ του Λίνο

Μπενφίκα – Φέγιενορντ = 1-3 

Η έκπληξη της βραδιάς. Οι Ολλανδοί εντυπωσίασαν στην Πορτογαλία, αιφνιδίασαν άπαντες και δικαίως κέρδισαν, στερώντας το απόλυτο από τον Άνχελ Ντι Μαρία. Ουέντα (12’) και Μιλαμπό (33’) σβήνουν τα φώτα του «Ντα Λουζ», τη στιγμή που έχουν μεσολαβήσει τρία ακυρωθέντα τέρματα, λόγω VAR! Ουέντα ξανά (24’), Παυλίδης (41’) και Μπράουτνερ (57’) ματαιώνουν τους πανηγυρισμούς τους, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στον Αρτούκογλου (67’), που ξαναβάζει στο παιχνίδι τους γηπεδούχους. Μέχρι εκεί, όμως, καθώς ο Μιλαμπό ξανά, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ολοκληρώνει τον ολλανδικό - και ίσως ανέλπιστο, τουλάχιστον ως προς τη διάρκεια της ποιότητας της εμφάνισης - θρίαμβο.  

Σάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκρεπ = 0-2 

Συντριβή προσδοκιών βιώνουν οι Αυστριακοί, καθώς η πρόκριση  στη φετινή League Phase συνοδευόταν με υψηλούς στόχους, αλλά οι τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες και το συνεπακόλουθο παθητικό των 9-0 (!) τερμάτων, μόνο απαγορευτικό είναι για πρόκριση. Στο έκτο λεπτό ο Κονατέ στέλενει την μπάλα οριακά άουτ με κεφαλιά, χωρίς η συνέχεια του αγώνα να έχει τη μεγάλη ευκαιρία, μέχρι την... ανάπαυλα, την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και το... 1-0 από τον Κουλένοβιτς στο 49'. Μπαϊντού (61') και Ντέντιτς (65') αστοχούν, ο Σλάγγερ αποβάλλεται ένα λεπτό μετά και στο 84' έρχεται το γκολ... μαχαιρία του Πετκόβσκι από ασίστ του Ριστόβσκι με σουτ, που διαμορφώνει το 2-0 και χαρίζει το πρώτο τρίποντο, ένα μήνα μετά τη συντριβή του 9-2 στη Γερμανία. 


Συνοπτικά, τα άλλα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής

Αταλάντα – Σέλτικ = 0-0

Μπρεστ – Μπάγερ Λεβερκούζεν = 1-1

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου = 4-1

Μάντσεστερ Σίτι – Σπάρτα Πράγας = 5-0 

Λειψία – Λίβερπουλ = 0-1


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0