Football Talk

«Όπως θέλουμε, όποτε θέλουμε»: Ανατροπή Πρωταθλήτριας η Ρεάλ τη θαυμάσια Ντόρτμουντ, εύκολα η Άρσεναλ, βραδιά ιστορίας για την Τζιρόνα!

«Όπως θέλουμε, όποτε θέλουμε»: Ανατροπή Πρωταθλήτριας η Ρεάλ τη θαυμάσια Ντόρτμουντ, εύκολα η Άρσεναλ, βραδιά ιστορίας για την Τζιρόνα!

Σε μια βραδιά που οι «μεγάλες» αναμετρήσεις δικαίωσαν τις προσδοκίες, η Ρεάλ (απ)έδειξε πώς είναι να έχεις DNA… «Βασιλιά Πρωταθλητή»! Θρίαμβος 4-2 επί της Ντόρτμουντ από 2-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στο ημίχρονο, «ηρωϊκό» «διπλό» Στουτγκάρδης στην Ιταλία, τη στιγμή που η Τζιρόνα γράφει ιστορία με την παρθενική της νίκη στ’ «αστέρια».

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ = 5-2

Σε μια πρόωρη επανάληψη του τελικού του «Γουέμπλεϊ», η Βασίλισσα της Ευρώπης υποδέχεται την περσινή διεκδικήτρια τίτλου – βρέθηκε στο καναβάτσο στο μισάωρο, καθώς έχανε 2-0 ήδη στο 34΄, μετά τα γκολ των Μαλέν (30’, μετά από πολύ όμορφη ασίστ του Κιρασί) και Γκίτενς, που έλαβε ασίστ από τον σκόρερ. Το επόμενο 10λεπτό ο ρυθμός ήταν φρενήρης, καθώς η Ρεάλ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει τρεις φορές, ενώ μετά την κράτησε στο παιχνίδι ο Κουρτουά, έως και τη λήξη του ημιχρόνου( σουτ Γκίτενς στο 41’ και Μπραντ στο 42’): δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες των «μερένγκες» εντός δύο λεπτών με Μπέλιγχαμ (κεφαλιά στο 36΄και δοκάρι από τα δύο μέτρα στο 37΄) και Ροδρίγο (37’ στην εξέλιξη της φάσης από το δοκάρι του Άγγλου).  

Μοιρασμένα ημίχρονα αποδείχθηκε πως θα είχαν, καθώς στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ… αποφάσισε να ισοφαρίσει. Το γήπεδο «έγυρε» εξ αρχής στο δεύτερο μέρος και τα πάντα είχαν ήδη ανατραπεί στο 63, με τα γκολ των Ρίντιγκερ (60’ σέντρα Εμπαπέ) και Βινίσιους (63’). Συνολικά εντός 33 λεπτών, έγινε η απόλυτη ανατροπή, καθώς οι Λούκας Βάθκεθ (83') και έναν αφινιασμένο Βινίσιους (86', 90+3') καθηλώνει την Ευρώπη με το τελικό 5-2. 

Άρσεναλ – Σαχτάρ Ντόνετσκ = 1-0

Στο «Έμιρεϊτς» οι «κανονιέρηδες» του Μίκελ Αρτέτα ψάχνουν τη δεύτερη τους συνεχόμενη νίκη στο γήπεδό τους, μετά από αυτή κόντρα στην Παρί (01/10, 2-0), εναντίον των Ουκρανών, που απόψε είχαν την δύσκολη αποστολή της πρώτης νίκης. Είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους… διευκόλυνε ο άτυχος Ρίζνικ, αφού η μπάλα βρήκε στην πλάτη του μετά το δοκάρι, όσο αυτός ήταν πεσμένος, στο σουτ του Μαρτινέλι. Πριν Τροσάρντ (22’) και μετά ο Γκαμπριέλ Ζεσούς (43’) αστοχούν. Ο Ρίζνικ… εξιλεώνεται πιάνοντας το πέναλτι του Βέλγου εξτρέμ στο 77’ και κρατά την Σαχτάρ στο παιχνίδι, χωρίς, ωστόσο να αλλάξει ο,τιδήποτε. 

Γιουβέντους – Στουτγκάρδη = 0-1 

Όμορφο και αμφίρροπο παιχνίδι στο «Αλιάνζ Στάντιουμ» με τη Στουτγκάρδη να στέκεται εξαιρετικά απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία»· στο 29’ ο Ντεμίροβιτς χάνει σπουδαία ευκαιρία προ κενής εστίας, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι, αφού προσπέρασε τον Πέριν, με τον τελευταίο να επεμβαίνει εξαιρετικά στην κεφαλιά του Ουντάβ (41’). Στο δεύτερο μέρος (48’) ο ίδιος παίκτης σκοράρει, αλλά το VAR τον δυσαρεστεί, λόγω χεριού στην αρχή της φάσης. Ντεμίροβιτς (61’) ξανά και Γιλντίζ (67’) «τέσταραν» τους κίπερ εκατέρωθεν, χωρίς να τους νικήσουν. Οι Γερμανοί δικαούνταν να σκοράρουν νωρίτερα, το κατάφεραν στα... χασομέρια, αφού στο 90+7' ο Τσάσε έγινε ήρωας, λυτρώνοντας τον Μέλοτ, του οποίου το πέναλτι απέκορυσε στο 87' ο εκπληκτικός Πέριν


Άστον Βίλα
– Μπολόνια = 2-0

Η Άστον Βίλα «τρελαίνει» την Ευρώπη. Είναι πραγματικά ένα… τρένο δίχως φρένα. Αποτελεί τη μοναδική ομάδα στην Ευρώπη, σε επίπεδο Champions League, που μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Εξαιρετικός ο ρυθμός στο παιχνίδι από το ξεκίνημά του, με τον Νταλινγκά να έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να παγώσει το «Vila Park» στο 8ο λεπτό αλλά ο Ντίμπου Μαρτίνες του στέρησε το γκολ. Η Βίλα απάντησε στις ευκαιρίες στο 22’ με τον Ντουράν, ενώ είχε άλλες δύο μεγάλες φάσεις στο φινάλε του ημιχρόνου. Παρόλα αυτά, ο Ρότζερς δεν κατάφερε να σκοράρει και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Τελικά, έξι λεπτά αργότερα ο ΜακΓκιν ήρθε για να δώσει τη λύση, όταν εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση και η μπάλα πέρασε απ’ όλους, καταλήγοντας στο βάθος της εστίας του Σκορούπσκι για το 1-0.

Στο 64ο λεπτό δε, η Άστον Βίλα «κλείδωσε» το τρίποντο με τον συνήθη ύποπτο Τζον Ντουράν, να βάζει για ένα ακόμη παιχνίδι το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Σπουδαίο βράδυ για την ομάδα του Ουνάι Έμερι, που ζει το όνειρό της και «γράφει» ιστορία!


Αναλυτικά, όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
 

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ = 5-2

Άρσεναλ – Σαχτάρ Ντόνετσκ = 1-0 

Γιουβέντους – Στουτγκάρδη = 0-1

Άστον Βίλα – Μπολόνια = 2-0

Τζιρόνα – Σλόβαν Μπρατισλάβας = 2-0 

Στουρμ Γκρατς – Σπόρτινγκ Λισαβόνας = 0-2 

Παρί Σεν Ζερμέν - Αϊντχόφεν = 1-1


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0