Football Talk

«Μία νίκη αφιερωμένη στον Γιώργο που τους λείπει»: Ο Παναθηναϊκός πήρε «ανάσα» στην Κρήτη και… πλησιάζει! (video)

«Μία νίκη αφιερωμένη στον Γιώργο που τους λείπει»: Ο Παναθηναϊκός πήρε «ανάσα» στην Κρήτη και… πλησιάζει! (video)
Με τον Τζορτζ Μπάλντοκ να κοιτάει από ψηλά και ένα τέρμα αφιερωμένο σε αυτόν, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ (1-0) για την όγδοη αγωνιστική της Stoiximan Super League και ανεβαίνει σταδιακά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Βρίσκεται πλέον έκτος με 12 βαθμούς, στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε «χαρακτήρα», σκόραρε από νωρίς, πήρε τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ (1-0) και ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με την Τσέλσι (24/10). Με το γρήγορο τέρμα του Τετέ στο 6ο λεπτό, που οι «πράσινοι» αφιέρωσαν στον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους, Τζορτζ Μπάλντοκ, παίρνουν… ανάσα ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό που κατάφερε να προηγηθεί από νωρίς στο «Γεντί Κουλέ», με εκπληκτικό σουτ του Τετέ. Ο Βραζιλιάνος έκλεψε τη μπάλα εκτός περιοχής, γύρισε και σούταρε με το αριστερό στην κλειστή γωνία του ΟΦΗ για το 1-0 στο 6ο λεπτό.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Χατζηθεοδωρίδη που πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Ένα λάθος του Πολωνού γκολκίπερ παραλίγο να στοιχίσει στο «τριφύλλι», όταν πήρε μια πάσα και δέχθηκε πρέσινγκ από τον Γιούνγκ, που παραλίγο να κλέψει με τη βοήθεια του Φούντα.

Στο 23ο λεπτό ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μπακασέτα να μπαίνει στην περιοχή και σουτάρει με δύναμη. Η άμυνα των Κρητικών απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Λίγο πριν το ημίχρονο, ο ΟΦΗ μπορούσε πάλι να βρει δίχτυα, με τον Γιούνγκ που πήρε μια πάσα, πέρασε τον Τσέριν, και το σουτ του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σκοράρουν από την αρχή του δευτέρου μέρους, έχοντας μάλιστα μια φάση διαρκείας. Πρώτα ο Γκονζάλεθ σούταρε από μακριά με τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει. Αμέσως μετά ο Νους χάνει διπλή ευκαιρία, έπειτα από σέντρα του Σενκέλια στην περιοχή. Η άμυνα του «τριφυλλιού», όμως, δεν άφησε πολλά περιθώρια.


Στη μία ώρα παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του. Αυτή τη φορά ο Αράο βρέθηκε σε θέση βολής, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με τον Βραζιλιάνο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.


Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ, Χατζηθεοδωρίδης (Αμπάντα 78΄), Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (Μπάκιτς 68΄), Καραχάλιος (Αποστολάκης 89΄), Φούντας (Ριέρα 68΄), Νους, Σενγκέλια, Γιούνγκ (Σαλσέδο 78΄)

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο):  Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (Μαξίμοβιτς 79΄), Τσέριν, Τετέ (Μαντσίνι 89΄), Μπακασέτας (Ουναχί 80΄), Τζούριτσιτς (Πελίστρι 61΄), Γερεμέγεφ (Νίκας 79΄)

Περισσότερα σε λίγο...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0