Football Talk

Ένας εκπληκτικός Αμρ Ουάρντα: Τι έκανε μετά το τέλος του Ατρόμητος – Παναιτωλικός, ζητώντας… συγγνώμη!

Ένας εκπληκτικός Αμρ Ουάρντα: Τι έκανε μετά το τέλος του Ατρόμητος – Παναιτωλικός, ζητώντας… συγγνώμη!

Το «αστέρι» του Ατρομήτου δεν έχει ανάψει ακόμη για φέτος… Μόλις μια νίκη σε πέντε εντός έδρας ματς (22/09 Λαμία 4-2),  συνολικά τέσσερις ήττες, οι τρεις συνεχόμενες. Οι αποδοκιμασίες εύλογες, όπως και ο προβληματισμός, με τον Αμρ Ουάρντα να απολογείται εκ μέρους όλων στο τέλος, υποσχόμενος την πολυαναμενόμενη αλλαγή.

Άκρως αντίθετους αγωνιστικούς βίους καλούνται να διαχειριστούν οι Ατρόμητος και Παναιτωλικός, με το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής αναμέτρησής τους (20/10, 2-0) να δημιουργεί τελείως διαφορετικές συνθήκες στον καθένα. Για την ακρίβεια, άκρως αντίθετες, όπως τα στατιστικά τους φανερώνουν το τελευταίο διάστημα.

Οι αποδοκιμασίες στο Περιστέρι με τη λήξη του αγώνα είναι μια σκληρή απόδειξη πως το «αστέρι» διανύει μια περίοδο, κάθε άλλο παρά «φωτεινή». Η μη επιβεβαίωση των προσδοκιών που η ίδια η ομάδα δημιούργησε, κινούμενη εξαιρετικά και συστηματικά στη μεταγραφική περίοδο, καθιστά ακόμη πιο ωμή την πραγματικότητα – γι’ αυτό και ίσως δυσκολότερη στη διαχείρισή της.

Ο Αμρ Ουάρντα ήταν αυτός ο οποίος ηγετικά ανέλαβε να απολογηθεί για μια ακόμη «άκαρπη» βαθμολογικά εμφάνιση προς τους οπαδούς, υποστηρίζοντας παράλληλα τους συμπαίκτες του. Έδειχνε με τα χέρια του πως τα εδωσαν ολα, εδωσε σε φιλάθλους τη φανέλα του και επί της ουσίας έδωσε υπόσχεση για βελτίωση.

Ο Ατρόμητος δεν ξεκίνησε καλά, μόνιμη υπήρξε όμως η πίστη εξ αρχής – ως όφειλε στον εαυτό της η ομάδα, ούτως ή άλλως -  για την καλή εμφάνιση που θα αποτελούσε και την αφετηρία της πορείας προς τις ευρωπαϊκές θέσεις, διάκριση που τόσο λείπει όλα αυτά τα χρόνια. Το ρόδι έσπασε στα μέσα του περασμένου μήνα με τη μεγάλη (και πολλά υποσχόμενη) εκτός έδρας νίκη στην Τρίπολη (14/09, 2-1) και οι δύο ακόμη συνεχείς νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (το «χορταστικό» 4-2 επί της Λαμίας εντός έδρας στις 22/09 και η πρόκριση στη Λιβαδειά με 2-1 τρεις μέρες αργότερα) άφησαν υποσχέσεις… ανεκπλήρωτες!

Στα τρία επόμενα παιχνίδια, (Ολυμπιακός στις 29/09 2-0, Βόλος στις 05/10 2-1 και χθες Παναιτωλικός 2-0) η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό, μένοντας «βιδομένη» στην ένατη θέση, τη στιγμή που στο αντίστοιχο διάστημα ο θύτης του από το Αγρίνιο επελαύνει με «3x3», ευρισκόμενος στη δεύτερη θέση! Ο Πάμπλο Γκαρσία δηλώνει πως «λείπει η τελευταία φάση που θα φέρει και την ψυχολογία», σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που προέχει – ίσως – να είναι η αποσαφήνιση των αιτιών, όχι μόνο αυτής της αγωνιστικής καθαρά παρατήρησης του Ουρουγουανού, αλλά ένας συνολικότερος απολογισμός διάψευσης των προσδοκιών και των στόχων, εντός δύο μόλις μηνών. Τουλάχιστον μέχρι τώρα… 

Νικόλας Κανελλόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0