Football Talk

Δεν έχει προηγηθεί, άλλαξε προπονητή, είναι τελευταίος: Τι ακριβώς συμβαίνει με τον Ηρακλή στη Super League 2;

Δεν έχει προηγηθεί, άλλαξε προπονητή, είναι τελευταίος: Τι ακριβώς συμβαίνει με τον Ηρακλή στη Super League 2;

Ο Ηρακλής, ένας από τους πιο «ιστορικούς» συλλόγους της Ελλάδας, βρίσκεται σε δίνη προβλημάτων, χωρίς να έχει δικαιώσει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες για επιστροφή στα «μεγάλα σαλόνια» της Super League. Τι συνέβη και συναντάμε τον «γηραιό» στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα του Βορείου ομίλου της Super League 2;

Οι αρχικές φιλοδοξίες

Με την είσοδο του κ. Μονεμβασιώτη, η αισιοδοξία στις τάξεις του «γηραιού» ήταν μεγάλη και η «δίψα» για επαναφορά του συλλόγου στην πρώτη κατηγορία τεράστια. Κι αυτό γιατί πρόκειται για έναν μεγάλο επιχειρηματία, ο οποίος θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό σύνολο, με σκοπό να οδηγήσει τον Ηρακλή εκεί που ανήκει.

Οι μεταγραφικές κινήσεις

Το καλοκαίρι, ο μεταγραφικός σχεδιασμός βρισκόταν σε πυρετώδεις ρυθμούς, με την ομάδα του Ηρακλή να αποκτά ποδοσφαιριστές με πλούσια εμπειρία και γνώση της κατηγορίας (Τσιριγώτης, Τασουλής και Μπελμόντ), αλλά και άλλους με τρομερή ποιότητα, έχοντας παραστάσεις από υψηλότερες κατηγορίες (Χριστοδουλόπουλος, Διαμαντής, Μπερτόλιο και Ντουκουρέ). Οι κινήσεις αυτές όπως ήταν λογικό, αναθέρμαναν τον κόσμο με την πίστη και τη στήριξη του να είναι τεράστια.

Το ξεκίνημα και…κάθε αρχή και δύσκολη

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον Ηρακλή να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ Β’, με αποτέλεσμα μία «λευκή» ισοπαλία. Δυσκολιών συνέχεια για τον «γηραιό», ο οποίος κλήθηκε να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα, με την ομάδα της Ηπείρου να επικρατεί με σκορ 2-1 στο γήπεδό της, προβληματίζοντας τους Θεσσαλονικείς που αναζητούσαν το πρώτο τους τρίποντο.

Ο Ηρακλής, στο πρώτο του εντός εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Καβάλα, έμεινε ισόπαλος (1-1). Το κακό ξεκίνημα δημιούργησε εσωστρέφεια και προβληματισμό, ενώ η ΑΕΛ… περίμενε στη γωνία για το μεταξύ τους ντέρμπι για την 4η αγωνιστική. Πλέον, είχε φτάσει η ώρα των δύσκολων αποφάσεων στο «στρατόπεδο» του «γηραιού». Σε αυτές τις περιπτώσεις ως γνωστόν, μπροστά βγαίνει ο προπονητής.

Η αλλαγή προπονητή

Ο κ. Οφρυδόπουλος αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο των «κυανόλευκων» μετά από το αρνητικό αυτό σερί, με την ομάδα να αναζητά τον προπονητή που θα την οδηγήσει ξανά στα επιτυχή αποτελέσματα.

Διάδοχος του Σωτήρη Οφρυδόπουλου ήταν ο Θανάσης Στάικος, αναλαμβάνοντας δύσκολο έργο ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΛ. Ο Ηρακλής, γνωρίζοντας πως έχει χαμηλή συγκομιδή βαθμών, θα αντιμετώπιζε την ΑΕΛ, σε μία αναμέτρηση δίχως αύριο. Κι αυτό γιατί η ομάδα του «Κάμπου», ως πρώτη και αήττητη, με πιθανή νίκη θα απομακρυνόταν ακόμη περισσότερο. Η ομάδα της Λάρισας ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, νικώντας με το ευρύ 3-0, «βυθίζοντας» τον Ηρακλή στην τελευταία θέση του ομίλου.

Η δύσκολη συνέχεια και το μέλλον του Ηρακλή

Η κατάσταση στον Ηρακλή μπορεί να είναι κρίσιμη, όμως η χρονιά βρίσκεται σε εξέλιξη, τα παιχνίδια είναι πολλά και η εικόνα του «γηραιού» νομοτελειακά μπορεί να αλλάξει μόνο προς το καλύτερο. Ελπίδα όλων στις τάξεις του συλλόγου να βρει γρήγορα η ομάδα τα πατήματά της, αρχής γενομένης στην αναμέτρηση με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, και να ανακάμψει προκειμένου να «μη χάσει το τρένο» της ανόδου.

Κωνσταντίνος Μακρής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0