Football Talk

Ένα μεγάλο… όνειρο στην «Πλατεία», ένας Πανιώνιος που «φωνάζει» – Ο δρόμος για το φινάλε του πρώτου γύρου της Super League 2!

Ένα μεγάλο… όνειρο στην «Πλατεία», ένας Πανιώνιος που «φωνάζει» – Ο δρόμος για το φινάλε του πρώτου γύρου της Super League 2!

Μετά το πέρας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Super League 2, στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται ο Πανιώνιος του Αντώνη Νικοπολίδη, δείχνοντας πως είναι έτοιμος για την επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία. Είναι όμως πραγματικά; Ας δούμε όσα έγιναν μέχρι τώρα, όσα ακολουθούν και όσες ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο με τον «Ιστορικό»!

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε την φετινή του προετοιμασία, εντάσσοντας στο έμψυχο δυναμικό του παίκτες όπως ο Δημήτρης Κολοβός, ο Τάσος Αυλωνίτης και ο Νίκος Γιαννακόπουλος. Οι τρεις τους αποτέλεσαν αδιαμφισβήτητα τις μεγαλύτερες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού στην Super League2. Σε αυτές ήρθε να προστεθεί ακόμη μία μεγάλη κίνηση, καθώς στα κυανέρυθρα «ντύθηκε» και ο Ντένις Τσερίσεφ, έχοντας πολυετή παρουσία στην Ισπανία και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «κυανέρυθροι» έχουν δώσει μέχρι στιγμής επτά αγώνες, τέσσερις για το πρωτάθλημα και τρεις για το Κύπελλο,  χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ. Γεγονός που δείχνει την πολύ καλή αμυντική παρουσία τους. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, μετρούν τρεις νίκες και μία «λευκή» ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης Β’, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Στην πρόσφατη αναμέτρηση του με το Αιγάλεω, ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-0, χτίζοντας έτσι ένα σερί τριών συνεχόμενων νικών, με την εικόνα του να βελτιώνεται συνεχώς, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες, θέλοντας να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, έχοντας την κατοχή της μπάλας, χωρίς να δίνει χώρους στον αντίπαλο. Όσο για την αμυντική του γραμμή, δεν απειλείται ιδιαίτερα μετρώντας «μηδέν» παθητικό στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις του.

Η συνέχεια παρόλα αυτά, μόνο εύκολη δεν είναι, αρχής γενομένης από το Σάββατο με αντίπαλο την ΑΕΚ Β’, η οποία μετρά πέντε βαθμούς.

Έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με επτά τέρματα, αλλά και τη χειρότερη άμυνα με οκτώ γκολ παθητικό. Επομένως, η πρόκληση για τους «κυανέρυθρους» είναι μεγάλη, θέλοντας να περιορίσουν την επιθετική δεινότητά της.

Έπειτα, ακολουθεί δύσκολος εκτός έδρας αγώνας με την «σκληροτράχηλη» και ιστορική Παναχαϊκή, η οποία με την έλευση του Σούλη Παπαδόπουλου θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας τη μέχρι τώρα εικόνα της στο πρωτάθλημα.

Ο μήνας - φωτιά για τον «Ιστορικό», είναι ο Νοέμβριος, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ηλιούπολη εντός έδρας, πριν τους δύο συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες με Κηφισιά και Καλαμάτα. Δύο αναμετρήσεις, οι οποίες ενδέχεται να κρίνουν πολλά, αν αναλογιστεί κανείς πως αυτές οι τρεις ομάδες δείχνουν επικρατέστερες να παλέψουν για την άνοδο στην Super League.

Το σύνολο του Αντώνη Νικοπολίδη φαίνεται έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις δυσκολίες μιας τέτοιας κατηγορίας, επιχειρώντας να επαναφέρει τον Πανιώνιο, εκεί που ανήκει. Μετά από τέσσερα χρόνια «ξηρασίας» στην τρίτη κατηγορία, με την είσοδο του επιχειρηματία Κώστα Ρούπτσου, είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα, κάνοντας όμως παράλληλα μικρότερα και σταθερότερα, τόσο για την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου, όσο και για την καλή και ανταγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Ο κόσμος του «Ιστορικού» φαίνεται να «αγκαλιάζει» αυτήν την προσπάθεια, δίνοντας δυναμικό παρών, τόσο στις εντός, όσο και στις εκτός αναμετρήσεις, παρά το ακατάλληλο της ώρας ή και της μέρας. Οι «κυανέρυθροι» άλλωστε, έχουν αγωνιστεί Δευτέρα με τον Αστέρα Τρίπολης Β’ και το Αιγάλεω, και στις 12 το μεσημέρι με την ομάδα των Χανίων και του Παναργειακού.

Καταληκτικά; Ο Πανιώνιος έχει όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει και να επιτύχει τον στόχο της ανόδου σε μία κούρσα όμως, στην οποία δεν τρέχει μόνη του, έχοντας να αντιμετωπίσει άξιους συνδιεκδικητές του τίτλου, καθώς και ιστορικές

Μένει να φανεί αν θα υλοποιηθεί το όνειρο στην «Πλατεία», με την επάνοδο του «Ιστορικού» στα μεγάλα σαλόνια…

Κωνσταντίνος Μακρής

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0