Football Talk

Κορυφή για την Ισπανία και στο Nations League, ισόπαλο το Ελβετία – Δανία!

Κορυφή για την Ισπανία και στο Nations League, ισόπαλο το Ελβετία – Δανία!

Στο φινάλε της 4ης αγωνιστικής του Nations League, η Ισπανία επικράτησε κατά κράτος της Σερβίας (3-0), ενώ η Ελβετία ήρθε ισόπαλη με τη Δανία (2-2), παίρνοντας τον πρώτο της βαθμό στη διοργάνωση.

Στην τελευταία μέρα του Nations League για την 4η αγωνιστική στον πρώτο όμιλο, η Ισπανία πήρε μια εύκολη νίκη κόντρα στη Σερβία (3-0) και παραμένει πρώτη με 10 βαθμούς. Από την άλλη, η Δανία δεν βρήκε τον τρόπο να βγει νικήτρια από την Ελβετία (2-2) και πλέον βλέπει τους πρωταθλητές Ευρώπης από τη δεύτερη θέση και τους επτά βαθμούς.

Στο Σεν Γκάλεν, η Δανία είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο και κυριαρχούσε στο γήπεδο, με τους Έρικσεν και Ίσακσεν να ξεχωρίζουν. Κόντρα στην εικόνα του ματς, η Ελβετία ανοίγει το σκορ στο 26ο λεπτό, με τον Φρόιλερ να παίρνει στην περιοχή για το 1-0. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στην επόμενη φάση, όταν και ο Έρικσεν βρίσκει τον Ίσακσεν, που νικά τον Κόμπελ και ισοφαρίζει. Πριν το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, έπειτα από πέναλτι που εκτέλεσε ο Αμντουνί.

Οι Ελβετοί ήταν πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν την κατοχή και τις ευκαιρίες για ένα ακόμα τέρμα. Η αστοχία τους τούς στοίχισε και ο Έρικσεν ισοφάρισε σε 2-2, σε μία φάση διαρκείας, που μπέρδεψε τον Κόμπελ. Στο 80ο λεπτό, ο Τσάκα είχε μοναδική ευκαιρία, αλλά το σουτ του έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Όσο κι αν προσπάθησαν οι γηπεδούχοι, το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος κι έτσι ολοκλήρωσαν τα τέσσερα ματς με τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου με έναν βαθμό.

Το καλύτερο ξεκίνημα έκανε η Ισπανία στην Κόρντομπα, όταν ο Πέντρο Πόρο στο 5ο λεπτό, με ωραία σέντρα βρίσκει τον Λαπόρτ και με κεφαλιά κάνει το 1-0 κόντρα στη Σερβία. Οι ευκαιρίες για τη «φούρια ρόχα» ήταν πολλές σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με τον Ιαρθάμπαλ αρχικά να σουτάρει και τον Ράικοβιτς να αποκρούει, ενώ λίγο αργότερα ο Μερίνο βρίσκει το δοκάρι του Σέρβου. Όσο και να απειλούσαν οι πρωταθλητές Ευρώπης, δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο τέρμα μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, το σύνολο του Ντε λα Φουέντε κέρδισε πέναλτι, έπειτα από χέρι του Μπιρμάντσεβιτς στη περιοχή. Ο Μοράτα έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, αλλά η εκτέλεσή του την έστειλε πολύ πάνω από την εστία, διατηρώντας το σκορ στο 1-0. Ο Ισπανός εξιλεώθηκε στο 65ο λεπτό και βρήκε δίχτυα, όταν από πάσα του Φαμπιάν Ρουίθ, πέρασε έναν αντίπαλο στο όριο της περιοχής και έκανε ένα σουτ για το 2-0. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 77ο λεπτό και ενώ η Σερβία είχε μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πάβλοβιτς, ο Μπαένα μεγαλώνει κι άλλο τη διαφορά και κάνει το 3-0, από απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ λίγο πριν το φινάλε, ο Πέδρι στέλνει ένα «κεραυνό» προς την εστία, αλλά βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα του ομίλου:

Ελβετία – Δανία 2-2

Ισπανία – Σερβία 3-0


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0