Football Talk

«Πάλεψε» για ένα ημίχρονο, ηττήθηκε ξανά και άξιζε κάτι καλύτερο: Αξιόμαχη η Κύπρος, αλλά έχασε 3-0 από το Κόσοβο! (video)

«Πάλεψε» για ένα ημίχρονο, ηττήθηκε ξανά και άξιζε κάτι καλύτερο: Αξιόμαχη η Κύπρος, αλλά έχασε 3-0 από το Κόσοβο! (video)
Η Κύπρος πάλεψε στο πρώτο μέρος, είχε ευκαιρίες και ένα ακυρωθέν γκολ στο τέλος, ωστόσο, δεν πήρε ό,τι άξιζε. Το ανώτερο Κόσοβο κέρδισε εύκολα και πάει για το θαύμα της πρωτιάς κόντρα στη Ρουμανία.

Η τέταρτη αγωνιστική της τρίτης κατηγορίας του Nations League «ταξιδεύει» την Κύπρο για δεύτερη φορά εκτός Μεγαλονήσου μετά από 39 μέρες και την ήττα από την ουραγό Λιθουανία στην πρεμιέρα (06/09, 1-0) . Το σύνολο του Σωφρόνη Αυγουστή ψάχνει την επανεκκίνηση, ύστερα από τις δύο συνεχόμενες ήττες (09/09, 4-0 από Κόσοβο και 12/10 3-0 από τους πρωτοπόρους Ρουμάνους) και ομολογουμένως πραγματοποίησε καλύτερη εμφάνιση, δίχως, ωστόσο να αποτρέψει την επιστροφή χωρίς βαθμολογικό όφελος στις αποσκευές της. 

Μόλις στο 5’ ο Λαϊφης σουτάρει ελάχιστα άουτ στην πρώτη τελική του ματς, ενώ τέσσερα λεπτά μετά, δύο συνεχόμενες ευκαιρίες εκατέρωθεν συμπλήρωσαν ένα καλό δεκάλεπτο, καθώς Ράζιτσα και Πίττας, αμφότεροι με σουτ, αστοχούν για λίγο. Στο 22’ η λόμπα του τελευταίου, αν και καλή έμπνευση, δεν ανησυχεί τον Μούριτς· ακριβώς στο μισάωρο ο «παρτενοπέι» Ραχμάνι με όμορφη ενέργεια μπαίνει στην περιοχή και νικά τον Δημητρίου για να ανοίξει το σκορ και να κόψει τα «φτερά» των φιλοξενουμένων, που απεδείκνυαν πως το ήθελαν.


Στην εκπνοή (44’) το VAR «έσωσε» τους Κύπριους, αφού η υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Κρασνίτσι άρθηκε, λόγω off-side στην αρχή της φάσης, με τον Πίττα στις καθυστερήσεις να αδυνατεί να σοκάρει άπαντες, καθώς δεν προλαβαίνει οριακά την σέντρα του Ιωάννου

Στην επανάληψη – ήδη από το 1-0 για την ακρίβεια – η ενέργεια δεν ήταν ίδια για τους Κύπριους. Στο 46’ ο Γιασάρι προειδοποιεί, στο 50’ ο Χαραλάμπους αδυνατεί να σκοράρει σε διπλή ευκαιρία και ο Κρασνίτσι έξι λεπτά μετά με όμορφο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έληξε τη σεμνή τελετή. Έχοντας τρία λεπτά ως νεοεισερχόμενος ο Σαχίντι στην επαναφορά με τον Δημητρίου εξουδετερωμένου από την επέμβαση σε σουτ του Ραχμάνι, κάνει το 3-0, δίνοντας ξανά διαστάσεις θριάμβου στο σκορ, όπως και στην προηγούμενη αναμέτρηση. 

Την έσωσε στο πρώτο ημίχρονο, της στέρησε την επιβράβευση στο τέλος, που ομολογουμένως δικαιούνταν να έχει… Ο Σωτηρίου στο 89’ με κεφαλιά μείωσε σε 3-1, ωστόσο, το VAR υπέδειξε σε θέση off-side τον σκόρερ. Ο αγώνας ολοκληρώνεται και πλέον στο Κόσοβο δικαιολογημένα υπάρχει πίστη για υπέρβαση, καθώς είναι μόνο δεύτερο, στο -3 πίσω από τη Ρουμανία.   

Οι ενδεκάδες

Κόσοβο (Φράνκο Φόντα): Μουρίτς, Βόιβοντα, Αμίρ Ρραχμάνι,  Ντελόβα, Ρουντάνι, Εμερλάχου, Γιασάρι, Ρασίτσα (16’ Μουσλίχα), Ζεγκρόβα (67’ Σαχίτι),  Άλμπιον, Ραχμάνι (77’ Ασλάνι).

Κύπρος (Σωφρόνης Αυγουστής): Δημητρίου, Καρώ, Ανδρέου, Λαΐφης, Ιωάννου (45’ Πηλέας), Χαραλάμπους, Αρτυματάς, Κάστανος (72’ Μάμας), Λοΐζου, Μακρής, Πίττας (77’ Σωτηρίου).


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0