Football Talk

Το… πάθημα από την Ελλάδα, έγινε μάθημα για την Αγγλία: Έκανε το χρέος της με νίκη στη Φινλανδία!

Το… πάθημα από την Ελλάδα, έγινε μάθημα για την Αγγλία: Έκανε το χρέος της με νίκη στη Φινλανδία!
H απροσδόκητη ήττα από την Ελλάδα (10/10, 2-1) φαίνεται να... ξύπνησε την Αγγλία, που πήρε τη νίκη στη Φινλανδία (3-1) στην τέταρτη αγωνιστική του Nations League. Με κaλύτερη εμφάνιση από αυτή στο «Wembley», αλλά όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, το σύνολο του Λι Κάρσλεϊ, επέστρεψε στις νίκες.
Η Αγγλία ολοκλήρωσε και αυτή τη σειρά αγώνων στο Nations League, με νίκη επί της Φινλανδίας (3-1) και βρίσκεται σε ισοβαθμία με την Ελλάδα στην πρώτη θέση, με μία αναμέτρηση παραπάνω. 

Αρκετά συγκεντρωμένοι οι Άγγλοι δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα που αντιμετώπισαν οι παίκτες της Εθνικής μας. Όμως, δεδομένης της ποιότητας του συνόλου της εθνικής Αγγλίας, αλλά και της δυναμικότητας της αντιπάλου, θα περιμέναμε περισσότερα από τους φιναλίστ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024.



Τα «Τρία Λιοντάρια» άνοιξαν το σκορ στο 18ο λεπτό, με γκολ του Γκρίλις, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή και έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι και το ημίχρονο.

Είχαν την κατοχή, είχαν και τις ευκαιρίες, αλλά ο Χραντέτσκι τους αρνήθηκε πολλές φορές το γκολ. Στο 56ο λεπτό, ο Γένσεν βρέθηκε μπροστά στην εστία σε απόσταση αναπνοής από τα δίχτυα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ - Άρνολντ στο 74ο λεπτό, ήταν από τα «άπιαστα», με τον Φινλανδό γκολκίπερ να μη μπορεί να αποκρούσει.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ράις σκόραρε το τρίτο τέρμα των φιλοξενούμενων, έπειτα από πάσα του Γουότκινς στην περιοχή για το 3-0.  Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν μόνο να μειώσουν σε 3-1, λίγο πριν το 90΄, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Χόσκονεν.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Άλχο (Άντμαν 82΄), Χόσκονεν, Ουρονέν, Καμαρά, Σούλερ (Ουάλτα 63΄), Πελτόλσα, Γένσεν (Λοντ 75΄), Κόλμαν (Πογιάμπαλο 63΄), Κέσκινεν (Πούκι 75΄)

Αγγλία: Χέντερσον, Αλεξάντερ - Άρνολντ, Γκεχί, Στόουνς, Γουόκερ, Γκόμες (Λιούις 80΄), Ράις (Γκάλαχερ 85΄), Πάλμερ (Μαντουέκε 69΄), Μπέλιγχαμ (Φόντεν 80΄), Γκρίλις, Κέιν (Γουότκινς 69΄)



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0