Football Talk

«Απόψε παίξαμε με 12!»: Με τον Μπάλντοκ να καμαρώνει από ψηλά, η Ελλάδα έγραψε ιστορία στο «Γουέμπλεϊ» και κατατρόπωσε την Αγγλία!

«Απόψε παίξαμε με 12!»: Με τον Μπάλντοκ να καμαρώνει από ψηλά, η Ελλάδα έγραψε ιστορία στο «Γουέμπλεϊ» και κατατρόπωσε την Αγγλία!
Εθνική «νέας» εποχής μέσα στο Γουέμπλει, αιφνιδίασε την Αγγλία, ισοφαρίστηκε, αλλά έφερε τα πάνω κάτω με ήρωα Παυλίδη, που σκόραρε δις (2-1) και αποδείχθηκε άξια του χρέους της απέναντι στον αδικοχαμένο Μπάλντοκ.

Tη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου πέτυχε απόψε (10/11) η Εθνική μας ομάδα κόντρα στην Αγγλία μέσα στο «Γουέμπλεϊ» (2-1), με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Παυλίδη. Στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ, που καμάρωσε από ψηλά τους συμπαίκτες του, να παλεύουν με τα… λιοντάρια και να βγαίνουν νικητές!

Ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο για την Εθνική μας ομάδα να κοντράρει στα ίσα την Αγγλία, μέσα στο «Γουέμπλεϊ». Ένα πρώτο 10λεπτο γεμάτο φάσεις και όλα ξεκίνησαν στο 3ο λεπτό με ένα σουτ του Μπέλιγχαμ. Ο Βλαχοδήμος όμως του είπε «όχι», αποκρούοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Κουρμπέλης κλέβει στο κέντρο του γηπέδου και βγάζει στην αντεπίθεση τον Μπακασέτα που δίνει στον ελεύθερο Παυλίδη. Το σουτ του Έλληνα διεθνή καταλήγει άουτ.

Από στημένη φάση, ο Πάλμερ δοκιμάζει με απευθείας εκτέλεση να σκοράρει, η μπάλα όμως καταλήγει λίγο πάνω από την ελληνική εστία.

Στο 10ο  λεπτό, άλλη μια καλή στιγμή για τη «γαλανόλευκη», έπειτα από λάθος του Πίκφορντ, ο Μπακασέτας με πλασέ στέλνει τη μπάλα σε κενή εστία και την εξέδρα έτοιμη να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ Έλληνα στο ιστορικό αυτό γήπεδο. Ο Κόλγουιλ, όμως, προλαβαίνει και σώζει πάνω στη γραμμή στέλνοντας σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, άλλο ένα λάθος για τα «τρία λιοντάρια», αυτή τη φορά όμως τους στοίχισε. Εξαιρετική ενέργεια του Κουλιεράκη, μέσα στην περιοχή, βρίσκει τον Παυλίδη και ο Έλληνας επιθετικός, στρώσει στο δεξί του και εκτελεί τον Πίκφορντ, για το 1-0.

Στο 87΄ο Μπέλιγχαμ ισοφαρίζει για την Αγγλία, με εξαιρετικό ευθύβολο σουτ, όμως το τέλος η Ελλάδα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Ο Παυλίδης, στις καθυστερήσεις, σκοράρει ξανά και χαρίζει την πιο σημαντική και ιστορική νίκη της «γαλανόλευκης» επί αγγλικού εδάφους.



Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αγγλία (Λι Κάρσλει): Πίκφορντ, Αλεξάντερ Άρνολντ, Λίουις, Ράις, Στόουνς, Σάκα (Μαντουέκε 52΄), Μπέλιγχαμ, Φόντεν (Σολάνκε 72΄), Γκόρντον (Γουότκινς 60΄), Κόλγουιλ, Πάλμερ

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (Μάνταλος 73΄), Σιώπης (Ζαφείρης 66΄), Μπακασέτας (Βαγιαννίδης 86΄), Μασούρας (Πέλκας 66΄), Τζόλης (Κωνσταντέλιας 86΄), Παυλίδης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0