Football Talk

Η Ιταλία θέλει τον… Μαλντίνι της: Ο Ντάνιελ και η κληρονομιά που περνάει από γενιά σε γενιά

Η Ιταλία θέλει τον… Μαλντίνι της: Ο Ντάνιελ και η κληρονομιά που περνάει από γενιά σε γενιά

Ο Ντάνιελ Μαλντίνι είναι έτοιμος να γράψει ιστορία, όντας η τρίτη γενιά ποδοσφαιριστή στην οικογένειά του, που θα φορέσει τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας και θα εκπροσωπήσει τη χώρα του, μετά τον παππού και τον πατέρα του, Τσέζαρε και Πάολο Μαλντίνι.

Ο Ντάνιελ Μαλντίνι κλήθηκε από τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στην εθνική Ιταλίας για το Nations League. Είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός παίκτης της Μόντσα θα φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και όπως για κάθε παίκτη, έτσι και γι’ αυτόν, η τιμή είναι μεγάλη.

Όμως, ο Ντάνιελ έχει ένα βαρύ φορτίο να σηκώσει. Ο 22χρονος επιθετικός φέρει μια κληρονομιά και ένα όνομα που έχει γράψει ιστορία στο χορτάρι. Από τον παππού του, Τσέζαρε, μέχρι τον πατέρα του, Πάολο, ο Ντάνιελ αντιπροσωπεύει το μέλλον του ιταλικού ποδοσφαίρου, όπως αυτό εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου.

 Το όνομα «Μαλντίνι» ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος και θαυμασμό στο ποδόσφαιρο. Ο πρώτος Μαλντίνι, άκουγε στο όνομα Τσέζαρε. Ο αμυντικός, που έθεσε τα θεμέλια στην οικογένεια και έβαλε το «μικρόβιο» του ποδοσφαίρου στον γιο του, κλήθηκε πρώτη φορά στην εθνική Ιταλίας το 1960. Συμπλήρωσε μόλις 14 συμμετοχές, αφού αγωνίστηκε μόνο τρία χρόνια με το εθνόσημο, ενώ το 1967 «κρέμασε τα παπούτσια του», αλλά ασχολήθηκε με την προπονητική, μέχρι το 2001. Φόρεσε για 12 χρόνια τη φανέλα της Μίλαν και έγραψε ιστορία με τον σύλλογο.

Στα χνάρια του πατέρα του, πάτησε ο Πάολο Μαλντίνι. Σύμβολο για τους «ροσονέρι», ενώ με την εθνική Ιταλίας συμπλήρωσε 126 συμμετοχές, μετρώντας επτά γκολ και πέντε ασίστ. Με τη Μίλαν πανηγύρισε, μεταξύ άλλων, τρία Champions League, δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών και επτά πρωταθλήματα. Με την εθνική ομάδα, αν και δεν πήρε κάποιο τίτλο, έχοντας αποσυρθεί από εκεί το 2002, έγραψε με «χρυσά» γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Σκούντρα Ατζούρα. Το 1994 ήταν φιναλίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως και στο EURO του 2000. Και φυσικά πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αμυντικούς όλων των εποχών.

Και κάπως έτσι, φτάνουμε στον νεότερο της οικογένειας και τον τελευταίο Μαλντίνι, που κλήθηκε στην εθνική Ιταλίας και θα συνεχίσει την παράδοση του ονόματος, ξεκινώντας από το Nations League. Ο Ντάνιελ Μαλντίνι, επιθετικό χαφ της Μόντσα, γαλουχήθηκε στη Μίλαν από τις ακαδημίες της, κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόουτς Σπαλέτι και ετοιμάζεται να τιμήσει τη φανέλα της χώρας του και να κάνει περήφανο τον πατέρα του, αλλά και τον παππού του που θα καμαρώνει, βλέποντας τον από «ψηλά». 

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι στην τελευταία αναμέτρηση της Μόντσα με τη Ρόμα βρέθηκε ο αθλητικός διευθυντής της Ίντερ, αυξάνοντας τις φήμες για ενδιαφέρον του έτερου κλαμπ του Μιλάνο για τον Ντάνιελ. Αν τελικά πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή, θα πρόκειται για τον πρώτο Μαλντίνι που θα έχει αγωνιστεί και στους δύο συλλόγους.



Όλγα Μανιώτη 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0