Football Talk

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για την παρθενική της συμμετοχή στο UEFA Unity Euro Cup

tags :
Η Ελλάδα ετοιμάζεται για την παρθενική της συμμετοχή στο UEFA Unity Euro Cup

Η Εθνική ομάδα Ελλάδος του Δικτύου Τέχνης και Δράσης, ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό τουρνουά Euro Unity Cup που συνδιοργανώνεται στη Νιόν της Ελβετίας από την UEFA και τον ΟΗΕ.

Στις 10 Οκτωβρίου στη Νιόν θα διεξαχθεί -με τη συμμετοχή και της Ελλάδας- το 3ο UNITY EURO CUP η κοινή πρωτοβουλία της UEFA και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα της συμμετοχής, αλλά κυρίως της πρόσβασης των προσφύγων στον αθλητισμό καθώς και η ένταξή τους στις τοπικές κοινότητες σε όλη την Ευρώπη.

Η ταυτότητα είναι σημαντική. Μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους μια κατεύθυνση, έναν σκοπό και μια συλλογική αίσθηση ότι ανήκουν. Τόσο συχνά, το ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Όλοι πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι. Για τον λόγο αυτό σε συνεργασία με την ΕΠΟ, έφτασε η ώρα για την πρώτη ελληνική συμμετοχή στο UNITY EURO CUP.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 11 αθλητές-τριες προσφυγικής και μεταναστευτικής καταγωγής. Την αποστολή συνοδεύει ο προπονητής Κένεντι Εχιόζι, και πρεσβευτής είναι ο legend του 2004, Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος αποτελεί πλέον και τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών Ομάδων όλων των ηλικιών.

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν ομάδες από τις παρακάτω εθνικές αντιπροσωπείες: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Β. Ιρλανδία, Σλοβενία, Μάλτα, Λετονία, Αρμενία, Φινλανδία, Ελβετία, Ουκρανία.

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2018 στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που προωθούσε την ένταξη και τη συμπερίληψη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων μέσω του αθλητισμού. Σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς στην καρδιά της πόλης, με έδρα το γήπεδο της Αλεπότρυπας στην Κυψέλη, εκεί όπου προπονείται καθημερινά και υποδέχεται, διαρκώς, νέα μέλη.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα όχημα για την επίτευξη του σκοπού της κοινωνικής αποδοχής αφ' ενός και της κοινωνικής ένταξης και συμπερίληψης αφ' ετέρου. Στα 6,5 χρόνια λειτουργίας της ομάδας, συμβάλει στην δικτύωση και διασύνδεση των ανθρώπων με την τοπική κοινωνία, με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και με φορείς της Πολιτείας. Παράλληλα, οι άνθρωποι που στηρίζουν το εγχείρημα αυτό ενθαρρύνουν την στροφή των αθλητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, με την εκμάθηση της γλώσσας και την σύνδεση με σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (απογευματινά, καθότι οι περισσότεροι αθλητές εργάζονται).

Μάλιστα, η ομάδα του Δικτύου Τέχνης και Δράσης πρόσφατα κατέλαβε την πρώτη θέση στο τουρνουά του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», με τίτλο «Γκολ στην Φτώχεια», ενώ βραβεύτηκε και για την προσφορά της στο έργο «Live without bullying» της οργάνωσης ΚΜΟΠ.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0