Football Talk

«Δώστε τόπο στα νιάτα…»: Ο Μεντιλίμπαρ το κάνει ήδη, ακόμα και σε ένα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός! (video)

«Δώστε τόπο στα νιάτα…»: Ο Μεντιλίμπαρ το κάνει ήδη, ακόμα και σε ένα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός! (video)

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όμως έχει να κρατήσει πολλά θετικά από την αναμέτρηση. Τα δυο βασικά, είναι οι μικροί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές του, που κάνουν τρομερά πράγματα και αυτό αποτυπώνεται στα στατιστικά τους. 

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ, αν και είχε αρκετές ευκαιρίες για να το κάνει. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, οπότε αμφότεροι μπορούν να είναι «ευχαριστημένοι». Παρά τη «λευκή» ισοπαλία, οι Πειραιώτες πήραν πολλά περισσότερα από αυτήν την αναμέτρηση. 

Ο Μπάμπης Κωστούλας και ο Χρήστος Μουζακίτης ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο τους «αιώνιο» ντέρμπι. Οι δυο πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και ταλαιπώρησαν αρκετά τους αμυντικούς του Ντιέγκο Αλόνσο. Το BN Sports μάζεψε τα στατιστικά των νεαρών αστέρων και σας τα παρουσιάζει

Μπάμπης Κωστούλας

Χρειάστηκε 45 λεπτά για να μας κάνει να ασχοληθούμε έντονα και με χαρά μαζί του, ξανά. Ο Μπάμπης Κωστούλας συνεχίζει να δίνει ενέργεια στον Ολυμπιακό, όποτε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ του δίνει χρόνο συμμετοχής. Στο χθεσινό ντέρμπι πέρασε ως αλλαγή του Σέρτζιο Ολιβέιρα και άλλαξε όλο το παιχνίδι για τους Πειραιώτες

Με 29 ενέργειες με τη μπάλα, ο Κωστούλας χάρισε στον Ολυμπιακό, πέρα από ενέργεια, το κάθετο παιχνίδι που δεν είχε σε καμία περίπτωση στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης, έκανε τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν με πρόσωπο προς την εστία του Λοντίγκιν, κάτι που οι παίκτες του Βάσκου τεχνικού φαινόταν πως φοβόντουσαν να κάνουν στο πρώτο μέρος. 

Image_43.jpg

Ο 17χρονος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16/19 πάσες (79%), με τις δυο από αυτές να είναι key passes, δηλαδή, πάσες που οδηγούν σε ευκαιρία. Επιχείρησε δύο σουτ με το ένα από αυτά να είναι στην εστία του Παναθηναϊκού. Όσον αφορά τις διεκδικήσεις μπάλας, είχε 4/7 κερδισμένες μονομαχίες εδάφους και 5/7 μονομαχίες αέρα. Στο διάστημα που αγωνίστηκε, ο Κωστούλας αξιολογήθηκε με 7.2/10, αριθμό που τον κάνει έναν εκ των κορυφαίων του χθεσινού ντέρμπι. 

Ο νεαρός επιθετικός μέσα σε 45 λεπτά, άλλαξε τρεις φορές θέση. Στην αρχή έπαιξε πίσω από τον Ελ Κααμπί, μετά τοποθετήθηκε ως δεξί εξτρέμ και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ως δεκάρι. Με τον Κωστούλα στο χορτάρι, ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο ελεύθερος ως προς τις κινήσεις του. Το νεαρό της ηλικίας του Έλληνα επιθετικού, μπορεί να τον κάνει να αλλάζει θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να είναι απρόβλεπτος. Στοιχείο που αποτελεί πρόβλημα για τους αντιπάλους του, αλλά δυνατό «όπλο» των Πειραιωτών




Χρήστος Μουζακίτης 

Ο Κερκυραίος ταλαντούχος μέσος έπαιξε για πρώτη φορά και αυτός, βασικός σε ντέρμπι «αιωνίων». Ο Χρήστος Μουζακίτης ήταν εξαιρετικός σε ακόμη ένα παιχνίδι με τη φανέλα της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού και αρχίζει να καθιερώνεται στα πλάνα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, για την αρχική ενδεκάδα. 

Σε αντίθεση με τον Κωστούλα, ο Μουζακίτης, αγωνίστηκε 86 λεπτά ενάντια στον Παναθηναϊκό, ολοκληρώνοντας 49 ενέργειες με τη μπάλα. Είχε ποσοστό ακρίβειας στις πάσες του 60% (18/30) με εξαιρετικές αλλαγές παιχνιδιού. Ο 17χρονος είχε ένα σουτ στον στόχο, αυτό που απέκρουσε ο Λοντίγκιν και στη συνέχεια δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Κωστούλας. Ως προς τα αμυντικά του καθήκοντα ο Μουζακίτης είχε τέσσερα επιτυχημένα τάκλιν, με πολύ καλές αλληλοκαλύψεις, όποτε χρειαζόταν και ήταν αναγκαίο. Συνολική αξιολόγηση στο πρώτο του ντέρμπι; 7.3/10 και ένας εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ



Μπορεί να μην ήταν τόσο εντυπωσιακός ως προς τις μπαλιές του, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε και σε τι παιχνίδι βρισκόταν. Ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να βάλει στη «μάχη» δύο πιτσιρικάδες. Μπορεί να μην είναι οποιοιδήποτε, αλλά και πάλι είναι τρομερό αυτό που έκανε ο Βάσκος τεχνικός. Κανένας άλλος δε θα το επιχειρούσε, τόσο εύκολα, τόσο απλά και τόσο ορθολογικά. Το δίδυμο που επέλεξε τον δικαίωσε. Δώστε τόπο στα νιάτα! Εκείνος το κάνει ήδη. 

Βαγγέλης Τερζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0