Football Talk

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ και ξανά πρώτος: Με αύρα Βιεϊρίνια, τον «λύτρωσε» ο Καμαρά και πέρασε από τη Λιβαδειά!

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ και ξανά πρώτος: Με αύρα Βιεϊρίνια, τον «λύτρωσε» ο Καμαρά και πέρασε από τη Λιβαδειά!

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να προβληματίζει, κάλλιστα πρέπει να αισθάνεται τυχερός, αλλά και... ανακουφισμένος, αφού κέρδισε 2-0 με τη χρυσή αλλαγή του Καμαρά, σ’ ένα ματς που θα ξεχαστεί, αλλά το βαθμολογικό κέρδος θα δημιουργήσει νέες συνθήκες, καθώς πλέον είναι μόνος πρώτος στην κορυφή. Το 2-0 ο Σβαμπ στις καθυστερήσεις. 

Λεβαδειακός και ΠΑΟΚ αναμετρήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Λειβαδιάς στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής και στο ντεμπούτο του Ντέγιαν Λόβρεν, υπό διαφορετικό σαφώς αγωνιστικό πρίσμα, πλην όμως με μία κοινή βαθμολογική συνθήκη, η οποία ουσιαστικά έχει ως… άμεσο ενδιαφερόμενο τους φιλοξενούμενους.

Τα χθεσινά αντίθετα αποτελέσματα του Άρη (5/10, 2-0 εντός τη Λαμία) και της ΑΕΚ (5/10, η επεισοδιακή της ήττα με 1-0 στο Αγρίνιο) διαμορφώνουν μια τετραπλή (!) ισοβαθμία για τέσσερις με 14 βαθμούς (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης), η οποία άλλαξε απόψε με το αποτέλεσμα στη Λειβαδιά.

Σ’ ένα πρώτο ημίχρονο που ξεχάστηκε ήδη από τη… λήξη του, δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου τελικές, πόσο μάλλον αυτό που αποκαλούμε «μεγάλες φάσεις», με τους πρωταθλητές να πραγματοποιούν την πρώτη τους μόλις στο 35’ με την (ακίνδυνη) κεφαλιά του Τισουντάλι. Είχε προηγηθεί ένα σουτ του Ρόμο για τους γηπεδούχους, μακριά ωστόσο, από την εστία, τρία λεπτά νωρίτερα. Στο 40΄ο Ζίνι παραλίγο να χριστεί σκόρερ, αποδίδοντας τον πικρό τίτλο του μοιραίου στον Μπακαγιόκο, εξ αιτίας του σοβαρού λάθους του, το σουτ του όμως πέρασε οριακά άουτ. 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο δεύτερο μέρος· έπαιξε ρόλο η είσοδος του αρχηγού Βιεϊρίνια, αντί του Γιαν Ότο στην ανάπαυλα. Ο Πορτογάλος κάνει όμορφο γύρισμα εντός περιοχής, στην πρώτη σωστά οργανωμένη προσπάθεια των Θεσσαλονικών, χωρίς να βρεθεί όμως κάποιος συμπαίκτης του στο σημείο. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Γκαραβέλης προλαβαίνει τον Τισουντάλι και στο 63’ ο Γκόμεζ αδυνατεί να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 70΄ η πιο καθοριστική φάση του αγώνα, το χαμένο πέναλτι του Μπάλτσι που κατέληξε δοκάρι και άουτ. 

Η λύτρωση και δικαίωση για τον Λουτσέσκου ως προς τις προσωπικές του επιλογές έρχεται στο 86΄, με τις δύο αλλαγές του ΒιεϊρίνιαΚαμαρά να συνδυάζονται και ο δεύτερος, ύστερα από σέντρα του πρώτου, να λύνει τον γόρδιο δεσμό. Ο Σβαμπ από την εσχάτη των ποινών διπλασιάζει τα τέρματα του ΠΑΟΚ και τον στέλνει μόνο πρώτο στην κορυφή με τη λήξη του ματς, συνδυαστικά με τη λευκή ισοπαλία του ΟΑΚΑ. 

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Τσάπρας, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Μορέιρα, Μεχία (64΄ Πλέγας), Τσοκάι (89’ Κιάσσος), Πεντρόσο (64΄ Κωστή), Μπάλτσι, Ζίνι (53΄ Γιαννιώτας), Ρομό (89’ Οζμπόλτ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (45΄ Βιεϊρίνια), Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεθ, Μπακαγιόκο (60΄Καμαρά), Σβαμ, Ζίβκοβιτς (71’ Ντεσπότοφ), Μουργκ (72’ Κωνσταντέλιας), Σορετίρε (60’ Τάισον), Τισουντάλι


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0