Football Talk

Σέρρες όπως... Αγγλία: Διά πυρός και σιδήρου ο ΟΦΗ, απόδραση στο 89', με πέναλτι του Φούντα!

Σέρρες όπως... Αγγλία: Διά πυρός και σιδήρου ο ΟΦΗ, απόδραση στο 89', με πέναλτι του Φούντα!

Το Δημοτικό Στάδιο Σερρών έγινε…. «Γουέμπλει» και απέκτησε ξαφνικά αύρα Premier League! Πανσερραϊκός και ΟΦΗ θα μοιράζονταν από ένα βαθμό, χάρη σε ένα επίσης χωρισμένο πρώτο ημίχρονο, καθώς η μια κυριάρχησε της άλλης, μέχρι το «χρυσό» γκολ του Ταξιάρχη Φούντα με πέναλτι και τον… «ξαφνικό θάνατο» των γηπεδούχων στο 89΄!

 

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της ημέρας, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Super League, ο ΟΦΗ, ευρισκόμενος σε ανοδική πορεία, ταξίδεψε στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον αξιόμαχο Πανσερραϊκό, ώστε να δώσει συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις και στο βαθμολογικό τους αντίκτυπο.

Κλισέ παραδοχή, όμως, πράγματι, ούτε και οι πιο αισιόδοξοι δεν θα περίμεναν ένα τέτοιο παιχνίδι – ένα τέτοιο πρώτο ημίχρονο συγκεκριμένα – στο οποίο και σημειώθηκαν τέσσερα γκολ! Το πρώτο μέρος… μοιράστηκε στις δύο ομάδες, οι φιλοξενούμενοι κυριαρχούσαν έως το 25’ προηγούμενοι με 2-0, ενώ οι του Χουάν Φεράντο επιβεβαίωσαν τη δυναμική της έδρας, ισοφαρίζοντας σε διάστημα 17’!

«Φουριόζικο» άμεσα το ξεκίνημα· μόλις στο 2’ ο Γκουγκεσασβίλι επεμβαίνει εντυπωσιακά στο μακρινό σουτ του Καραχάλιου, βλέπει τον Τομάς να «απαντά» με διαγώνιο σουτ, το επόμενο λεπτό, το οποίο «ξύρισε» το δοκάρι και δεν μπόρεσε να σταματήσει την κεφαλιά του ανενόχλητου Μπρεσάν για το 1-0 στο 8΄, ύστερα από κόρνερ του Νους. Χριστογεώργος και Γκουγκεσασβίλι αποδεικνύουν την ποιότητα των αντανακλαστικών τους στους Φαρές (σουτ στο 10’) και Σαλσέδο (πλασέ, 17’) αντίστοιχα, μέχρι το 26΄, όταν ο Τιάγκο Νους αλλάζει τους ρόλους και αυτή τη φορά ο ίδιος με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και μετέτρεψε το απόγευμα σε… ανήφορο για τους γηπεδούχους.

Ή και τελικά… όχι, όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα! Μπετανκόρ επίσης με πλασέ εντός περιοχής, μετά από ασίστ του Δεληγιαννίδη (28’) και Φαρές με τον ίδιο τρόπο ως «ριμπάουντ» στην προσπάθεια του Λιάσου στις καθυστερήσεις (45+2’).  

Στον ίδιο ρυθμό και το δεύτερο μέρος, στο οποίο η λύτρωση ήρθε στο τέλος! Οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο, αλλά όχι το γκολ: στο 50΄ η ιδέα του Φαρές να «βρει» τον Τομάς δεν καρποφόρησε, ο Ντέλετιτς δε νίκησε τον Χριστογεώργο στο 54΄, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σενγκέλια μοίρασε… εγκεφαλικά στους συμπαίκτες του, αφού αστόχησε προ κενής εστίας, ύστερα από ασταθή παρέμβαση  του Γεωργιανού τερματοφύλακα των Σερρών.

Στο 66΄ο Νους γίνεται ήρωας εξ αιτίας του Γκουγκεσασβίλι και… δοκαριού, όπως και στο 75΄, μέχρι το… λυτρωτικό 89’ όταν ο Φούντας αξιοποίησε την εσχάτη των ποινών (που κέρδισε ο εξαιρετικός Νους από τον μοιραίο Ουαγκέ που μπήκε αλλαγή), χαρίζοντας στο νήμα τη νίκη στην ομάδα του Δέλλα, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών! 

Οι ενδεκάδες:

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Χαντάκιας (64΄Βαγκέ), Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Δεληγιαννίδης (90’ Χατζηστραβός), Φάρες, Στάικος, Λιάσος (63’ Τζελίν), Τομάς, Τέρζιτς (45’ Ντέλεσιτς), Μπετανκόρ

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Μαρινάκης, Μπαΐνοβιτς, Καραχάλιος (73’ Αποστολάκης), Μπάκιτς (73΄ Φούντας), Νους, Σενγκέλια (90’ Σίλβα), Σαλσέδο (87’ Γιουνγκ)



www.bnsports.gr 

               

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0