Football Talk

Δεν γίνεται να υπάρξει άλλη… ασυνέπεια στην ΑΕΚ! (video)

Δεν γίνεται να υπάρξει άλλη… ασυνέπεια στην ΑΕΚ! (video)

Η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, από τον Παναιτωλικό. Αυτό δε θα είχε συμβεί αν οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έκαναν γκολ τις χαμένες ευκαιρίες που σπατάλησαν. 

Η έλλειψη ακρίβειας στα τελειώματα απαιτεί άμεσα λύση στην ΑΕΚ, η οποία άφησε κι άλλους βαθμούς στο δρόμο προς την κορυφή της Stoiximan Super League, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας που δείχνει σε αρκετά παιχνίδια ως τώρα.  

Η ΑΕΚ δημιούργησε καθαρές ευκαιρίες για να βρει δίχτυα πριν το γκολ του Παναιτωλικού. Στο πλασέ του Πινέδα στο 8' από πλεονεκτική θέση που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, στην άστοχη κεφαλιά του Πιερό στο 19', στο σουτ του Πινέδα που κόντραρε και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι στο 51' και στην προβολή του Πιερό από κοντά στο 62' μετά τη σέντρα σουτ του Κοϊτά

Τις σπατάλησε όλες και μετά το γκολ των γηπεδούχων, στο 81' ο Λιβάι Γκαρσία έκανε ένα κακό τελείωμα από πλάγια θέση, ενώ είχε δίπλα του τον αμαρκάριστο Γκατσίνοβιτς για να πασάρει, αλλά και τον Πιερό επίσης ως εναλλακτική επιλογή μέσα στην περιοχή.



Παρά τις τόσες πολλές ευκαιρίες δεν σκόραρε, έχασε τρεις βαθμούς και μαζί με τους τέσσερις που άφησε στο 1-1 με τη Λαμία και στο 0-0 με την Athens Kallithea έφτασε τους επτά πεταμένους πόντους σε επτά αγωνιστικές, έχοντας κοινό παρανομαστή και στις τρεις αυτές αναμετρήσεις, την ασυνέπεια στα τελειώματα των φάσεων που δημιουργεί.

Εκεί που η ΑΕΚ βρίσκει την αποτελεσματικότητα σε ένα παιχνίδι, στο επόμενο παρουσιάζεται χωρίς καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και το πληρώνει. Παρά τη μεγάλη νίκη ενάντια στον Παναθηναϊκό για το αθηναϊκό ντέρμπι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δε μπορεί να βρει ρυθμό και να χτίσει ένα σερί νικών.

Κόντρα στη Λαμία, οι παίκτες του Αργεντινού τεχνικού, είχαν 28 τελικές και σκόραραν μόλις μια φορά. Ενάντια στην Athens Kallithea, στη Λεωφόρο, είχε συνολικά 3.21 xGoals και δεν κατάφερε καν να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Με τον Παναιτωλικό είχε 2.2 xGoals, δεν κατάφερε να βάλει γκολ και ηττήθηκε, χάνοντας την ευκαιρία να πάει στη διακοπή ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος. 



«Είναι πράγματα που τα προπονείς, κάνεις προπόνηση και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο ποδοσφαιριστής αποφασίζει. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με λιγότερα σουτ είχαμε δύο γκολ», δήλωσε ο Αλμέιδα. Ο ίδιος ο προπονητής της ΑΕΚ, άφησε να εννοηθεί πως αν υπάρχει καθαρό μυαλό και συνέπεια τα γκολ θα έρθουν. Με το τσουβάλι κιόλας. Η ΑΕΚ είναι τρομερή στη δημιουργία φάσεων και αν υπολογίσουμε τα xGoals της, στις δύο αναμετρήσεις που δεν σκόραρε, με Athens Kallithea και Παναιτωλικό δηλαδή, θα δούμε πως είχε τη δυνατότητα να σκοράρει πάνω από πέντε τέρματα συνολικά! 



Ο Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη χθεσινή αναμέτρηση δήλωσε επίσης: «Στην πλειοψηφία των παιχνιδιών έχουμε δημιουργήσει τη δυνατότητα να έχουμε έναν παίκτη διαθέσιμο για εκτέλεση. Στο παιχνίδι φτάνει η μπάλα είτε μπροστά στο τέρμα ή έξω από την περιοχή, σε άλλα ματς η μπάλα φτάνει στη μεγάλη περιοχή και σε άλλα μέσα στη μικρή περιοχή. Αν δεν κάνω λάθος είχαμε 18 σουτ. Πρέπει να κάνουμε και μια αυτοκριτική. Πρέπει να πούμε ότι τρία ή τέσσερα πήγαν στην εστία. Μας έλειψε το να ήμασταν πεπεισμένοι και αποτελεσματικοί».

Η ΑΕΚ πρέπει να βρει λύσεις στο σκοράρισμα μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων, έτσι ώστε να αποφύγει τα οποιαδήποτε μπλεξίματα μπορεί να αχνοφαίνονται στον ορίζοντά της. 

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0