Football Talk

Σίτι και Άρσεναλ… ζορίστηκαν, αλλά πέτυχαν τις ανατροπές: «Βροχή» από γκολ στο Μπρέντφορντ – Γουλβς στην 7η αγωνιστική της Premier League!

Σίτι και Άρσεναλ… ζορίστηκαν, αλλά πέτυχαν τις ανατροπές: «Βροχή» από γκολ στο Μπρέντφορντ – Γουλβς στην 7η αγωνιστική της Premier League!

Δύσκολα πέρασαν οι Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ από τις Φούλαμ και Σαουθάμπτον αντίστοιχα, καταφέρνοντας να πάρουν τους τρεις βαθμούς, μετά από ανατροπή. Από την άλλη, η Μπρέντφορντ σκόραρε πέντε φορές κόντρα στη Γουέστ Χαμ, σε ένα ματς - καταιγισμό από τέρματα, με το τελικό 5-3 να διαμορφώνεται στο 93΄.

Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ 3-2

Τα χρειάστηκε; Ξεκάθαρα! Είχε στιγμές που απλά άπαντες κράτησαν την ανάσα τους στο Etihad βλέποντας τη φοβερή ορμή με την οποία η Φούλαμ έτρεχε στην επίθεση; Ασφαλώς! Έκανε τα πάντα για να γυρίσει το σκορ και να πάρει τη νίκη; Εννοείται! Η Σίτι ήταν αρκετά τυχερή από το γεγονός πως οι Λονδρέζοι πέτυχαν μονάχα ένα γκολ στο καλό τους, πρώτο ημίχρονο, όταν στο 26ο λεπτό από αλήτικη ασίστ του Ραούλ Χιμένες με τακουνιά, ο Περέιρα με προβολή έκανε το 1-0.

Ο Ματέο Κόβασιτς τούμπαρε μόνος του το παιχνίδι, όταν στο 32ο λεπτό κατάφερε να μαζέψει την δεύτερη μπάλα για το 1-1 και στο 47’ από υπέροχο κατέβασμα του Μπερνάρντο με δυο επαφές και πάλι με δεξί σουτ, έγραψε το 2-1. Φυσικά με αυτή τη Φούλαμ, ο Πεπ ήξερε πόσο πολύ έπρεπε να προσέξει η ομάδα του αν αργούσε να καθαρίσει το ματς. Στο 68ο λεπτό ο Τραορέ έχασε νέο τετ-α-τετ με τον Έντερσον, αλλά το 3-1 ήρθε στο 82ο λεπτό από τον «κεραυνό» του Ντοκού για να ηρεμήσουν όλοι στο Etihad. Ο Μουνίθ στο 88' με φοβερό τελείωμα με το δεξί έγραψε το το τελικό 3-2, το οποίο ήρθε... δια πυρός και σιδήρου για τους Πρωταθλητές. 

Άρσεναλ – Σαουθάμπτον 3-1

Το έκανε πάλι… ντέρμπι. Δεν το «καθάρισε» όταν μπορούσε. Δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη Σαουθάμπτον.

Είδε τον εαυτό της να βρίσκεται πίσω στο σκορ, παρά τις 11-2 τελικές του πρώτου ημιχρόνου. Έχει όμως στο ρόστερ της έναν εκπληκτικό ποδοσφαιριστή. Αυτό είναι δεδομένο!

Αναφερόμαστε στον Μπουκάγιο Σάκα. Στον απόλυτο ηγέτη της Άρσεναλ, ο οποίος έχει πάρει την ομάδα του από το χέρι και την οδηγεί με ασφάλεια προς τη… διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Όλα άρχισαν στο 55ο λεπτό, όταν ο Άρτσερ έκανε το 1-0 για τους «αγίους», με την Άρσεναλ να φωνάζει για φάουλ στη μεσαία γραμμή, πάνω στον Ραχίμ Στέρλινγκ.

Ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση και αναδεικνύει αν μη τι άλλο τον χαρακτήρα που έχει «χτίσει» η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Ο Κάι Χάβερτς μείωσε αρχικά, με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, με τη συμπλήρωση μίας ώρας, σκοράροντας για 7ο διαδοχικό ματς στο «Έμιρεϊτς».

Ο Σάκα έκανε την ασίστ, η Άρσεναλ βρήκε μομέντουμ και για 10 λεπτά δεν σταμάτησε να «πολιορκεί» τη Σαουθάμπτον. Απέδωσαν πλήρως οι αλλαγές του Αρτέτα, συνέβαλλαν Μερίνο και Μαρτινέλι, όπως και ο Λεάντρο Τροσάρ.

Το 2-1 όμως, αποτελεί ξεκάθαρα «προϊόν» της απίστευτης ικανότητας του Μπουκάγιο Σάκα. Βρήκε μόνο του τον Μαρτινέλι, αυτός σκόραρε από κοντά και 13 λεπτά μετά το προβάδισμα της Σαουθάμπτον, είχαμε την απόλυτη ανατροπή.

Εκεί αγχώθηκε όμως η Άρσεναλ και οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια από στατικές φάσεις με τον Νταβίντ Ράγια να είναι τυχερός.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 89’ αυτός που φαντάζεστε. Σκόραρε με το δεξί ο Σάκα, αναδείχθηκε δικαίως ο πολυτιμότερος της συνάντησης και η Άρσεναλ ανέβηκε στους 17 βαθμούς, «παρέα» με τη Μάντσεστερ Σίτι!

Μπρέντφορντ – Γουλβς 5-3

Αποτέλεσε αναμφίβολα το κορυφαίο παιχνίδι της ημέρας και ενδεχομένως το καλύτερο ημίχρονο που έχει λάβει χώρα στη φετινή Premier League.

Διότι είχαμε πέντε γκολ σε 28 λεπτά και έξι στο φινάλε του πρώτου μέρους, με την Μπρέντφορντ να προηγείται με 4-2 και να έχει και ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ.

Ο Κόλινς άνοιξε το σκορ, ο Κούνια ισοφάρισε, ο Εμπουεμό έκανε το 2-1 και ο Λάρσεν το 2-2 στο 26’!

«Μαγικό» παιχνίδι και… ξανά γκολ η Μπρέντφορντ, για 4ο σερί παιχνίδι, προτού συμπληρωθούν δύο λεπτά στο ματς.

Ο Νόργκααρντ έκανε το 3-2 και ο Πίνοκ το 4-2 στις καθυστερήσεις. «Έσβησε» το δεύτερο ημίχρονο, αλλά πώς γινόταν ένα τέτοιου είδους ματς, να μην έχει συγκινήσεις μέχρι και το φινάλε;

Έκανε το 5-2 ο Καρβάλιο, μείωσε ξανά ο Άιτ Νουρί για τη Γουλβς στο 93’ και κάπως έτσι, η Μπρέντφορντ έφτασε στους 10 βαθμούς, ανεβαίνοντας στην 9η θέση της βαθμολογίας!

Λέστερ – Μπόρνμουθ 1-0

Η ατομική ενέργεια του Μπουονανότε στο 16ο λεπτό, ο τρόπος που πάτησε περιοχή με διαγώνια κίνηση, η ντρίμπλα και το τελείωμα που δεν μπορούσε να σταματήσει ο γκολκίπερ της Μπόρνμουθ, έκριναν το παιχνίδι. Η Λέστερ έπρεπε να επενδύσει σε αυτό το προβάδισμα, αλλά η Μπόρνμουθ την έκανε να μετρά με αγωνία το χρόνο μέχρι να συμπληρωθεί το 90λεπτο και οι καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Οι «cherries» προσπάθησαν με ένταση και με διάρκεια για να μη φύγουν με άδεια χέρια από το King Power Stadium, αλλά το σύνολο του Στιβ Κούπερ πήρε το πολυπόθητο «τρίποντο».

Γουέστ Χαμ – Ίπσουιτς 4-1

Επιτέλους νίκη και με διαφορά για τη Γουέστ Χαμ, ώστε να πάει ήρεμη στη διακοπή του πρωταθλήματος και να συνεχίσει τη δουλειά, με τον Έμερι να διώχνει ένα μέρος του βάρους που αισθάνεται αυτό το διάστημα στον πάγκο των «σφυριών». Το πρώτο θετικό αποτέλεσμα των Λονδρέζων στο πρωτάθλημα μετά τα τέλη του Αυγούστου (!) ήρθε με διαφορά που όμως δεν διαμορφώθηκε με τόση άνεση, όση φανερώνει το αποτέλεσμα του ματς. Ο Αντόνιο στο 1ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ο φοβερός Ντέλαπ της Ίπσουιτς απάντησε πολύ νωρίς, αλλά η Γουέστ Χαμ έδειχνε αποφασισμένη να πάρει όλους τους βαθμούς. Κυριάρχησε, έφτιαξε φάσεις, είχε δοκάρι και βρήκε δίχτυα με τους Κούντους, Μπόουεν και Πακετά μέχρι το φινάλε για το καρέ.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0