Football Talk

Το πρόβλημα του Άλισον και ο Γιάρος που ήρθε… 7 χρόνια μετά - Ποιος ήταν ο «αφανής» ήρωας στη νίκη της Λίβερπουλ;

Το πρόβλημα του Άλισον και ο Γιάρος που ήρθε… 7 χρόνια μετά - Ποιος ήταν ο «αφανής» ήρωας στη νίκη της Λίβερπουλ;

Άσχημη εξέλιξη για τη Λίβερπουλ στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας! Αναγκαστική αλλαγή του Άλισον Μπέκερ, έξαλλος κατά τη διάρκεια της αποχώρησής του λόγω τραυματισμού. Δεν ήταν στον πάγκο ο Κέλεχερ, τον αντικατέστησε ο Γιάρος!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εξελίχθηκε για τον Άλισον Μπέκερ η αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Κρίσταλ Πάλας, με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ να χτυπά και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 77ο λεπτό. 

Πήγε να διώξει, αισθάνθηκε αμέσως πως κάτι συνέβη, έπεσε στο έδαφος και άρχισε να… χτυπιέται. Εκνευρίστηκε με τον τραυματισμό, έβγαλε τα γάντια του και ο Τσέχος, Βίτετσλαβ Γιάρος, κάνει το ντεμπούτο του, από την στιγμή που ο Κέλεχερ δεν είναι στην αποστολή!

Μετά από επτά χρόνια λοιπόν, ο 23άχρονος γκολκίπερ φορά τη φανέλα των ανδρών της Λίβερπουλ και συνδυάζει την πρώτη του εμφάνιση με clean sheet! Πρώτη εμφάνιση, μετά από επτά χρόνια.

Τί γνωρίζουμε, όμως, για το νεαρό Τσέχο που παρουσιάστηκε στους δέκτες και στην ποδοσφαιρική ζωή μας κυριολκετικά από το πουθενά; Γεννημένος στις 23 Ιουλίου του 2001, «σπλάχνο» της Σλάβιας Πράγας μεταγράφηκε ως έφηβος ακόμη το 2014 (22 μέρες πριν από τα γενέθλιά του τότε) στην αντίστοιχο ηλικιακό τμήμα της Λίβερπουλ, στελεχώνοντας την U18.

Ακριβώς 10 χρόνια αργότερα προβιβάζεται για πρώτη φορά στους άνδρες, καθώς στο μεσοδιάστημα… πηγαινοερχόταν ανά εξάμηνο με δανεισμούς – τέσσερις στον αριθμό συγκεκριμένα (Πατς, Νοτς Κάουντι, Στόκπορτ και Στούρμ Γκρατς).

Πέρασε από τρία τμήματα υποδομών στο Μέρσεισαϊντ (U18, UEFA U19, U21), κατέγραψε 45 εμφανίσεις συνολικά με 11 clean sheets, στα οποία προστίθεται, με κάθε επισημότητα πλέον, το 12ο και… φαρμακερό!

Ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι η… σχέση του με την εσχάτη των ποινών, καθώς σ’ όλα αυτά τα χρόνια, έχει αποκρούσει τρία από τα 20 και μάλιστα ανά… διετία (Οκτώβρης 2018, Μάρτιος 2020, Απρίλιος 2022)! Σε αυτά προστίθεται, με κάθε επισημότητα πλέον, το 12ο και… φαρμακερό! Γιατί;  

Η Λίβερπουλ απέδρασε από το «Σέλχουρστ Παρκ» με τους τρεις βαθμούς της νίκης (05/10, 0-1), χάρη στο γκολ του Ντιόγκο Ζότα, και ο Τσέχος κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν», στην πρώτη του νικηφόρα εμφάνιση στον κόσμο των μεγάλων!


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0