Football Talk

Το αστείρευτο ταλέντο του Μουζακίτη και όλα όσα έκανε στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο! (video)

Το αστείρευτο ταλέντο του Μουζακίτη και όλα όσα έκανε στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο! (video)
Το ταλέντο του Χρήστου Μουζακίτη φανερώθηκε ξανά, στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού ενάντια στη Μπράγκα (3-0), το γήπεδο φώναζε ρυθμικά το όνομά του και εκείνος χαμογέλασε γιατί το όνειρο του αρχίζει και γίνεται πραγματικότητα. 

Έχουμε πολλά χρόνια να δούμε έναν Έλληνα χαφ με τα χαρακτηριστικά του Χρήστου Μουζακίτη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση με τη μεγάλη ομάδα του συλλόγου, αυτή τη φορά στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ενάντια στη Μπράγκα, στην πρώτη νίκη των Πειραιωτών στο League Phase του Europa League

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του και αυτό σίγουρα θα προκαλέσει και το ενδιαφέρον του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που ίσως θελήσει να τον καλέσει μελλοντικά στην Εθνική μας ομάδα. Σε χώρες όπως η Ολλανδία ή η Αγγλία αυτό θα είχε ήδη συμβεί και δε θα το συζητούσαμε καν. Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνουμε και εμείς βήματα προς τα μπροστά βοηθώντας αυτά τα νέα παιδιά; 

Ας επιστρέψουμε στην επίδοση του Μουζακίτη, όμως, που πραγματικά είναι εντυπωσιακή. Για δεύτερο σερί παιχνίδι ο νεαρός ήταν βασικός. Ο 17χρονος μέσος έβγαλε ένα ακόμη 90λεπτο. Μάλιστα, ήταν γι' ακόμη μία φορά εντυπωσιακός και καθοριστικός στη λειτουργία της μεσαία γραμμής των «ερυθρολεύκων». Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος και από τα στατιστικά του, αλλά και τον χώρο δράσης του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. 

Κυρίως στην αριστερή πλευρά, με τον μέσο χώρο δράσης του να είναι λίγο πιο πάνω από το κέντρο. Ο Μουζακίτης τελείωσε το ματς με 51 ενέργειες με την μπάλα. Είχε εξαιρετική ακρίβεια, με 34 στις 39 μεταβιβάσεις (87% ευστοχία). Επίσης, είχε μια key pass στην αναμέτρηση, δηλαδή μια πάσα που οδήγησε σε ευκαιρία. Ως προς τα αμυντικά του καθήκοντα, είχε ένα πετυχημένο τάκλιν, μία απομάκρυνση της μπάλας, ενώ ήταν και από τους κορυφαίους σε κλεψίματα μπάλας με τρία στο σύνολο, στατιστικό μοναδικό για 17χρονο στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο.

Όλα αυτά τα κατάφερε ο νεαρός με μόλις 50 επαφές σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Ο Μεντιλίμπαρ μετά τη λήξη της αναμέτρησης τον εκθείασε και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Πού και πού βγαίνουν τέτοιοι παίκτες. Ο Μουζακίτης μας έχει ενθουσιάσει γιατί και στο προηγούμενο παιχνίδι έδειξε χαρακτήρα. Όταν έχεις φάτσα καλού παιδιού, δεν σημαίνει ότι είσαι και αδύναμος. Έχει αυτή την συμπαθητική φυσιογνωμία, αλλά είναι και δυνατός». Ο Βάσκος προπονητής κάνει κάτι μοναδικό και πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Κάνει κομμάτι της ομάδας του, τα παιδιά που χάρισαν στον Ολυμπιακό το Youth League. Στη χώρα μας δε το είχα συνηθίσει αυτό και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον έμπειρο τεχνικό.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Χρήστου Μουζακίτη ενάντια στη Μπράγκα:

-Ενέργειες: 51

-Πάσες: 34/39 (87%)

-Key Passes: 1

-Σέντρες: 1/3

-Μακρινές μεταβιβάσεις: 3/3

-Απομάκρυνση: 1

-Κλεψίματα: 3

-Τάκλιν: 1

Αυτήν τη στιγμή ο Μουζακίτης ετοιμάζεται για να ξεκινήσει βασικός και στο ντέρμπι ενάντια στον Παναθηναϊκό, αφού ο Βάσκος τεχνικός δε θέλει να αλλάξει κάτι από την ενδεκάδα που παρουσίασε ενάντια στη Μπράγκα. Με την παρουσία του νεαρού στο χώρο του κέντρου υπάρχει σιγουριά και στον τρόπο παιχνιδιού του Έσε, που δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Ο Αργεντινός μέσος δήλωσε πως νιώθει άνετα να παίζει δίπλα στον ταλαντούχο νέο. 

Ο Ολυμπιακός πάει με τη ψυχολογία στα ύψη στο μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που βρίσκεται σε ένα άσχημο φεγγάρι. Εκεί θα δούμε βασικό το Χρήστο Μουζακίτη, δίχως να αφήσει το χαμόγελο από τα χείλη του.

Βαγγέλης Τερζής

www.bnsports.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0