Football Talk

Απόφαση που αλλάζει τα πάντα στις μεταγραφές: Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έβγαλε παράνομη την FIFA!

Απόφαση που αλλάζει τα πάντα στις μεταγραφές: Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έβγαλε παράνομη την FIFA!
Νέα υπόθεση Μποσμάν στα χαρτιά με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να κρίνει παράνομους τους κανόνες της FIFA αναφορικά με τη διακοπή συμβολαίων και τις οικονομικές υποχρεώσεις που επιφέρει στους παίκτες και τους συλλόγους.
Απόφαση σταθμός από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσον αφορά τους κανονισμούς της FIFA για την διακοπή συμβολαίων και τις οικονομικές υποχρεώσεις των παικτών και των συλλόγων. Μια απόφαση που μπορεί να αλλάξει εντελώς το καθεστώς όσον αφορά τις μεταγραφές.

Συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό δικαστήριο εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής (4/10) απόφαση όσον αφορά την υπόθεση του Λασανά Ντιαρά με τον παλαίμαχο Γάλλο άσο να είχε προσφύγει στα δικαστήρια κατά της FIFA και της βελγικής ομοσπονδίας για παράβαση των εργασιακών νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2014 η Λοκομοτίβ Μόσχας, ομάδα στην οποία αγωνιζόταν ο Ντιαρά, τερμάτισε μονομερώς το συμβόλαιό του και απαίτησε αποζημίωση, ισχυριζόμενη πως ο παίκτης δεν εκπλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Η αρμόδια επιτροπή της FIFA δικαίωσε την ρωσική ομάδα, απαγορεύοντας στον ποδοσφαιριστή να υπογράψει σε κάποια άλλη ομάδα αν δεν εξοφλήσει το ποσό των 10,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι, όταν η Σαρλερουά προσπάθησε να υπογράψει τον παίκτη ως ελεύθερο μπήκε stop με την βελγική ομοσπονδία όσο και την FIFA να αρνούνται την συμφωνία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ντιαρά να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ισχυριζόμενος πως του στερήθηκαν επαγγελματικές ευκαιρίες.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου κατέρριψε το σκεπτικό της FIFA και δικαίωσε την πλευρά του Ντιαρά, που εκπροσωπούνταν από την Ένωση Παικτών (FIFpro). Η Ένωση Παικτών μετά την ουσιαστική «νίκη» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει το πόρισμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για έναν κανονισμό που, όπως και στην περίπτωση του Νόμου Μποσμάν, παρεμπόδιζε την ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0