Football Talk

Παναθηναϊκός-Βαγιαννίδης: Λάθος και οι δύο, δίκιο και οι δύο!

Παναθηναϊκός-Βαγιαννίδης: Λάθος και οι δύο, δίκιο και οι δύο!
Η σχέση Παναθηναϊκού και Βαγιαννίδη έχει φτάσει στα άκρα και το BN Sports αναλύει για το ποιος έχει την ευθύνη που η κατάσταση έφτασε σε αυτο το σημείο. 

 Ένα από τα θέματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό είναι και αυτό του Γιώργου Βαγιαννίδη και ο τρόπος με τον οποίο έχει χειριστεί η ΠΑΕ την ανανέωσή του και πλέον ο κίνδυνος να αποχωρήσει ελεύθερος όλο και αυξάνεται.

Αρχικά σε μια σχέση δεν μπορεί να φταίει μόνο ο ένας. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, είτε είναι σχέση μεταξύ δύο συντρόφων, είτε αυτή είναι εργασιακή. Το θέμα σε αυτή την περίπτωση και τον Βαγιαννίδη δεν είναι το ποιος φταίει, αλλά πως θα έπρεπε οι δύο πλευρές να κινηθούνε ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το συμβόλαιο του Βαγιαννίδη με τον Παναθηναϊκό λήγει στο τέλος της σεζόν και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης νέου συμβολαίου. Αν και για να ακριβολογούμε η μία πλευρά έχει καταθέσει πρόταση και η άλλη δεν έχει απαντήσει. Λάθη υπάρχουν και από τις δύο πλευρές.

Κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει στον Παναθηναϊκό και ειδικά στον Γιάννη Αλαφούζο πως με προσωπικές του ενέργειες αποφάσισε να επαναφέρει πίσω στο Κορωπί ένα παιδί που η καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα. Ένα παιδί που η αξία του, η ηλικία του, η προοπτική του και η μεταπωλητική του αξία είναι κάτι που δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Δεν είναι τυχαίο πως ήδη το καλοκαίρι ομάδες όπως η Μποταφόγκο κατέθεσαν επίσημες προτάσεις για την απόκτησή του. Προτάσεις που ο Γιάννης Αλαφούζος απέρριψε ασυζητητί. Κι εδώ έρχεται το περίεργο της υπόθεσης. Από την στιγμή που αρνείσαι τις προτάσεις στέλνεις μήνυμα στον παίκτη πως το λιγότερο που επιθυμείς είναι να συνεχίσεις την συνεργασία μαζί του.

Γι αυτό κι έκανε εντύπωση το γεγονός πως δεν κλήθηκε άμεσα το καλοκαίρι για νέο συμβόλαιο. Αντίθετα, την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έβγαινε στην αγορά και αποκτούσε τον Μπάλντοκ, ενώ ανανέωνε το συμβόλαιο του Κώτσιρα. Σίγουρα αυτό δεν άρεσε στην πλευρά του ποδοσφαιριστή ο οποίος μάλιστα κοστολογούσε τον εαυτό του με ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να υπογράψει νέο συμβόλαιο, στα επίπεδα του Μπάλντοκ. Η αλήθεια είναι ότι ο Βαγιαννίδης αμείβεται με πολύ χαμηλό συμβόλαιο για την αξία του, αλλά όταν επέστρεψε η καριέρα του ήταν σε μια δύσκολη συνθήκη και ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός τον επανέφερε ξανά στο προσκήνιο, αρχικά στην Β’ ομάδα. Εκεί ο ίδιος ο Βαγιαννίδης άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και κατάφερε σιγά σιγά να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς και να γίνει ο καλύτερος παίκτης του «τριφυλλιού» σε αυτή την θέση.

Το θέμα όμως είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Ο Παναθηναϊκός προφανώς και δεν μπορεί να πάει από τις 80.000 στις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ. Η πρόταση είναι στο μισό από αυτά που ζητάει ο Βαγιαννίδης. Από την πλευρά του ο παίκτης δικαίως ζητάει αυτά τα λεφτά αφού είναι από τους χαμηλόμισθους, έχει μεταπωλητική αξία και το σημαντικότερο είχε στα χέρια του προτάσεις με τις απαιτήσεις του. Μάλιστα, ο παίκτης έχει ήδη φανατικούς οπαδούς τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην ΑΕΚ και δεν αποκλείεται από τον Ιανουάριο (που έχει δικαίωμα ο παίκτης να συμφωνήσει με κάποια ομάδα) να δώσει τα χέρια με άλλο σύλλογο. Ο Παναθηναϊκός από την στιγμή που δεν έχει κάποια απάντηση τον έχει θέσει εκτός ομάδας.

Πολλοί λένε πως κάνει λάθος, αφού έτσι στερείς έναν βασικό παίκτη από τον προπονητή ενώ δεν μπορείς να τον αντικαταστήσεις μέχρι τον Ιανουάριο και πως θα έπρεπε να του δώσει και άλλο χρόνο και από τον Ιανουάριο αν δεν απαντούσε τότε με γνώμονα και τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς να τον αφήσεις στο περιθώριο. Η θέση του «τριφυλλιού» είναι πως η πρόταση που του έχει κατατεθεί αντικατοπτρίζει απολύτως την αξία του, ενώ στην άκρη του μυαλού υπάρχει και η περίπτωση Μπρινιόλι ο οποίος αρνιόταν τις προτάσεις ανανέωσης έχοντας δώσει τα χέρια με έναν άμεσο αντίπαλο.

Το θέμα είναι πως από αυτή την στάση χαμένοι βγαίνουν και οι δύο. Και αυτό γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό να χάσει έναν ποδοσφαιριστή που κάποια στιγμή στο μέλλον θα του έφερνε πολλά εκατομμύρια ευρώ, που είναι κορυφαίος στην θέση του, ενώ ο Βαγιαννίδης κινδυνεύει να μπει στο «ψυγείο» και να μείνει ανενεργός για πολλούς μήνες με κίνδυνο για την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Το σίγουρο είναι πως και οι δύο πλευρές έχουν ταυτόχρονα και δίκιο και λάθος αν τα δει κανείς από την δική τους οπτική γωνία, αλλά στο τέλος χαμένοι θα βγούνε και οι δύο.     

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0