Football Talk

Για ορισμένους στον Παναθηναϊκό οι ευκαιρίες τελειώνουν!

Για ορισμένους στον Παναθηναϊκό οι ευκαιρίες τελειώνουν!

Ο Παναθηναϊκός για άλλο ένα παιχνίδι απογοήτευσε και το χειρότερο είναι πως δεν δείχνει πως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση αυτή.

Σχετικά Άρθρα

Το ματς με την Μπάνια Λούκα ήταν για τον Παναθηναϊκό η κατάλληλη ευκαιρία. Αρχικά να ξεκινήσει με νίκη στους ομίλους του Conference League και να φτιάξει λίγο την ευρωπαϊκή του βαθμολογία, αλλά κυρίως για να επαναφέρει την ηρεμία στο εσωτερικό του συλλόγου λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για άλλη μια φορά όμως εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Κόντρα σε έναν αντίπαλο που μεγαθήριο δεν το λες, οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας.

Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, η κατάσταση στον Παναθηναϊκό δείχνει μη αναστρέψιμη. Με το ακριβότερο ρόστερ της σύγχρονης εποχής του θα περίμενε κανείς μετά από δύο μήνες εντατικής δουλειάς από τον Ουρουγουανό τεχνικό η εικόνα της ομάδας να είναι το λιγότερο υποφερτή. Και όμως, το «τριφύλλι» αντί να βελτιώνεται, δείχνει χειρότερος από παιχνίδι σε παιχνίδι. Κυρίως όμως, με την χθεσινή ισοπαλία μπαίνει τέλος στις όποιες δικαιολογίες άκουγε ο κόσμος.

Ακούγαμε πως η ομάδα ναι μεν δεν παίζει καλά στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη δείχνει ένα καλό πρόσωπο. Το επιχείρημα αυτό τελείωσε οριστικά. Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις μια ομάδα με μισθολογικό μπάτζετ 450.000 ευρώ τότε δεν μπορείς να πεις τίποτα.

Ακούγαμε πως το πρώτο ημίχρονο είναι το πρόβλημα γιατί οι «πράσινοι» δεν ξεκινάνε δυνατά. Αν είδε κανείς βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο τότε μάλλον έχει θέμα με τα μάτια του.

Ακούγαμε πως μια μερίδα παικτών δεν παίζει καλά άρα η ομάδα δεν μπορεί να βασιστεί σε αυτούς. Έλα όμως που το πρόβλημα είναι συνολικό.

Και συνήθως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Και όταν λέμε κεφάλι εννοούμε από τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Γιάννη Παπαδημητρίου και τον Ντιέγκο Αλόνσο. Αρχικά, η ευθύνη του Γιάννη Αλαφούζου είναι πως δεν προστατεύει την επένδυσή του. Κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι τα λεφτά που έχει ξοδέψει, ειδικά για την φετινή σεζόν, είναι αδιανόητα για ελληνική ομάδα. Ομάδα όμως δεν φτιάχνεται μόνο με το να σκορπάς λεφτά. Χρειάζεται και πλάνο. Κι επειδή όλοι αναγνωρίζουμε πως ο ιδιοκτήτης του «τριφυλλιού» δεν είναι γνώστης του αντικειμένου και δεν μαθαίνει από τα λάθη του, αφού κατάφερε με τις αποφάσεις του μέσα σε οκτώ μήνες να γκρεμίσει ότι καλό είχε φτιαχτεί επί Γιοβάνοβιτς. Κυρίως όμως, χρειάζεται να είσαι εκεί καθημερινά παρών και όχι μια επιδερμική απασχόληση.

Ο δεύτερος που κρίθηκε και όπως φαίνεται με βάση τα αποτελέσματα, ανεπαρκής είναι ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Η επιλογή του Ντιέγκο Αλόνσο ήταν δική του και μέχρι στιγμής ο Ουρουγουανός δεν τον δικαιώνει. Παράλληλα δεν κατάφερε να ξεφορτωθεί ποδοσφαιριστές που είχαν μπει στο περιθώριο, αλλά κυρίως η ομάδα εκεί που εξελισσόταν να κάνει βήματα προς τα πίσω. Το αν θα καταφέρει να γυρίσει το χαρτί αυτή την στιγμή φαίνεται δύσκολο, αλλά η ουσία είναι πως η κακή εικόνα της ομάδας είναι και δική του ευθύνη.

Τέλος, μεγάλο μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στον Ντιέγκο Αλόνσο. Καταλαβαίνουμε πως αυτό που θέλει να παίξει ο Παναθηναϊκός είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχαν συνηθίσει οι παίκτες του. Προφανώς και αυτό χρειάζεται χρόνο. Πόσο όμως; Γιατί η εικόνα του Παναθηναϊκού θα έπρεπε να έχει έστω και μικρά δείγματα από αυτό που έχει στο μυαλό του ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης. Και μέχρι στιγμής η ομάδα του δεν έχει δείξει τίποτα απολύτως. Θα πει κανείς ναι αλλά έβαλε το «τριφύλλι» σε ευρωπαϊκό όμιλο. Υπάρχει όμως απάντηση και σε αυτό ειδικά στα παιχνίδια με την Λανς. Κάποιος θα κάνει λόγο για ικανότητα και κάποιος για τύχη. Είναι όπως βλέπει κανείς το ποτήρι, μισοάδειο ή μισογεμάτο. Γιατί κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί πως ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός και στα δύο παιχνίδια με τους Γάλλους, αλλά κι επίσης δεν μπορεί να μην παραδεχτεί πως ο Αλόνσο είχε ένα πλάνο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ όταν και πήρε την πρόκριση.

Το πρόβλημα όμως είναι σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Αν εξαιρέσει κανείς το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης όπου αδικήθηκε από την διαιτησία, σε κανένα παιχνίδι ο Αλόνσο έδειξε κάτι. Και στην πρεμιέρα απαξίωσε εντελώς τον Αστέρα με τις επιλογές του στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και στα σημαντικά ματς όπως με την ΑΕΚ, προέβη σε λάθη όπως η επιλογή του Τζούρισιτς στην αρχικά ενδεκάδα κόντρα σε έναν αντίπαλο που παίζει με ένταση.

Είναι γνωστό πως ο Παναθηναϊκός και ο Αλόνσο ξεκίνησαν την σεζόν με ένα μεγάλο βάρος που απορρέει από τα 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Και ίσως να είναι άδικο για τον Αλόνσο να κρίνεται για κάτι που χρειάζεται χρόνο για να υλοποιηθεί. Ο ίδιος όμως γνώριζε την πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει, εκτός και αν από τον Παναθηναϊκό του είχαν ξεκαθαρίσει πως το πρωτάθλημα δεν είναι αυτοσκοπός. Το θέμα είναι πως και ο ίδιος ο Αλόνσο δεν βοηθάει καθόλου με τις επιλογές του.

Την Κυριακή υπάρχει το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μια ήττα θα κάνει ακόμα πιο βαριά την ατμόσφαιρα. Μπορεί ξαφνικά ο Παναθηναϊκός να δείξει ένα άλλο πρόσωπο και να επικρατήσει των «ερυθρόλευκων», αλλά η μεγάλη εικόνα δεν αλλάζει. Ο Αλόνσο μέχρι στιγμής δεν δείχνει τίποτα απολύτως, δεν έχει βελτιώσει την ομάδα και δεν δείχνει ικανός να μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.  

www.bnsports.gr
   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0