Football Talk

Ένα «μάγκικο» βράδυ της Γιουβέντους, πέρασε τα πάντα και κέρδισε στη Γερμανία – Το Champions League στα… καλύτερά του! (video)

Ένα «μάγκικο» βράδυ της Γιουβέντους, πέρασε τα πάντα και κέρδισε στη Γερμανία – Το Champions League στα… καλύτερά του! (video)
Βραδιά εκπλήξεων και ιστορίας απόψε στην ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής για τη League Stage του Champions League: η Άστον Βίλα πραγματοποίησε ιστορική νίκη έναντι της Μπάγερν Μονάχου (1-0), η Λιλ «αποκαθήλωσε» τη Βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ (1-0), ο Σαλάχ «σφράγισε» το ευρωπαϊκό του στέμμα στο Άνφιλντ, τη στιγμή που Μπενφίκα, Λειψία και Γιουβέντους προσέφεραν πλούσιο θέαμα. 
Ιστορικές νίκες, ρεκόρ, θέαμα και πολλά γκολ... Η ολοκλήρωση τη δεύτερης αγωνιστικής του Champions League ήταν όπως... «επιβάλλει» η ιστορία της. 

Στο Λιλ η φιλοξενούμενη πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στην ανάπαυλα να ηττάται από την τοπική ομάδα με γκολ του Τζόναθαν Ντέιβιντ από την εσχάτη των ποινών μόλις στις καθυστερήσεις (45+3’), ύστερα από χέρι του Καμαβινγκά, σκορ που έμεινε έως το τέλος. 

Στο Μπέρμιγχαμ η Άστον Βίλα απέδειξε για μια ακόμη φορά τη δυναμική της, καθώς «έβαλε δύσκολα» στη Μπάγερν Μονάχου και τελικά έγραψε ιστορία, αφού την κέρδισε επάξια με 1-0 για πρώτη φορά μετά το 1982. Είχε μάλιστα προηγηθεί στο 23’, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή, και προβολή του Πάου Τόρες, τέρμα που τελικά ακυρώθηκε από το VAR ως offside. Έξι λεπτά πριν από το γκολ των Γάλλων, ο Ολίσε «βρίσκει» πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ, βλέπει όμως το Ντίμπου Μαρτίνες να ίπταται και να αποκρούει εντυπωσιακά. Η δικαίωση έρχεται στο 79’ με τον συνήθη σκόρερ από τον πάγκο Κολομβιανό Ντουράν να «κρεμάει» τον Νόϊερ που βρέθηκε εκτός εστίας για να τον ανακόμψει. 

Αμφίρροπο παιχνίδι και προσωπική υπόθεση για… δύο στη Γερμανία, όπου οι Σέσκο (30’, Οπέντα) και Βλάχοβιτς (50’) με δύο δυνατά σουτ διαμόρφωσαν για Λειψία και Γιουβέντους το σκορ κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, μέχρι το 65’ , όταν πάλι ο Σλοβένος στράικερ βάζει ξανά σε θέση οδηγού την ομάδα του με γκολ – πέναλντι, τη στιγμή που αυτή έχει ήδη αριθμητικό πλεονέκτημα, χάρη στην αποβολή του Ντι Γκρεγκόριο πέντε λεπτά νωρίτερα. Ο Σέρβος μόλις στο 69’ εξαπολύει ένα κεραυνό και ισοφαρίζει, χωρίς… δισταγμό, ενώ η απόλυτη ανατροπή επετεύχθη κόντρα σε όλους και σε όλα, ύστερα από εντυπωσιακή ενέργεια του Φρανσίσκο Κονσεϊσάο στο 82'. 


Στη Λισαβόνα η Μπενφίκα είχε ένα θριαμβευτικό βράδυ: στο 13’ ο πρωταθλητής με τη Γαλατασαράι, Ακτούρκογλου, άνοιξε το σκορ και ο ηγετικός Ντι Μαρία διπλασιάζει τα τέρματα των «αετών» στο 52’ με πέναλντι και το οποίο κέρδισε ο εξαιρετικός Βαγγέλης Παυλίδης. Ο Μπα (75’ κεφαλιά) δίνει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ με κεφαλιά (ύστερα από κόρνερ του Αργεντινού παγκόσμιου πρωταθλητή) και ο Κοκού με πέναλντι στο 84’ θριάμβευσε επί του Σιμεόνε.

Σε Αυστρία και Αγγλία, Μπριζ και Λίβερπουλ κέρδισαν, μαζί τους και η… ιστορία. O MVP Χρήστος Τζόλης και o Μοχάμεντ Σαλάχ έκριναν τους αγώνες, με τον Έλληνα εξτρέμ να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της συνάντησης με εξαιρετικό σουτ στο 23’, ενώ ο Αιγύπτιος έγινε ο πρώτος στα χρονικά του Μερσεϊσάιντ ο οποίος πετυχαίνει γκολ σε πέντε συνεχόμενα εντός έδρας ματς στο Champions League. Το σκορ είχε ανοίξει ο ΜακΆλιστερ στο 11’ για τους Άγγλους. 



Στο Ζάγκρεπ η τοπική Ντιναμό έχασε από τα χέρια της ένα σίγουρο - φαινομενικά όπως αποδείχθηκε ματς - καθώς έθεσε τις βάσεις σε ιδανικό χρονικό σημείο και μάλιστα δις: ο Σούσιτς με εντυπωσιακό «σκαφτό» πλασέ, ύστερα από ασίστ του Μπατουρίνγκα, στο 45'+3' στέλνει την ομάδα του προηγούμενη στην ανάπαυλα. Στο 66' ο τελευταίος αυτή τη φορά... αποφασίζει να χριστεί σκόρερ μ' ένα εντυπωσιακό σουτ, το οποίο κατέληξε αρχικά στο δοκάρι. Στο τελευταίο τέταρτο, όμως, επέρχεται η απόλυτη ανατροπή, καθώς αρχικά στο 74' ο Σαλισού με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Μάγκνες, και ο Ζαχάρια ολοκλήρωσε την ανατροπή... νίκη με πέναλντι βολίδα στο 90'





Συνοπτικά, τα αποτελέσματα των βραδινών αναμετρήσεων του Champions League: 

Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Μονακό 2-2

Λίβερπουλ - Μπολόνια 2-0

Λιλ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

Λειψία - Γιουβέντους 2-3

Στουρμ Γκρατς - Μπριζ 0-1

Μπενφίκα - Ατλέτικο Μαδρίτης 4-0



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0