Football Talk

Champions League: «Πάρτι» της Ντόρτμουντ, κέρδισαν τα φαβορί, στη Λεβερκούζεν το «ντέρμπι» της ημέρας! (video)

Champions League: «Πάρτι» της Ντόρτμουντ, κέρδισαν τα φαβορί, στη Λεβερκούζεν το «ντέρμπι» της ημέρας! (video)

Όλα τα φαβορί να κερδίζουν, όλα τα ματς να έχουν γκολ, ένα Champions League να δικαιώνει διαρκώς το νέο format του! Φοβερή και η 2η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, και ας κέρδισαν όλα τα φαβορί. Εντυπωσιακές Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα, τη… δουλειά τους η Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ και η Ίντερ. Όσο για το ντέρμπι της ημέρας; Πανηγυρίζει η Μπάγερ Λεβερκούζεν!

Πόσο μας έλειψαν αυτές οι βραδιές; Το «νέο» Champions League, συνεχίζει να μας προσφέρει άπλετο θέαμα με πολλά και εντυπωσιακά γκολ, ντέρμπι με νικητή και αουτσάιντερ που δε «μασάνε» από φανέλες και μάχονται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Τι συνέβη όμως στις επτά διαφορετικές πόλης της Ευρώπης;

Στο Λονδίνο, η Άρσεναλ ήταν ανώτερη της Παρί Σεν Ζερμέν, έτσι ανταμείφθηκε με το γκολ του Χάβερτζ στο 20΄, στην πρώτη ουσιαστική φάση της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι μόλις δέχθηκαν το τέρμα ανέβασαν ρυθμούς, χάνοντας μάλιστα ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Μέντες λίγο πριν το ημίωρο. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σάκα, που κέρδισε ο ίδιος από τον Πορτογάλο, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και μπήκε στα δίχτυα απευθείας. To 2-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τα «κανόνια» να παίρνουν τη πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας 4 βαθμούς.

Σε ένα χλιαρό πρώτο ημίχρονο στο Μιλάνο, η Ίντερ ξεκίνησε δυνατά και στο 11΄ ανοίγει το σκορ με τον Τσαλχάνογλου, έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα και να ηρεμήσει το παιχνίδι και το πέτυχε, μέχρι και το δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 59΄ο Ταρέμι κλέβει μέσα στην περιοχή και δίνει στον Αρναούτοβιτς, που με πλασέ στέλνει στα δίχτυα για το 2-0.  Με ανεβασμένους ρυθμούς μετά την ανάπαυλα, οι «νερατζούρι» τριπλασίασαν τα γκολ τους, με τον Λαουτάρο αυτή τη φορά να εκτελεί από κοντά τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, από απίθανη πάσα του Ταρέμι. Ο Ιρανός έπρεπε να σφραγίσει την εξαιρετική του εμφάνιση με ένα τέρμα και το έκανε από την άσπρη βούλα για το τελικό 4-0.

Στο Λεβερκούζεν, η Μπάγερ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο με τη Μίλαν, όχι όμως και αποτελεσματική, καθώς δε μπορούσε να σκοράρει. Είχε μάλιστα και ένα γκολ με τον Μπόνιφεϊς το οποίο και ακυρώθηκε για οφσάιντ, έπειτα από έλεγχο από τον VAR. Στο δεύτερο μέρος, ο Νιγηριανός καταφέρνει να ανοίξει το σκορ στο 52΄, έπειτα από συνεργασία με τον Φρίμπονγκ. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, παρά τις ευκαιρίες που είχαν οι «ροσονέρι» με πιο σπουδαία τη στιγμή του Μοράτα στο 83΄.

Στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», η Ντόρτμουντ προηγήθηκε από νωρίς, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσαν στο 8΄, όμως ένα λεπτό αργότερα η Σέλτικ ισοφάρισε με τον Μαέντα. Η απάντηση της γηπεδούχου για το 2-1 ήρθε με τον Αντεγιέμι, ο οποίος δε σταμάτησε εκεί και σκόραρε ξανά πριν το ημίωρο, με σουτ έξω από την περιοχή στην πάνω αριστερή γωνία. Η προσπάθεια του πήγε σε σημείο που δεν μπορούσε να την φτάσει ο Σμάιχελ. Ο Ένγκελς έκανε ένα φάουλ στην περιοχή και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι, που ο Γκιρασί μετέτρεψε σε γκολ για το 4-1, ενώ στην επόμενη φάση σε μία επαναφορά ο Αντεγιέμι σκοράρει ξανά για το χατ τρικ και με 5-1 σκορ οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Η Ντόρτμουντ έκανε ό,τι ήθελε και στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας δύο ακόμα τέρματα με τον Γκιρασί για το 6-1 και με τον Νμέκα, που εξαπέλυσε ένα χαμηλό σουτ που πήγε στην κάτω αριστερή γωνία για το τελικό 7-1.

Στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα… χόρεψε με «πεντάρα» τη Γιούνγκ Μπόις και μάλιστα ξεκίνησε από το 8΄, με γκολ του Λεβαντόφσκι, ενώ στο 34΄, σε πρώτο χρόνο ένα σουτ του Πέδρι βρήκε στα σώματα, αλλά ο Ραφίνια ήταν στο σωστό σημείο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Το τρίτο τέρμα δεν άργησε να έρθει, με τον Ινίγκο Μαρτίνεθ να σκοράρει πρώτη φορά στη καριέρα του στο Champions League για το 3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαντόφσκι βρίσκει ξανά δίχτυα με ασίστ του Ινίγκο και δέκα λεπτά πριν τη λήξη ο Καμαρά από λάθος πάσα έβαλε αυτογκόλ πενταπλασιάζοντας τα τέρματα που δέχθηκε η ομάδα του. Το γκολ της τιμής για τη Γιουνγκ Μπόις ακυρώθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έπειτα από έλεγχο από τον VAR, για οφσάιντ.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα των βραδινών αναμετρήσεων του Champions League:

Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν 2-0

Ίντερ – Ερυθρός Αστέρας 4-0

Μπαρτσελόνα – Γιουνγκ Μπόις 5-0

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σέλτικ 7-1

Αϊντχόφεν – Σπόρτινγκ Λισαβώνας 1-1

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μάντσεστερ Σίτι 0-4

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0