Football Talk

Άμυνα από... ατσάλι οδηγεί την ΑΕΚ!

Άμυνα από... ατσάλι οδηγεί την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ έχει αποδείξει πως τη φετινή σεζόν είναι υγιής και ως προς την αμυντική της λειτουργία. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει το καλύτερο παθητικό συντελεστή σε όλο το πρωτάθλημα και «χτίζει» τις επιθέσεις της από πίσω. 

Είδαμε άλλη ΑΕΚ στο ντέρμπι ενάντια στον Παναθηναϊκό. Πολύ πιο διαφορετική από αυτήν που είχαμε συνηθίσει.  Πρώτη φορά έπαιξε τόσο κυνικά για να νικήσει και δικαιώθηκε πλήρως σε αυτό. 

Η φετινή ΑΕΚ που έχει εμφανίσει ο Ματίας Αλμέιδα στο γήπεδο, ξέρει να παίζει καλή άμυνα. Μπορεί να μην μας εντυπωσιάζει σε όλα τα ματς με ευκαιρίες και θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά σε σχέση με άλλα χρόνια δε δέχεται πολλές φάσεις. Αυτό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κανείς και από τον παθητικό συντελεστή που έχει η «Ένωση», αφού έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ ως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα. 

Αυτό το γκολ το δέχθηκε στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία (24/08, 1-1), όπου ήταν και η μοναδική φορά που ο αντίπαλος της είχε παραπάνω ευκαιρίες από εκείνη. Η εικόνα της ΑΕΚ είναι έργο του προπονητή της, που είχε αμφισβητηθεί πριν λίγο καιρό. Ο Αργεντινός έχει στα χέρια του ένα τρομερά ποιοτικό ρόστερ και σε συνδυασμό με το σωστό rotation, μπορεί να χαρίσει στην ομάδα του ξανά το πρωτάθλημα. 


Φυσικά, αυτό είναι πολύ νωρίς για να το κρίνει κάποιος. Η ΑΕΚ όμως έχει αλλάξεις τον τροπο παιχνιδιού της και έχει προσαρμοστεί στις δυνατότητες που έχουν οι παίκτες της. Πλέον, στην εξίσωση έχουν μπει και τα πλάγια μπακ της, που συμμετέχουν πολύ πιο ενεργά στο χτίσιμο των επιθέσεων της. 

Στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έδωσε τη μπάλα στον Παναθηναϊκό και επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Αλόνσο να περνάνε στο δεύτερο στάδιο της ανάπτυξης επιθέσεων χωρίς πίεση. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Αλμέιδα δεν έδινε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ολοκληρώσει τις επιθέσεις του. 

Κάπου εκεί οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να αναζητούν τον Φραντζί Πιερό, έτσι ώστε να κλειδώσουν τη νίκη τους. Μπορεί να μην βρήκαν εύκολα το δεύτερο γκολ, αλλά δεν ανησύχησαν και ιδιαίτερα, έτσι ώστε να μπορέσουν οι φιλοξενούμενοι να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχει αλλάξει ταυτότητα και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό, από τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται στο γήπεδο. Ο Ματίας Αλμέιδα δείχνει πως φέτος έχει θέσει ξεκάθαρα το στόχο για τη σεζόν και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να στεφθεί η ΑΕΚ πρωταθλήτρια. 

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0