Football Talk

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε «πειράματα», αλλά… καθάρισαν οι «παλιοί»: Πήρε τη νίκη που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο!

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε «πειράματα», αλλά… καθάρισαν οι «παλιοί»: Πήρε τη νίκη που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο!
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να κάνει αλλαγές, αλλά οι «παλιοί» καθάρισαν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο (2-0)! Ο σκόρερ Ρόντινεϊ ήταν ο κορυφαίος και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, ισοβαθμώντας με τον ΠΑΟΚ, αν και με ματς περισσότερο, στην κορυφή της Stoiximan Super League!

Η απώλεια βαθμών ξεκίνησε από νωρίς και μάλιστα συνεχόμενα. Τα δύο προηγούμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα εντός συνόρων με Παναιτωλικό (15/09, 0-0) και Άρη (22/09, 2-1) δημιουργεί την ανάγκη επιστροφής στις νίκες – η ήττα δε από τη Λυών στη Γαλλία για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα (26/09, 2-0) την καθιστά απαραίτητη για την αποφυγή της εσωστρέφειας.

Στην επιστροφή στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Ατρόμητο με στόχο το τρίποντο πρωτίστως και με… εκπλήξεις. Η μόνιμη πηγή κινδύνου, Ροντινέι, «ανταμοίβεται» με την… προαγωγή του στα εξτρέμ – πάντα στα δεξιά – τη στιγμή που Απόστολος Αποστολόπουλος, Χρήστος Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας πήραν τη φανέλα βασικού και μαζί μ’ αυτήν την ευκαιρία τους. 

Μόλις στο δεύτερο λεπτό, ο Ουάρντα έκανε την επέλαση από αριστερά και το σουτ που επεχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν ανησύχησε τον Τζολάκη. Στο 10΄ ακριβώς, και, ενώ είχαν μεσολαβήσει κάποιες επικίνδυνες σέντρες του Ολυμπιακού, χωρίς την μεγάλη στιγμή, ο Μπακού σκοράρει με την ίδια ακριβώς κίνηση (εντός περιοχής), το γκολ όμως ακυρώνεται ως off side. Η σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα προέκυψε από μια εκ των σημερινών εκπλήξεων του Βάσκου τεχνικού στο 25΄· ο Ροντινέι ντρίμπλαρε εξαιρετικά στην μεγάλη περιοχή, σούταρε δυνατά, όμως ο πρώην «ερυθρόλευκος» Χουτεσιώτης απέκρουσε εξ ίσου όμορφα, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. 

Το πεντάλεπτο 34’ – 39’ χαρακτηρίζεται από την πίεση των γηπεδούχων, εκφραζόμενη από συνεχόμενες ευκαιρίες: η μπάλα αρχικά καταλήγει άουτ, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, στο σουτ του Κοστίνια (34’ ), ο Βέλντε κόβεται σωτήρια από τον Αθανασίου, προτού βρεθεί σε πλεονεκτική θέση εκτέλεσης (36’) και  στην αμέσως επόμενη φάση ανατρέπεται από τον Χουτεσιώτη (38’), ο οποίος, αν και διαλέγει σωστή πλευρά βλέπει, εν τέλει, τον Ροντινέι να ανοίγει το σκορ με ωραίο πλασέ στην δεξιά του γωνία (39’) και να στέλνει την ομάδα του προηγούμενη στην ανάπαυλα. 

Με τον ίδιο πρωταγωνιστή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς ο Βραζιλιάνος λίγο έλειχε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και να «μονοπωλήσει» τη βραδιά, όμως το δυνατό του σουτ εντός περιοχής τράνταξε το οριζόντιο του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ολυμπιακός αποδεικνύει πως είναι απελευθερωμένος ψυχολογικά και θέλει να τελειώσει την αποψινή αποστολή του: ο Κοστίνια σουτάρει ξανά (δις), ο Χουτεσίωτης μπλοκάρει.

Χωρίς την μεγάλη φάση από τότε, οι γηπεδούχοι ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι και το «τελειώνουν» με τον Ελ Καμπί να σκοράρει με πολύ ωραίο πλασέ, κάνει το 2-0, έξι λεπτά αφού εισήλθε στον αγώνα. Ο Τσικίνιο απειλεί στην πορεία δις, με «μυτάκι», η μπάλα κοντράρει σε κόρνερ (81’) και στην εξέλιξη της φάσης σουτάρει εκτός περιοχής, αλλά ο κίπερ του Ατρομήτου αποκρούει, όπως ακριβώς έκανε στο τετ α τετ του πρώτου στο 90+3' με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει άουτ. Ο αγώνας ολοκληρώνεται και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση μ' ένα ματς περισσότερο. 

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Τζολάκης, Κάρμο Ρέτσος, Κοστίνια, Αποστολόπουλος, Μουζακίτης, Στάμενιτς (61’ Έσσε), Βέλντε (45’ Γουίλιαν), Ολιβέιρα (61’ Τσικίνιο), Ροντινέι, Κωστούλας (68’ Ελ Καμπί)

Ατρόμητος (4-3-3): Χουτεσιώτης, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Κίνι, Κουεντραόγκο, Τσινγκάρας (71’ Μιχόρλ), Γκονζάλες, Μπακού, Ουάρντα, Βαν Φερτ (61’ Τζουμπιτάνα)


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0