Football Talk

Και όμως, ο Ολυμπιακός στη Γαλλία ΔΕΝ έχασε από το μεγαλύτερό του πρόβλημα: Πόσες φορές… πέρασε ο Νουαμά τον Ορτέγκα;

Και όμως, ο Ολυμπιακός στη Γαλλία ΔΕΝ έχασε από το μεγαλύτερό του πρόβλημα: Πόσες φορές… πέρασε ο Νουαμά τον Ορτέγκα;
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Γαλλία από τη Λυών και οι ευκαιρίες του έμειναν στο… «αν». Ο Ερνέστ Νουαμά πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τους Γάλλους και ξεχώρισε ως ορεξάτος και επικίνδυνος κατά το ήμισυ! Γιατί; Τα γκολ της ομάδας του δεν επιτεύχθηκαν από την πλευρά του και ο ίδιος είχε «μηδέν» πετυχημένες ντρίμπλες! Και όλα αυτά, ενώ πολλοί υποστήριξαν πως ο Ορτέγκα που τον είχε υπό την εποπτεία του, ήταν... αρνητικός!

Η ήττα του στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα στη Γαλλία αποδεικνύει τη «μουδιασμένη» περίοδο που διανύει ο Ολυμπιακός, καθώς προστίθεται στα δύο προηγηθέντα (και συνεχόμενα) ανεπιτυχή αποτελέσματα εντός συνόρων με Παναιτωλικό και Άρη (εντός έδρας λευκή ισοπαλία και 2-1 ήττα στο «Βικελίδης», αντίστοιχα).

Είδαμε τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες, οι οποίες θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή της αναμέτρησης και να «απαλλάξουν» τους Πειραιώτες από τη νωθρότητα που τους χαρακτήριζε. Πόσω δε μάλλον αν η μπάλα ήθελε να φτιάξει μια όμορφη, νεανική ιστορία στο φοβερό ανάποδο ψαλίδι του… ανήλικου Μπάμπη Κωστούλα.

Για το χθεσινό (26/07) αντίπαλο δέος, την πάλαι ποτέ κραταιά και μόνιμη πρωταθλήτρια Λυών, σαφώς και ξεχώρισαν οι σκόρερ, Ραγιάν Τσέκρι (65’) και Σαϊντ Μπενράχμα (71’). Μόνιμη πηγή κινδύνου, όμως, αποτέλεσε και ένας άλλος… Βενιαμίν του γηπέδου: ο 20χρονος Έρνεστ Νουάμα.

Ο Γκανέζος εξτρέμ ταλαιπωρούσε μονίμως τον Ορτέγκα από τη δεξιά πλευρά και η απόδοσή του συνοδεύεται από μια στατιστική ιδιαιτερότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Sofascore: συγκαταλέγεται στους διακριθέντες (έχοντας, μάλιστα, μια εκ των υψηλότερων βαθμολογιών) με δύο κερδισμένες του μονομαχίες και… καμία πετυχημένη ντρίμπλα!

Όπως άλλωστε και ο Αργεντινός, που ωστόσο, κέρδισε δύο παραπάνω μονομαχίες. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι ο παίκτης του Ολυμπιακού ήταν αυτός που μάρκαρε τον Νουαμά στο παιχνίδι και για να είμαστε... αφοπλιστικά ειλικρινείς, στο πρώτο ημίχρονο φάνταζε αρνητικός! Οι αριθμοί όμως, δηλώνουν ξεκάθαρα, πως η αίσθησή μας δεν ήταν σωστή!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0