Football Talk

Ποιος είναι ο Γιαζίτσι που παίρνει ο Ολυμπιακός; Αξία 10 εκατομμυρίων, πρώην συμπαίκτης 2 Ελλήνων, πόσα γκολ ανά σεζόν; (video)

Ποιος είναι ο Γιαζίτσι που παίρνει ο Ολυμπιακός; Αξία 10 εκατομμυρίων, πρώην συμπαίκτης 2 Ελλήνων, πόσα γκολ ανά σεζόν; (video)

Με τον Αντάμ Ουνάς να αλλάζει γνώμη και να οδεύει προς το Κατάρ, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει δικό του τον Γιουσούφ Γιαζίτσι. Αυτό είναι το προφίλ του Τούρκου μεσοεπιθετικού, που μπορεί να αποτελέσει τη λύση στα επιθετικά προβλήματα των Πειραιωτών

Ο Ολυμπιακός είδε τον Αντάμ Ουνάς να αλλάζει γνώμη λίγες ώρες πριν υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ομάδα και ήδη βρήκε τον αντικαταστάτη του, που θα καλύψει το επιθετικό κενό που έχει δημιουργηθεί στους Πειραιώτες. Ο Γιουσούφ Γιαζίτσι είναι ο «εκλεκτός» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για να βοηθήσει στη δημιουργία και το σκοράρισμα των Κυπελλούχων Ευρώπης, έχοντας 5.1 γκολ ανά σεζόν. 


Ο Τούρκος έχει αγωνιστεί σε Τράμπζονσπορ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Λιλ. Στην τουρκική ομάδα έχει υπάρξει συμπαίκτης, με τον Τάσο Μπακασέτα και τον Μανώλη Σιώπη. Με την ομάδα της Τραπεζούντας έχει κάνει και μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, το 2017/18, όπου σε 33 συμμετοχές είχε 10 γκολ και πέντε ασίστ. 

Με τη Λιλ είχε σε 135 συμμέτοχες, σε όλες τις διοργανώσεις, 29 τέρματα και 15 ασίστ, όντας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ligue 1 τη σεζόν 2020/21. Ο 27χρονος, την ίδια σεζόν είχε βγει και πρώτος σκόρερ στο Europa League με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας, σημειώνοντας επτά γκολ. 

Ο Γιαζίτσι έμεινε ελεύθερος από τη Λιλ και έκτοτε παρέμεινε χωρίς ομάδα. Η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το Transfermarkt ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γιαζίτσι παίζει κατά κύριο λόγο πίσω από τον επιθετικό, ενώ έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και ως σέντερ φορ αλλά και στο δεξί άκρο της επίθεσης, χρησιμοποιώντας περίτεχνα το αριστερό του πόδι. Με την εθνική του ομάδα έχει αγωνιστεί 45 συμμετοχές, σκοράροντας τρία γκολ. 

Ο Τούρκος διεθνής αναμένεται να φτάσει σήμερα (27/09) στην Αθήνα για λογαριασμό των Πειραιωτών, από την Τουρκία. Στη συνέχεια θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Εάν βρει αγωνιστικό ρυθμό, ο Γιαζίτσι, μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις στη δημιουργία της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ενώ θα προσφέρει και φαντασία στο παιχνίδι της, κάτι που λείπει αρκετά, ειδικά μετά τις αποχωρήσεις του Κώστα Φουρτούνη και του Ντάνιελ Ποντένσε



Βαγγέλης Τερζής

www.bnsports.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0