Football Talk

Ο Μπάμπης Κωστούλας «άρπαξε» την ευκαιρία σε έναν Ολυμπιακό που ψάχνεται! (video)

Ο Μπάμπης Κωστούλας «άρπαξε» την ευκαιρία σε έναν Ολυμπιακό που ψάχνεται! (video)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Λυών στη Γαλλία, παρουσιάζοντας ένα νωχελικό πρόσωπο. Στα θετικά του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» κρατάνε την εξαιρετική εμφάνιση του Μπάμπη Κωστούλα και το παραλίγο… θαύμα του ταλαντούχου φορ. 

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Λυών, στην πρεμιέρα του League Phase του Europa League. Ωστόσο, οι Πειραιώτες κρατάνε την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Μπάμπης Κωστούλας στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη μεγάλη ομάδα του συλλόγου.

Ο νεαρός φορ έγραψε ιστορία καθώς πραγματοποίησε την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή με τον Ολυμπιακό σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 29 ημερών. Έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής που ντεμπουτάρει στην Ευρώπη φορώντας τα «ερυθρόλευκα» , πίσω από τους Δημήτρη Πλέσσα και Κυριάκο Καλκιτανίδη στο ΟλυμπιακόςΖίλινα, το μακρινό 1961. 

Ο 17χρονος πέρασε ως αλλαγή στο 60’ στη θέση του Ρομάν Γιάρεμτσουκ, που είχε ξεκινήσει βασικός στο 3-5-2 που παρουσίασε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Κωστούλας έκανε, συνολικά, σε 30’ συμμετοχής, 13 επαφές με τη μπάλα και με ποσοστό ακρίβειας στις πάσες του το 50%. 

Το εντυπωσιακότερο όλων, είναι πως ο νεαρός φορ πήγε να σκοράρει με έναν απίστευτο τρόπο στην πρώτη του επαφή στο 70ο λεπτό. Το ψαλιδάκι του Κωστούλα ήταν πολύ καλό και αν η μπάλα του είχε κάνει το χατίρι, θα μιλούσαμε για το πιο ονειρικό ευρωπαϊκό ντεμπούτο, Έλληνα ποδοσφαιριστή, εδώ και πολύ καιρό. 




Ο Ολυμπιακός από την ώρα που πέρασε, ο νεαρός ποδοσφαιριστής, στον αγωνιστικό χώρο, απέκτησε ενέργεια και προσπάθησε να δημιουργησει ευκαιρίες, παρά να αμύνεται, όπως έκανε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Το ποδόσφαιρο, όμως, πέρα από ρομαντικό είναι και σκληρό αρκετές φορές και 20 δευτερόλεπτα μετά την εντυπωσιακή ενέργεια του Κωστούλα, η Λυών βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα. 

Ο Κωστούλας δεν έδειξε μόνο εχθές την αξία του, αφού στο πρωτάθλημα της U19 κάνει ήδη θραύση. Μέχρι στιγμής στα παιχνίδια ενάντια στον Παναιτωλικό και τον Άρη έχει πετύχει 5 τέρματα, κάνοντας χατ-τρικ στην αναμέτρηση ενάντια στους Θεσσαλονικείς. Μην ξεχνάμε πως ήταν και ένας εκ των πρωταγωνιστών, στην κατάκτηση του περσινού Youth League από την U19 του Ολυμπιακού

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να βάλουν στα θετικά την εμφάνιση του και να στηρίξουν τον ίδιο, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που έζησαν απίστευτες στιγμές την περασμένη σεζόν. Μακάρι ο Κωστούλας να γίνει η αφορμή, για να δούμε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δίνει ευκαιρίες και στους υπόλοιπους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν από τις ακαδημίες τους οι Κυπελλούχοι Ευρώπης


Βαγγέλης Τερζής

www.bnsports.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0