Football Talk

Ο Ολυμπιακός μπορούσε, αλλά για πέντε λεπτά… χάθηκε: Ήττα στην πρεμιέρα στο Europa League από τη Λυών! (video)

Ο Ολυμπιακός μπορούσε, αλλά για πέντε λεπτά… χάθηκε: Ήττα στην πρεμιέρα στο Europa League από τη Λυών! (video)

Ήθελε, μπορούσε, διαχειρίστηκε το ματς, βρήκε και την στιγμή του! Αλλά για πέντε λεπτά «μπλόκαρε». Και μία ομάδα σαν τη Λυών, ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατάστασης, δεν συγχωρεί τέτοιου είδους στιγμές. Σκόραρε δις σε έξι λεπτά, κράτησε το «μηδέν» και επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού, στην πρεμιέρα τους στο Europa League! Υπάρχουν θετικά για την ελληνική ομάδα, θα έπρεπε να… μπει το ψαλιδάκι του Κωστούλα!

Στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη League Phase του Europa League, η Λυών αποδείχθηκε καλύτερη και πιο… τυχερή, καθώς μέσα σε έξι λεπτά σκόραρε δύο φορές και πήρε τη νίκη 2-0. Σε μία αναμέτρηση με γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες, Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν να βρουν δίχτυα, παρά τις απίθανες ευκαιρίες του Ρόντινεϊ και του Κωστούλα.

Η Λυών έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, και απειλούσε για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου την εστία του Ολυμπιακού. Έβρισκε διαρκώς τρόπους να περνάει στα καρέ των «ερυθρολεύκων» και να βάζει δύσκολα στην άμυνα αλλά και τον Τζολάκη.

Η καλύτερη στιγμή των «ερυθρολεύκων», αλλά και της αναμέτρησης μέχρι τότε, ήρθε στο 31΄με το σουτ με το αριστερό του Ρόντινεϊ, που διώχθηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Περί.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 47΄ ο Λακαζέτ έκανε ένα σουτ, που βρήκε στο δοκάρι.

Η απάντηση της ελληνικής ομάδας ήρθε αμέσως μετά, με τον Γιάρεμτσουκ να στέλνει τη μπάλα στην εστία, αλλά ο Περί ήταν εκεί να σώσει την ομάδα του, ενώ λίγο μετά ο Ελ Καμπί έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, έπειτα από σέντρα του Ρόντινεϊ, με τον Μαροκινό να μην προλαβαίνει ελάχιστα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Και ενώ ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει ρυθμούς και είχε ισορροπήσει το ματς, ο Τσέρκι έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους στο 65΄, σκοράροντας με σουτ στην κλειστή γωνία του Έλληνα τερματοφύλακα.

 Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δεν πτοήθηκε και συνέχισε να προσπαθεί να ισοφαρίσει, χάνοντας μάλιστα απίθανη ευκαιρία με ανάποδο ψαλίδι του Κωστούλα.

Αμέσως η Λυών βγήκε στην αντεπίθεση και διπλασίασε τα τέρματά της. Αυτή τη φορά ο Μπενράχμα, που είχε περάσει αλλαγή, έκανε το 2-0, ενώ σε πρώτο χρόνο ο Τζολάκης είχε προβεί σε εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Τολισό.

Ένα αυτογκόλ του Τσαλέτα Τσαρ από σέντρα του Γούιλιαν στο 88΄, έδωσε ελπίδες στον Ολυμπιακό, όμως μετά από έλεγχο από το VAR ακυρώθηκε για οφσάιντ του Βραζιλιάνου.

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λυών (Πιέρ Σαζ): Περί, Μέιτλαντ Νάιλς, Μάτα, Τσαλέτα Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς (Μπενράχμα 67΄), Τολισό, Νουαμά (Ντιαβαρά 81΄), Τσέρκι (Τέσμαν 67΄), Φοφανά (Ζαχά 67΄), Λακαζέτ (Μικαουτάτζε 74΄)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Πιρόλα (Στάμενιτς 68΄), Κάρμο, Ρέτσος (Ντόι 82΄), Ορτέγκα, Έσε, Γκαρθία (Γουίλιαν 68΄), Τσικίνιο (Βέλντε 82΄), Ροντινέι, Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ (Κωστούλα 60΄)  



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0