Football Talk

«Τεράστια αλλαγή στην Premier League!»: Τι διαφοροποιείται από την επόμενη σεζόν;

«Τεράστια αλλαγή στην Premier League!»: Τι διαφοροποιείται από την επόμενη σεζόν;

Η Premier League έχει ενταχθεί στη σειρά με τα άλλα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης για να διασφαλίσει ότι η μεταγραφική περίοδος του επόμενου καλοκαιριού θα κλείσει πριν από την έναρξη της σεζόν.

Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων, η οποία εκπροσωπεί συλλόγους από την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, δεσμεύονται να συμφωνήσουν μια προθεσμία που θα σταματήσει τους συλλόγους να κάνουν μεταγραφές μόλις ξεκινήσει η νέα σεζόν. 

Το σχέδιο είναι η μεταγραφική περίοδος να κλείσει του χρόνου στις 15 Αυγούστου - 24 ώρες πριν την έναρξη της σεζόν της Premier League. Ελπίζεται ότι μπορεί να ασκηθεί πίεση στην υπόλοιπη Ευρώπη να ακολουθήσει το παράδειγμά τους, δεδομένου ότι οι σύλλογοι από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα δεν θα μπορούν να προσλαμβάνουν νέους παίκτες μόλις ξεκινήσει η σεζόν τους.

Μια πρόταση να τεθεί μια ενιαία ημέρα προθεσμίας αυτό το καλοκαίρι κατέρρευσε όταν η La Liga απέσυρε την υποστήριξή της, μετά την πίεση της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση και χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να συγκεντρώσουν χρήματα, έτσι ώστε να πληρώσουν νέες μεταγραφές όπως αυτή του Ντάνι Όλμο

Το ECA έχει τώρα μια ευρεία συμφωνία για την ενοποίηση της προθεσμίας των μεταγραφών σε όλη την ήπειρο. Ο πρώην εμπορικός σύμβουλος της Σάντερλαντ, Κρις Γόερτς, αποκάλυψε ότι η ιδέα έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη αρκετών συλλόγων.

Ο Γόερτς είπε: «Οι σύλλογοι εργάζονται σκληρά για να πάρουν την απόφαση σε ολόκληρο το ECA. Την επόμενη χρονιά η μεταγραφική περίοδος πρέπει να κλείσει στις 15 Αυγούστου, πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Όλοι γίνονται απογοητευμένοι και ενοχλημένοι από το γεγονός ότι οι παίκτες εξακολουθούν να πωλούνται για εβδομάδες, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαγωνισμοί. Ένας μεγάλος σύλλογος στην Ισπανία προκάλεσε πρόβλημα και δεν μπορούσε να συμβεί φέτος. Αυτή ήταν η Μπαρτσελόνα. Λόγω όλων των οικονομικών τους προβλημάτων δεν μπόρεσαν να κάνουν κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι μέχρι πολύ αργά. Έτσι έσπασαν το σύμφωνο των Big Five».

Οι σύλλογοι της Premier League: Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ εκπροσωπούνται όλοι στο ECA.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0