Football Talk

O Καρέτσας και τα υπόλοιπα «διαμάντια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που μπορούν να γίνουν οι επόμενοι… Γιαμάλ!

O Καρέτσας και τα υπόλοιπα «διαμάντια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που μπορούν να γίνουν οι επόμενοι… Γιαμάλ!

Μικροί «μάγοι», που εντυπωσιάζουν με το ταλέντο τους στις ομάδες τους. Ανάμεσα τους και ένα δικό μας παιδί, γεννημένο στο Βέλγιο, με ίνδαλμα του τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Σας τους παρουσιάζουμε, δίνοντας σας μια «γεύση» για το τι έρχεται τα επόμενα χρόνια στο παγκόσμιο ποδοσφαρικό στερέωμα. 

Κάποιοι άρχισαν να συστήνονται την περασμένη σεζόν στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, κάποιοι άλλοι να ξεκινάνε φέτος. Τη σεζόν που διανύουμε θέλουν να κάνουν ακόμη πιο αισθητή την παρουσία τους, με τη φανέλα των συλλόγων τους στις διοργανώσεις που συμμετέχουν. Τα νεαρά ταλέντα που έχουν ακουστεί και αξίζουν την προσοχή μας, αφού θα αποτελέσουν το μέλλον του αθλήματος. Ανάμεσα τους και ένα Ελληνόπουλο.

Κάβαν Σάλιβαν

Έγραψε ιστορία τον περασμένο Ιούλιο (18/07) όταν πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Φιλαδέλφεια Γιούνιον, σε ηλικία μόλις 14 ετών ! Ναι καλά ακούσατε. Ο Σάλιβαν έκανε σε ηλικία 14 ετών και 293 ημερών το ιστορικό του ντεμπούτο και έκανε όλο το MLS να παραμιλάει. 

Ο ταλαντούχος επιθετικός χαφ, πριν από λίγες ημέρες αναμετρήθηκε με την Ίντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι και ανέβασε μια φωτογραφία μαζί του, χαρακτηρίζοντας τον Αργεντινό ως είδωλο του. Ο Αμερικανός διαθέτει τρομερά επιθετικά χαρακτηριστικά και στο MLS Next Pro, την αναπτυξιακή διοργάνωση του MLS, έχει σε 15 εμφανίσεις, τρία γκολ και δύο ασίστ. 

Η Μάντσεστερ Σίτι δικαίως κοίταζε τον, γεννημένο το Σεπτέμβριο του 2009, Σάλιβαν και κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του. Όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος, έκανε την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να έχει ένα παιδί στην ηλικία του και επέλεξε τους «πολίτες».

Είναι δεδομένο πως μόλις ενηλικιωθεί, θα προσγειωθεί στο «Έτιχαντ». Συγκεκριμένα, αυτό θα γίνει το 2027. Μένει να δούμε αν, σε αυτό το διάστημα, θα τον ενσωματώσουν στη δομή του City Group ενσωματώνοντάς τον στη Νέα Υόρκη του MLS



Φρανσέσκο Καμάρντα 

Τον θυμάστε. Δε γίνεται να τον έχετε ξεχάσει. Ο Φρανσέσκο Καμάρντα είχε γράψει ιστορία τον Νοέμβριο του περασμένου έτους (25/11/2023) όταν πέρασε αλλαγή στο 83ο λεπτό του Μίλαν - Φιορεντίνα. Σε ηλικία 15 ετών, 8 μηνών και 5 ημερών έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που παίρνει μέρος σε αγώνα της Serie A.

Ο Καμάρντα αποτελεί το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ των «ροσονέρι» και τον Ιούνιο που μας πέρασε, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Μίλαν, ως το καλοκαίρι του 2027. Τη σεζόν 2023/24 ο Καμάρντα είχε σε 44 συμμετοχές, 14 γκολ και πέντε ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Φυσικά, ο Ιταλός, βρίσκεται στα ραντάρ του Πεπ Γκουαρδιόλα και της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και της Ντόρτμουντ. Το καλοκαίρι του 2025 αναμένεται να δούμε περισσότερες εξελίξεις για την πιθανή μεταγραφή του, αφού θα βαδίζει προς τα 17 του έτη. Ωστόσο, η Μίλαν δεν φαίνεται διατεθειμένη να μπει καν σε συζητήσεις, αφού όπως είπαμε, ο ταλαντούχος φορ αποτελεί το μεγάλο της πρότζεκτ. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ. 



Αγιούμπ Μπουαντί 

Το μεγάλο ταλέντο του Γαλλικού ποδοσφαίρου ακούει στο όνομα του Αγιούμπ Μπουαντί. Ο 16χρονος με καταγωγή από το Μαρόκο και τόπο γέννησης το Σανλίς, της Βόρειο Γαλλίας, έχει εντυπωσιάσει του πάντες με την ικανότητα του στο χώρο του κέντρου. 

Αγωνίζεται ως κεντρικό χάφ και είναι ο νεαρότερος, σε ηλικία ποδοσφαιριστής, που ξεκίνησε βασικός σε Κύπελλο Ευρώπης. Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι της Λιλ με τη Κλάσβικ για τους περσινούς ομίλους του Coneference League σε ηλικία μόλις 16 ετών και 3 ημερών. 

Ο Μπουαντί την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε έξι φορές στο Conference League και εννέα στη Ligue 1 με τη φανέλα της Λιλ. Σε 451’ στο Conference League, μοίρασε μία ασίστ στη νίκη της γαλλικής ομάδας με 3-0, επί της Στουρμ Γκρατζ. Ο Μπουαντί, έχει αρκετά υψηλές πιθανότητες να πρωταγωνιστήσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με αρκετές ομάδες από την Premier League να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω του, με τη χρηματιστηριακή του αξία να ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ. 




Κωνσταντίνος Καρέτσας

Το δικό μας παιδί. Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας έχει εντυπωσιάσει όλον τον κόσμο στο Βέλγιο. Ο 16χρονος Έλληνας, αγωνίζεται ως επιθετικό χαφ και ανήκει στη Γκενκ. Γεννημένος στο Βέλγιο και όντας βασικό μέλος της K16 της χώρας, ο Καρέτσας έχει στοιχεία στον τροπο παιχνιδιού του, παρόμοια με εκείνα του Γιάννη Κωνσταντέλια

Άλλωστε, έχει δηλώσει πως ο «Ντέλιας» είναι το ίνδαλμα του. Πολύ πρόσφατα είχε έρθει και αντιμέτωπος με τον Χρήστο Τζόλη, στον αγώνα της Γκενκ ενάντια στην Κλαμπ Μπριζ (3-2). Και οι δυο είχαν περάσει ως αλλαγή στον αγώνα για τις ομάδες τους. 



Ο Καρέτσας διαθέτει φαντασία στο παιχνίδι του και εκρηκτικότητα, κάτι που τον κάνει αρκετά επικίνδυνο εκτός περιοχής, ειδικά όταν έχει τη μπάλα στο καλό του πόδι, που είναι το αριστερό. Φέτος, έχει αγωνιστεί και στους 5 αγώνες του πρωταθλήματος, που έχουν διεξαχθεί ως τώρα, χωρίς όμως να βρει δίχτυα. Την περσινή σεζόν στην Challenger Pro League του Βελγίου, είχε 20 συμμετόχες με έξι γκολ και πέντε ασίστ. Στα play-off του Βελγικού πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, είχε δώσει την «χρυσή» ασίστ για τη νίκη της Γκενκ επί της Αντβέρπ (1-0).

Ομάδες από τα μεγάλα πρωταθλήματα παρακολουθούν την εξέλιξη του, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι μία από αυτές, και είναι πολύ πιθανό να τον δούμε σύντομα με τη φανέλα κάποιας από αυτές. Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 3.000.000 ευρώ. 

Όλα αυτά τα τρομερά ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αναμένεται να γίνουν οι επόμενοι Γιαμάλ. Βλέποντας ποδοσφαιριστές, όπως, ο τρομερός Ισπανός, μπορούμε να περιμένουμε αρκετούς συνομήλικούς του να ξεχωρίζουν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Άλλωστε, το μέλλον είναι στα ποδιά τους…

Βαγγέλης Τερζής

www.bnsports.gr






Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0