Football Talk

«Τριπλή» ισοβαθμία μετά από τέσσερις αγωνιστικές; Το 0-0 που… χαμογελά στον Ολυμπιακό, ο Εργοτέλης και το «4-9» του Πανσερραϊκού!

«Τριπλή» ισοβαθμία μετά από τέσσερις αγωνιστικές; Το 0-0 που… χαμογελά στον Ολυμπιακό, ο Εργοτέλης και το «4-9» του Πανσερραϊκού!

Ποιος να το φανταζόταν… Ποιος να το γνώριζε… Πως έχουμε ισοβαθμία στη Stoiximan Super League, στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά από τέσσερις αγωνιστικές, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Τι συνέβη τότε; Θα το θυμάται ο Εργοτέλης, ο Πανσερραϊκός και η Ξάνθη, αλλά στο φινάλε της σεζόν, εκείνο το 0-0 της 4ης στροφής για τον Ολυμπιακό, αποδείχθηκε… οιωνός. Λέτε;

Η Stoiximan Super League είναι εδώ, και τέσσερις εβδομάδες μετά την έναρξή της, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Οφείλεται στην απρόσμενη, «λευκή» ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό, οφείλεται στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά, αλλά αποτελεί την πρώτη ομάδα που «έκοψε» βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, οφείλεται στο ότι η ΑΕΚ «γκέλαρε» με τη Λαμία στο «σπίτι» της και κατάφερε να… μην χάσει στο φινάλε του ματς, χάρη στον Μουκουντί.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως τίποτα μπορεί να θεωρείται δεδομένο και για τον λόγο αυτόν, μοιάζει με ένα πρωτάθλημα που και πάλι θα κριθεί στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να προβλέψουμε. Θα αναδείξουμε απλώς το πόσο ενδιαφέρουσα είναι η Stoiximan Super League, με ένα απλό στατιστικό. Με ένα στατιστικό που μας γυρνά ακριβώς 16 χρόνια πίσω!

Ήταν Σεπτέμβριος του 2008, όταν για τελευταία φορά, είχαν ολοκληρωθεί οι τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και είχαμε την απόλυτη ισοβαθμία. Για την ακρίβεια, είχαμε «τριπλή» ισοβαθμία στην κορυφή του πρωταθλήματος, με ομάδες που ακόμη και σε κουίζ αν βάζατε, δεν θα βρίσκατε εύκολα.

Με 10 βαθμούς λοιπόν, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, όπως και τώρα, έτσι και τότε, βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις, με την ίδια συγκομιδή βαθμών. Μαζί τους όμως, δεν ήταν η ΑΕΚ. Ήταν ο Εργοτέλης, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται!

Οι «Κρητικοί» μάλιστα, για να το κάνουν αυτό, είχαν επικρατήσει με 3-2 εκτός έδρας του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να συμπληρώνουν τέσσερις αγωνιστικές με έξι βαθμούς. Έναν λιγότερο δηλαδή, από όσους έχουν «σήμερα»!

Συμπτωματικά, ο Ολυμπιακός τότε είχε απωλέσει δύο βαθμούς, και πάλι στην 4η αγωνιστική, αλλά εκτός έδρας. Τώρα ήταν ο Παναιτωλικός, τότε ήταν ο ΟΦΗ.

Θέλετε δύο «ιδιαίτερα», κοινά γνωρίσματα εκείνης της χρονιάς με την τρέχουσα, στο ίδιο σημείο της σεζόν; Η Ξάνθη ήταν στην 4η θέση, όπως ο ΟΦΗ τώρα, ενώ ο Πανσερραϊκός βρισκόταν τρεις θέσεις πάνω από τον υποβιβασμό. Ναι, καλά λέτε. Τώρα, είναι τελευταίος! Ωστόσο, και τότε και «σήμερα», η διαφορά τερμάτων του ήταν η ίδια (4-9). Και εν τέλει, υποβιβάστηκε…

Σωστά σας «γεννήθηκε» το ερώτημα. Ποιος πήρε εκείνο τον τίτλο; Ο Ολυμπιακός! Με δεύτερο τον ΠΑΟΚ και 3ο τον Παναθηναϊκό. Οψόμεθα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0