Football Talk

Ρόδρι: «Είμαστε κοντά στο να απεργήσουμε - Δεν θα έχουμε άλλη επιλογή!»

Ρόδρι: «Είμαστε κοντά στο να απεργήσουμε - Δεν θα έχουμε άλλη επιλογή!»

Κάθε χρόνο οι ομάδες επιβαρύνονται υπέρ το δέον με αγώνες και, πλέον, με το νέο σύστημα διεξαγωγής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αυτοί αυξάνονται κι άλλο κατά πολύ. Ο προβληματισμός και οι διαφωνούντες δεν είναι μεμονωμένοι, ωστόσο η κατάσταση δεν διαφοροποιείται. Αυτή τη φορά, ήταν ο Ρόδρι αυτός ο οποίος τοποθετήθηκε επί του ζητήματος, μιλώντας, μάλιστα, μέχρι και για… απεργία των συναδέλφων του!

Νέα format στην Ευρώπη, Euro ή Μουντιάλ, τα προκριματικά τους, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, συνθέτουν φέτος το βαρύτατα επιβαρυμένο καλεντάρι για τους παίκτες, οι οποίοι καλούνται να υπερβαίνουν εαυτόν πλέον για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, όχι μόνο του αγωνιστικού στόχου των αγώνων, αλλά και της συχνότητάς τους.  

Ο χαφ της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόδρι, τοποθετήθηκε επί του θέματος, καθώς έχει την εμπειρία της συνεχούς αυτής απαίτησης, μιας και διεκδικεί μονίμως τίτλους, τόσο με την αγγλική ομάδα, όσο και με την εθνική του, με την οποία μάλιστα κατέκτησε φέτος το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γερμανία.

«Νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να απεργήσουμε, είναι εύκολο να το καταλάβουμε και είναι κάτι που μας αφορά όλους, δεν είναι μόνο η άποψη του Ρόδρι ή του οποιουδήποτε. Αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι, θα υπάρξει μια στιγμή που δεν θα έχουμε άλλη επιλογή. Είναι ένα θέμα που απασχολεί εμάς, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που υποφέρουμε.

Από την εμπειρία μου μπορώ να σας πω ότι το να παίζουμε 60 και 70 παιχνίδια σε μια σεζόν είναι υπερβολικό. Δεν γίνεται. Μεταξύ 40 και 50 αγώνων, ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αποδίδει στο κορυφαίο επίπεδο. Πέρα από αυτό έχεις πτώση γιατί είναι απίθανο να διατηρήσεις αυτό το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Φέτος μπορεί να φτάσουμε μέχρι και 80 αγώνες, δεν ξέρω. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πάρα πολλοί». 

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) ερευνά ήδη νομικά τα δεδομένα αναμένονται εξελίξεις, χωρίς κάποια τοποθετήσή της επίσημη έως τώρα. 



www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0