Football Talk

«Έρχεται για να βρει τον εαυτό του»: Ο Μαρσιάλ ετοιμάζεται να γίνει ξανά συμπαίκτης του Λαμέλα και να οδηγήσει την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα!

«Έρχεται για να βρει τον εαυτό του»: Ο Μαρσιάλ ετοιμάζεται να γίνει ξανά συμπαίκτης του Λαμέλα και να οδηγήσει την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα!

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μια σπουδαία μεταγραφή, με τον Αντονί Μαρσιάλ να βρίσκεται προ των πυλών. Ο Γάλλος έρχεται να βρει τον χαμένο του εαυτό στα γήπεδα της Stoiximan Super League και να δείξει όλα όσα είναι ικανός να προσφέρει στην «Ένωση».

Ο Αντονί Μαρσιάλ ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο 28χρονος με «πλούσια» καριέρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θέλει να βρει τον εαυτό του στα γήπεδα της χώρας μας και να αποδείξει πως είναι ακόμη ενεργός. Ο Μαρσιάλ θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και θα λαμβάνει 2.5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. 


Η ποιότητα του είναι δεδομένη και το μόνο που χρειάζεται είναι να αποκτήσει ρυθμό, έτσι ώστε να τη προσφέρει απλόχερα στην ΑΕΚ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε βγάλει από τα ταμεία της 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μονακό τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο Μαρσιάλ αποτελούσε ένα από τα κορυφαία ταλέντα εκείνης της εποχής και η Γιουνάιτεντ είχε δει στο πρόσωπό του τον νέο ηγέτη της. 

Τη σεζόν 2015/16 είχε 11 γκολ και 3 ασίστ σε 31 εμφανίσεις με τους «κόκκινους διαβόλους». Την επόμενη σεζόν με προπονητή τον Ζοζέ Μουρίνιο είχε σε 25 συμμετοχές στο αγγλικό πρωτάθλημα, μόλις 4 γκολ και 6 ασίστ. Η καλύτερη του σεζόν ήταν αδιαμφισβήτητα τη σεζόν 2019/20 όταν σε 32 παιχνίδια με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, στην Premier League, σκόραρε 17 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ σε 32 εμφανίσεις, κάνοντας όλην την Αγγλία να παραμιλάει για εκείνον. 

Κατάφερε να γράψει το όνομα του σε μια σπουδαία λίστα ποδοσφαιριστών για το σύλλογο, όντας στη 19η θέση των σκόρερ, όλων των εποχών, ξεπερνώντας θρύλους όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ερίκ Καντονά



Έκτοτε δεν ξανά πλησίασε αυτή την απόδοση και αυτούς τους αριθμούς. Δόθηκε δανεικός στη Σεβίλλη τη σεζόν 2021/22, όπου είχε συμπαίκτη τον Έρικ Λαμέλα και κατέγραψε μόλις εννέα συμμετοχές, δίνοντας μόνο μια ασίστ. Στην επιστροφή του στη Γιουνάιτεντ ο Έρικ τεν Χαχ του έδωσε κάποιες ευκαιρίες, με τον Γάλλο να μη τις εκμεταλλεύεται. Όλα αυτά οδήγησαν στο να μην ανανεώσει με την ομάδα του Μάντσεστερ και να μείνει ελεύθερος. 

Στην αρχή τα δημοσιεύματα τον «έστελναν» στη Βραζιλία και τη Φλαμέγκο, όμως το deal χάλασε. Η χρηματιστηριακή του αξία, με βάση το Transfermarkt, βρίσκεται στα 10 εκατομμυρια ευρώ. Ο Μαρσιάλ διαθέτει στοιχεία στο παιχνίδι του, που μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΚ να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Μιλάμε για έναν πολύ γρήγορο ποδοσφαιριστή, με άριστη τεχνική στο κράτημα της μπάλας, αλλά και εξαιρετικά τελειώματα. Ο 28χρονος έχει την ικανότητα, να εκτελέσει από οποιοδήποτε σημείο μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά και να πιέσει την αντίπαλη άμυνα, οδηγόντας τη σε λάθος. 

Για να τα δούμε όλα αυτά, θα πρέπει ο Μαρσιάλ να βρει ρυθμό και να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τροπο τις ευκαιρίες που θα λάβει από τον Ματίας Αλμέιδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν τα καταφέρει αυτά, θα είναι μεγάλος «πονοκέφαλος» και τις άμυνες της Super League

Βαγγέλης Τερζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0