Football Talk

Τι στέρησε ο Κοτάρσκι από τον Ιωαννίδη στο 90΄ του ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός; Πως όλα τα «όχι» του καλοκαιριού, δικαιώθηκαν σε… 24 ημέρες!

Τι στέρησε ο Κοτάρσκι από τον Ιωαννίδη στο 90΄ του ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός; Πως όλα τα «όχι» του καλοκαιριού, δικαιώθηκαν σε… 24 ημέρες!

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έμειναν ισόπαλοι στο πρώτο «ντέρμπι» του φετινού πρωταθλήματος και για αυτό ευθύνεται ο Ντομινίκ Κοτάρσκι. Ο Κροάτης τερματοφύλακας στέρησε από τον Φώτη Ιωαννίδη ακόμη ένα γκολ σε διάστημα 24 ημερών και δικαίωσε την επιλογή των «πρασίνων» να μην τον πουλήσουν πουθενά στο μεταγραφικό «παζάρι» του καλοκαιριού. 

Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι ασταμάτητος, ανεβάζοντας συνεχώς την απόδοση του, αλλά και τη χρηματιστηριακή του αξία. Όλο το καλοκαίρι υπήρξαν προτάσεις πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του, χωρίς να έχουν ευχάριστο τέλος για τις ομάδες που τον ζητούσαν. 

Όλα ξεκίνησαν από το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, για να ακολουθήσει η Μπολόνια που έκανε και την πρώτη θαρραλέα πρόταση. Οι Ιταλοί ήταν διατεθειμένοι να δώσουν μέχρι και 25 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν δικό τους τον ταλαντούχο στράικερ. Ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσει αρνητικά, όπως έκανε και στην πρόταση της Ίπσουιτς. Η αγγλική ομάδα έδινε ακριβώς το ίδιο ποσό στο «τριφύλλι» και έλαβε αρνητική απάντηση. 

Μετά από τη νεοφώτιστη Ίπσουιτς, ήρθε η σειρά της Λέστερ. Οι πρωταθλητές Αγγλίας της σεζόν 2016, κατέθεσαν πρόταση 27 εκατομυρίων στον Παναθηναϊκό, για χάρη του Φώτη Ιωαννίδη. Οι «πράσινοι» αρνήθηκαν και εκείνη την προσφορά, λέγοντας πως ο αρχηγός τους δεν τίθεται προς πώληση. 

Σε όλο αυτό το μεταγραφικό σίριαλ, την τελευταία πρόταση την είχε κάνει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που κατέθεσε το ποσό των 26 εκατομμυρίων ευρώ, συν 6.000.000 με τη μορφή μπόνους επίτευξης στόχων, ενώ άφηναν στον Παναθηναϊκό και 10% ποσοστό μεταπώλησης. Η απάντηση που έλαβαν οι άνθρωποι της πορτογαλικής ομάδας, ήταν η ίδια με τις υπόλοιπες. 

Ο Παναθηναϊκός για όλο το καλοκαίρι είχε κρεμάσει την ταμπέλα «Ο Φώτης δεν πωλείται» έξω από τα γραφεία του. Ο Έλληνας διεθνής παρά τα όσα ακούγονταν και τις κολακευτικές προτάσεις που εμφανίζονταν για τον ίδιο, συνέχισε ακάθεκτος να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Ο Ιωαννίδης ήταν ασταμάτητος και στις 22/08 ενάντια στη Λανς (2-1), όταν πέτυχε εκείνο το «σόλο» τέρμα, που έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει, φώναξε ουσιαστικά πως τα 25 εκατομμύρια είναι λίγα για την απόκτησή του. 



Ο 24χρονος επιθετικός συνέχισε να σκοράρει και με τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας στο Nations League. Ενάντια στη Φινλανδία πέτυχε δυο τέρματα κα αναδείχθηκε σε MVP της αναμέτρησης, ενώ ενάντια στην Ιρλανδία (0-2), στο Δουβλίνο, σκόραρε με εκπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή, το 1-0. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είχε καταφέρει να σκοράρει και αυτό ήθελε να πετύχει ενάντια στον ΠΑΟΚ.


Στο «ντέρμπι» της Τούμπας, ενάντια στον «Δικέφαλο» του Βορρά, ο Ιωαννίδης είχε την τεράστια ευκαιρία να σκοράρει σε 3η διαφορετική διοργάνωση εντός 24 ημερών. Αυτή τη χαρά, του την στέρησε ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, με την επέμβαση του στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Ο Κροάτης τερματοφύλακας, με την εντυπωσιακή απόκρουση του, στέρησε από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού ακόμη ένα σημαντικό στατιστικό. 

Πέρα από αυτό, στέρησε και από τους «πράσινους» μια νίκη που είχε τρομερά ανάγκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού μετά από τέσσερις αγωνιστικές, βρίσκεται στην 7η θέση και τους πέντε βαθμούς. Ο Ιωαννίδης θα επιχειρήσει να σκοράρει στη Stoiximan Super League, στο «ντέρμπι» του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ (29/09, 21:00) στην OPAP Arena και να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές. 

Βαγγέλης Τερζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0