Football Talk

«Στην Κρήτη υπάρχει φαβορί»: Τεράστια νίκη του ΟΦΗ απέναντι στον Άρη και… 4η θέση!

«Στην Κρήτη υπάρχει φαβορί»: Τεράστια νίκη του ΟΦΗ απέναντι στον Άρη και… 4η θέση!

Σ΄ ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στην Κρήτη ο ΟΦΗ κέρδισε με 3-2 τον Άρη, κινδύνευσε έως το τέλος με τα πέναλντι που παραχώρησε, παρουσίασε όμως ανά διαστήματα πολύ καλό πρόσωπο και κατέκτησε δίκαια τους τρεις βαθμούς, κάνοντας το 2/2 στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τον Απρίλη του 2023!

Ο ρυθμός του πρώτου μέρους στην Κρήτη ανάμεσα σε ΟΦΗ και Άρη, για την ακρίβεια του πρώτου μισαώρου, ήταν πολύ καλός και οι τελικές ξεκίνησαν από νωρίς: μόλις στο 4’ δύο συνεχόμενα σουτ των Αποστολάκη και Νους που κόντραραν και κατέληξαν κόρνερ αποτελούν τις προειδοποιητικές βολές για τους φιλοξενούμενους, των οποίων η απάντηση είναι το κάθετο δοκάρι σε ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Σίστο. Δύο λεπτά αργότερα ο Κουέστα σταματά τον Φούντα και βλέπει στο 11΄τον Γιουνγκ να αστοχεί μετά από πάσα του Σενγκέλια. Δέκα λεπτά αργότερα ο Άντριου Γιουνγκ ευστοχεί σε πέναλντι που κέρδισε από τον Μοντόγια ο Νους. Το… κρεσέντο των τελικών προσπαθειών ακολουθούν τα πολλά φάουλ, μέχρι να φτάσουμε στο 39’ όταν και ο Ισπανός κίπερ και αρχηγός του Άρη σταματά ξανά τον Φούντα

Ο εξαιρετικός Νους «εγκαινιάζει» την έναρξη του δευτέρου μέρους με ένα σουτ στο 48’, χωρίς να προβληματίζει τον Κουέστα και ο άφαντος κυριολεκτικά πριν την ανάπαυλα Μορόν πραγματοποιεί τρεις τελικές μέσα σε πέντε λεπτά (50’, 51’, 55’): ένα διαγώνιο σουτ που αποκρούει ο Χριστογεώργος, μια κεφαλιά άουτ, όπως και ένα γυριστό μετά από σέντρα του Μοντόγια. Τις ευκαιρίες οι Θεσσαλονικείς, οι Κρητικοί το… αφοπλιστικό 2-0 αμέσως μετά στο 57΄ με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, ύστερα από φάουλ του Σενγκέλια. Τελικά, ο Ισπανός φορ των φιναλίστ του Κυπέλλου σκόραρε με την εσχάτη των ποινών στο 68’ (η μπάλα μάλιστα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι), ύστερα από χέρι… ευγενική χορηγία του Χατζηθεοδωρίδη σε κόρνερ. Στο 72΄ο Φαμπιάνο πήγε να «παγώσει» το Γεντί Κουλέ, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ, όπως ακριβώς και ο Σαβέριο, το πλασέ του οποίου «ξύρισε» το κάθετο δοκάρι του Χατζηγεώργου.

Η… ταφόπλακα της ισοφάρισης ήρθε στο 82΄ όταν ο Σαλσέδο, εννιά λεπτά μετά την είσοδό του, πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ, με τη μπάλα να βρίσκει πριν στο οριζόντιο δοκάρι. Το 3-2 συμβαίνει ανέλπιστα, ξανά με πέναλντι, ξανά με σκόρερ τον Μορόν και παραβάτη τον Χατζηθεοδωρίδη αυτή τη φορά για τράβηγμα στον ίδιο τον Ισπανό. Ο Σαμόρα είχε την ευκαιρία να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Χριστογεώργος απέκρουσε σε κόρνερ και το ματς τελείωσε μέσα σε πανηγυρισμούς για τους φιλάθλους των γηπεδούχων. 

Οι ενδεκάδες:

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκονθάλεθ, Αποστολάκης (78’ Κουτενάκης), Μπαΐνοβιτς, Φούντας (73’ Μπάκιτς), Νους (73’ Σαλσέδο), Σενγκέλια (90+1’ Ριέρα), Γιουνγκ (90+1’ Καραχάλιος)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (73’ Φρανσίσκο Βέλες), Μοντόγια, Σιφουέντες (89’ Ζαμόρα), Νταρίντα (64’ Μόντσου), Μανού Γκαρθία, Σίστο (64΄ Φετφατζίδης), Ντιαντί (45’ Σαβέριο), Μορόν



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0