Football Talk

«Όρθιος» ο Παναιτωλικός στο Καραϊσκάκη, για πρώτη φορά στην ιστορία του: «Μπλόκαρε» ο Ολυμπιακός, έχασε δύο βαθμούς!

«Όρθιος» ο Παναιτωλικός στο Καραϊσκάκη, για πρώτη φορά στην ιστορία του: «Μπλόκαρε» ο Ολυμπιακός, έχασε δύο βαθμούς!

Έκανε οτιδήποτε μπορούσε να κάνει στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, δημιούργησε φάσεις με κάθε τρόπο, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν κέρδισε τον Παναιτωλικό! «Κόλλησαν» στο 0-0 οι «ερυθρόλευκοι» και οι Αγρινιώτες πήραν έναν «ιστορικό» βαθμό στο Φάληρο!

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 0-0. Είναι αλήθεια. Συνέβη για πρώτη φορά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ό,τι μπορούσαν, πάλεψαν, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραραν. Και κάπως έτσι, οι Αγρινιώτες απέσπασαν βαθμό σε αυτό το γήπεδο, για παρθενική περίπτωση στην ιστορία τους! 

Στην επιστροφή του στις εντός συνόρων υποχρεώσεις του και, εν αναμονή της ευρωπαϊκής πρεμιέρας του στο League Phase του Europa League και στη νέα εποχή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναιτωλικό για την τέταρτη αγωνιστική της Super League με στόχο τη νίκη, το «σπάσιμο» της αρνητικής παράδοσης εξαετίας για το απόλυτο 4/4 και την εδραίωσή του στην κορυφή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, μέχρι το πρώτο 20λεπτο δεν είχαν δημιουργήσει τη μεγάλη φάση, όταν στο 21΄ ο Λιάβα απομακρύνει τη σέντρα του Ροντινέι, προτού σκοράρει ο Βέλντε. Στο 23΄ ο Έσε σούταρε και ο Τσάβες απέκρουσε, χωρίς να ανησυχήσει επίσης σε κεφαλιά του Ελ Καμπί τρία λεπτά μετά. Δώδεκα λεπτά νωρίτερα, ο Μαυρίας έκανε μια τελική με τον ίδιο τρόπο, ύστερα από προσωπική ενέργεια, η μπάλα όμως κατέληξε άουτ.

Το… φάντασμα της αρνητικής παράδοσης έπαιξε τον αδιόρατο ρόλο της, αφού σε ένα κατά τα άλλα φτωχό από φάσεις πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν αυτή που παρ’ ολίγο να «σιγήσει» το Καραϊσκάκης πάλι με τον διεθνή εξτρέμ: στο 41’ ύστερα από πάσα του Μπουζούκη, ο Μαυρίας βρέθηκε στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας και σούταρε άουτ από δεξιά. Δύο λεπτά μόλις αργότερα ο πρώτος προσέθεσε μία ακόμη τελική για την ομάδα του, με κεφαλιά που πέρασε άουτ, αλλά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους γηπεδούχους, δεδομένης της δυσκολίας τους να παράξουν φάσεις. Στο 44΄ ο Τσάβες δηλώνει ξανά παρών και σταματά το σουτ του Βέλντε.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός απείλησε άμεσα και είχε την καλύτερή του φάση στο παιχνίδι, το κοντινό πλασέ του Ελ Καμπί (47’), όμως, κατέληξε λίγο άουτ, ύστερα από ενέργεια του Έσε από αριστερά. Εντός τριών λεπτών, ακολουθούν δύο ευκαιρίες, πάλι με τον Μαροκινό: στο 54’ η τελική γίνεται με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ροντινέι και στο 57’ ο Μλάντεν σταματά ακριβώς στη γραμμή το σουτ του σέντερ φορ των γηπεδούχων. Πλέον οι γηπεδούχοι παίζουν… μονότερμα, στο 66’ ο Ζέλσον αστοχεί σε κεφαλιά που πάει άουτ, στο 69’ το σουτ έχει την ίδια κατάληξη, αφού είχε προηγηθεί σουτ του Ολιβέιρα που κόντραρε στο Γιάρεμτσουκ. Στο 73’ ο Ροντινέι πραγματοποεί ο ίδιος μια ακόμη τελική, ένα σουτ από αριστερά, το οποίο αποκρούει ξανά ο εκπληκτικός Τσάβες.

Έχοντας ήδη μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τον χρονικό… «κλοιό» να στενεύει,  ο Πορτογάλος χάνει σημαντική διπλή ευκαιρία στο 86’, πρώτα με δεξί σουτ το οποίο βρίσκει στα σώματα, και ύστερα με το αριστερό που καταλήγει άουτ. Στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων οι πολλές χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν και ήταν δύο σερί: όταν ο Ελ Καμπί δεν κατάφερε να σκοράρει στο 90+2’ με κεφαλιά στη μικρή περιοχή και στην αμέσως επόμενη φάση ο Ζέλσον στέλνει τη μπάλα άουτ με απευθείας σουτ, ύστερα από σέντρα του Γουίλιαν. Το ματς ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό. 

Ολυμπιακός (Χ. Λ. Μεντιλίμπαρ) Τζολάκης, Ροντινέι (82’ Κοστίνια), Ντόη, Πιρόλα (62’ Κάρμο), Ορτέγκα, Στάμενιτς (63’ Ολιβέιρα), Έσε, Μαρτίνς, Τσικίνιο (63’ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (61’ Γουίλιαν), Ελ Κααμπί.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Tσάβες - Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας – Μαυρίας (77’ Στάιτς), Μπελεβώνης (70’ Μιγκέλ Λουίς), Μπουζούκης (76’ Κουρί), Τορεχόν - Πέρες, Ντίας (62’ Ρόα), Λομόνακο (77’ Μάντεβατς)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0