Football Talk

Η ιστορία του παίκτη του Άρη με τη μασκότ, το 2019: Πού έπαιζε, τι ακριβώς συνέβη, το πρόστιμο και το δικαστήριο!

Η ιστορία του παίκτη του Άρη με τη μασκότ, το 2019: Πού έπαιζε, τι ακριβώς συνέβη, το πρόστιμο και το δικαστήριο!
Η διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων έμελλε να έχει μία δυσάρεστη εξέλιξη για τον Άρη και μάλιστα για καθαρά εξωαγωνιστικούς λόγους. Ο Ούκο Μάγιο, ο οποίος έφτασε φέτος το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, κρίθηκε ένοχος για ηθικό αδίκημα, το οποίο, διέπραξε προ πενταετίας ως αρχηγός της Θέλτα σε εκτός έδρας αγώνα εναντίον της Εσπανιόλ, όταν και έπιασε το στήθος μιας κοπέλας, εργαζομένης ως... μασκότ! 

Σαν κεραυνός εν αιθρία ακούστηκε στο Χαριλάου η είδηση της καταδίκης του φετινού μεταγραφικού αποκτήματος του Άρη, Ούγκο Μάγιο, για αδίκημα το οποίο διέπραξε όσο ακόμη αγωνιζόταν στη πατρίδα του.

Σύμφωνα με δημοσίευση της «AS», ο Ισπανός δεξιός μπακ, 28 ετών τότε, κρίθηκε ένοχος για ηθικό αδίκημα, όταν αγωνιζόταν στην Θέλτα, αφού φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά μια κοπέλα, που εκείνη τη στιγμή εργαζόταν ως… μασκότ της γηπεδούχου Εσπανιόλ, κατά τον καθιερωμένο χαιρετισμό των ομάδων πριν από το σφύριγμα της έναρξης. 


Στο επίμαχο βίντεο, ο ποδοσφαιριστής έπιασε το στήθος της νεαρής και για αυτή ακριβώς την ενέργεια κρίθηκε ήδη ένοχος από το δικαστήριο της Βαρκελώνης για τη λεγόμενη «ηθική βλάβη». Καλείται να πληρώσει 10 ευρώ ημερησίως για τους επόμενους 10 μήνες (συνολικά 6.000 ευρώ) και να καλύψει, μάλιστα, πλήρως όλα τα δικαστικά έξοδα, τα οποία ανέρχονται, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, 1.000 ευρώ. 

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως το… έτος στο οποίο έλαβε χώρα το γεγονός διασώζει από πολύ βαρύτερη τιμωρία τον παίκτη, ακριβώς επειδή τότε ο Ποινικός Κώδικας του άρθρου 19 ήταν διαφορετικός.  Με άλλα λόγια, δεν είχε μετατραπεί επισήμως για ανάλογα αδικήματα αναγόμενα στην σεξουαλική παρενόχληση, όπως συνέβη, εν τέλει, το 2023 με τον επονομαζόμενο νόμο «Μόνο το ναι είναι ναι». 

Ο ίδιος ο παίκτης «αρνείται τα πάντα», όπως χαρακτηριστικά τοποθετείται δημόσια, μέσω ανάρτησής του στο Instagram, δηλώνει αθώος και αναμένεται τις επόμενες μέρες να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή στην πρωτόδικη αυτή απόφαση. 


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0