Football Talk

«Χωρίς τον Έντεγκααρντ δυσκολεύεται παντού!» - Μπορεί να αντέξει η Άρσεναλ στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν;

«Χωρίς τον Έντεγκααρντ δυσκολεύεται παντού!» - Μπορεί να αντέξει η Άρσεναλ στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν;

Η Άρσεναλ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μάρτιν Έντεγκαaρντ, αφού ο τραυματισμός του τον θέτει εκτός δράσης για ένα μήνα, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν για τους «κανονιέρηδες».

Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ αποχώρησε ως τραυματίας από τον αγώνα της Νορβηγίας ενάντια στην Αυστρία (09/09,2-1), αφού γύρισε τον αστράγαλο του στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο αρχηγός της Άρσεναλ αποτελεί βασικό «πυλώνα» της ομάδας και κύριο δημιουργό των φάσεων που δημιουργεί καθόλη τη σεζόν και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τουλάχιστον ένα μήνα. 


Κατά την ανάλυση των στατιστικών, από τότε που ο Έντεγκααρντ εντάχθηκε στην Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 2021, υπάρχει σαφής μείωση στο ποσοστό νικών της ομάδας χωρίς τον εμπνευσμένο μέσο της. Όταν ο 25χρονος είναι βασικός στο αρχικό σχήμα, ο σύλλογος κερδίζει το 66.4% των αγώνων στην Premier League. Το εντυπωσιακό είναι πως αυτό το ποσοστό πέφτει στο 52.6% στους 19 αγώνες που δεν ξεκίνησε. 

Η επιθετική επίδοση της Άρσεναλ είναι άλλος ένας όρος που αλλάζει με την παρουσία του αρχηγού της. Ο μέσος όρος των γκολ ανά αγώνα πέφτει από το 2.1, που βρίσκεται, όταν ξεκινάει στο 1.6 όταν μένει στον πάγκο, ενώ ο μέσος όρος των σουτ που επιχειρούν οι «κανονιέρηδες» μειώνεται επίσης από 15.9 ανά 90 λεπτά  σε 13.3. Από την ίδια στατιστική προκύπτει και το εντυπωσιακό νούμερο που έχει η Άρσεναλ στον αριθμό των γκολ της, όταν ξεκινάει ο Νορβηγός. Η ομάδα του Αρτέτα, τις φορές που έχει ξεκινήσει ο Έντεγκααρντ έχει σκοράρει 243 τέρματα, ενώ όταν ο Νορβηγός βρισκόταν εκτός βασικής ενδεκάδας, σκόραρε μόλις 31 φορές.

Επίσης, στα 116 παιχνίδια που έχει ξεκινήσει βασικός ο ταλαντούχος μέσος, η Άρσεναλ μετράει 77 νίκες, 17 ισοπαλίες και μόνο 22 ήττες. Όσον αφορά τη δημιουργικότητα που προσφέρει ο Έντεγκααρντ, αρκεί να σημειωθεί πως μέσο όρο ανά ματς έχει 2.9 πάσες κλειδιά με ποσοστό επιτυχίας 87%. 



Το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Λονδίνου είναι αν θα καταφέρει να αγωνιστεί χωρίς τον πρωταγωνιστή της μεσαίας γραμμής της. Ο μήνας που έρχεται για τους δευτεραθλητές Αγγλίας είναι πολύ απαιτητικός. Από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου  οι «κανονιέρηδες» έχουν να δώσουν 7 παιχνίδια για Premier League, Carabao Cup και Champions League και θα έρθουν αντιμέτωποι μεταξύ άλλων με Τότεναμ, Αταλάντα, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν.

Εάν η Άρσεναλ δεν καταφέρει να βρει λύσεις από τους υπόλοιπους παίκτες της, θα είναι δύσκολο να διεκδικήσει την κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος, που τόσο πολύ ποθεί. Ο επόμενος μήνας ίσως να καθορίσει και ολόκληρη τη σεζόν της. 

Βαγγέλης Τερζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0