Football Talk

Η Εθνική οδηγεί την «κούρσα» - Τι σημαίνει αν καταφέρει να παραμείνει στην πρώτη θέση του ομίλου;

Η Εθνική οδηγεί την «κούρσα» - Τι σημαίνει αν καταφέρει να παραμείνει στην πρώτη θέση του ομίλου;

Η Εθνική τα κατάφερε και έκανε το 2/2 ενάντια στην Ιρλανδία για τον όμιλο της στο Nations League. Χάρη στα πέντε τέρματα που έχει σημειώσει βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τι σημαίνει αν καταφέρει και διατηρήσει την πρωτιά της; 

Η Ελλάδα κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το Δουβλίνο για ακόμη μια φορά και έκανε το 2/2 στον όμιλο της στο Nations League 2024. Οι διεθνείς μας απολαμβάνουν την κορυφή του ομίλου και πάνε ως πρωτοπόροι στην σκληρή δοκιμασία ενάντια στην Αγγλία, στις 10 Οκτωβρίου στο «Wembley».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ετοιμάζεται για τον αγώνα με τα «Τρία Λιοντάρια», που όπως όλα δείχνουν τα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες θα κρίνουν και την άνοδο. Θυμίζουμε πως το φορμάτ του Nations League έχει διαφοροποιηθεί και κάθε θέση στον όμιλο δίνει από κάτι. Συγκεκριμένα, για την League B η πρώτη θέση δίνει απευθείας άνοδο στη League A, η δεύτερη θέση «εισιτήριο» για τα playoffs ανόδου στη League A, εναντίον κάποιου 3ου από την κορυφαία λίγκα.

Επίσης, η τρίτη θέση οδηγεί στα playouts υποβιβασμού στη League C, με κάποιον δεύτερο της, ενώ η 4η θέση οδηγεί στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. 


Τι σημαίνει η πρώτη θέση για την Ελλάδα 

Στον όμιλο μας υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για την άνοδο στην League A και αυτό είναι η Αγγλία. Η φιναλίστ του EURO 2024, νίκησε και εκείνη τα πρώτα δύο παιχνίδια της ενάντια σε Ιρλανδία και Φινλανδία, αμφότερα με 2-0. Η Εθνική θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει την πρώτη θέση από τους Άγγλους και με μια καλή εμφάνιση στο «Wembley», μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της συνέχειας. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως η εντός αναμέτρηση της «γαλανόλευκης», ενάντια στην Αγγλία (14/11, 21:45), θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ

Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη; Απευθείας άνοδο στη League A, στο υψηλότερο επίπεδο του Nations League, απ' όπου προκύπτουν τα Finals και ο κάτοχος του τίτλου.

Επιπλέον, δίνει την δυνατότητα για μία δεύτερη ευκαιρία για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα προκριματικά του Μουντιάλ θα δώσουν δώδεκα εισιτήρια απευθείας στους νικητές των δώδεκα προκριματικών ομίλων. Οι δώδεκα ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα δώσουν playoffs μαζί με τους τέσσερις καλύτερους νικητές ομίλου στο Nations League που δεν βρίσκονται μεταξύ των δώδεκα νικητών ή δεύτερων των προκριματικών ομίλων του Μουντιάλ.

Αυτές οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα μονοπάτια και ύστερα από δύο μονούς αγώνες, σε στυλ Final Four, θα αναδειχθούν οι τέσσερις νικητές, που θα πάρουν και τα τελευταία εισιτήρια που δικαιούται η Ευρώπη.

Εάν η Ελλάδα καταφέρει και αναδειχθεί νικήτρια στον όμιλό της, όπως στο προηγούμενο Nations League, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα να είναι στους καλύτερους τέσσερις νικητές και να εξασφαλίσει έναν δεύτερο δρόμο και να διεκδικήσει την πρόκριση της στο Μουντιάλ 2026. Αυτό είναι κάτι πολύ πιθανό δεδομένου πως πολλοί νικητές της League A και της League B θα έχουν λογικά εξασφαλίσει παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή στα playoffs μέσω των προκριματικών της «Γηραιάς Ηπείρου».

Βαγγέλης Τερζής

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0