Football Talk

«Με τον αέρα της παράδοσης στο Δουβλίνο»: H Εθνική βλέπει την Ιρλανδία και ξεχνάει τι... σημαίνει η λέξη ήττα! (video)

«Με τον αέρα της παράδοσης στο Δουβλίνο»: H Εθνική βλέπει την Ιρλανδία και ξεχνάει τι... σημαίνει η λέξη ήττα! (video)

Η Εθνική μας ομάδα φιλοξενείται απόψε (21:45) στο «Aviva Stadium» από την Ιρλανδία, για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου της στο Nations League. Η Ελλάδα δεν ξέρει πώς είναι η ήττα, όταν βλέπει τους Ιρλανδούς και στήνει το δικός της «τείχος» στο Δουβλίνο

Η Εθνική μας ομάδα ετοιμάζεται για το δεύτερο αγώνα της στο φετινό Nations League, ενάντια στην Ιρλανδία (10/09, 21:45). Οι διεθνείς μας επιστρέφουν στο Δουβλίνο, για να βγάλουν εις πέρας την ίδια αποστολή που είχαν και πέρυσι. Να πάρουν το «διπλό». Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάθεται αυτή τη φορά στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης», σε αντίθεση με την περσινή αναμέτρηση που οδηγίες έδινε ο Γκουστάβο Πογέτ



Άπαντες στην ομάδα θέλουν να κάνουν το 2/2 και να μην μπουν σε περιπέτειες εν όψει των αναμετρήσεων που έρχονται τον Οκτώβριο. Έχοντας τον αέρα του 3-0, από την πρεμιέρα του Nations League ενάντια στη Φινλανδία (07/09), η Εθνική θέλει να πάρει ακόμη μια νίκη ενάντια στην Ιρλανδία και αν το καταφέρει θα είναι η τέταρτη φορά που φεύγει ως θριαμβεύτρια από την πρωτεύουσα της χώρας.

Στις προηγούμενες επισκέψεις της η «γαλανόλευκη» έχει κάνει το 3/3 σε επίσημες αναμετρήσεις και φιλικά. 

Πέρυσι, με τα τέρματα του Γιώργου Γιακουμάκη και του Γιώργου Μασούρα νίκησε με 2-0 (13/10/2023), ενώ στις δύο φιλικές συναντήσεις που έχουν βρεθεί οι δύο ομάδες, η Ελλάδα μετράει ισάριθμες νίκες. Η Εθνική μας ομάδα όσες φορές έχει ταξιδέψει επί ιρλανδικού εδάφους, δεν έχει απλώς κερδίσει, αλλά έχει κρατήσει και ανέπαφη την εστία της!

Οι Ιρλανδοί δεν έχουν καλή παράδοση και σε πέντε αναμετρήσεις εναντίον μας, έχουν καταφέρει να πάρουν απλώς μια ισοπαλία (0-0), ενώ έχουν βρει δίχτυα μόλις μία φορά στον περσινό αγώνα στην «Opap Arena» (16/06/2023) που αποτελεί και το μοναδικό τους τέρμα σε όλες τις συναντήσεις μας. 



Πρώτος σκόρερ στα παιχνίδια της Εθνικής ενάντια στην Ιρλανδία είναι ο Γιώργος Μασούρας, χάρη στα τέρματα του σε Αθήνα και Δουβλίνο την περσινή χρονιά, ο οποίος, θα απουσιάσει από τη σημερινή αναμέτρηση (10/09, 21:45), εξαιτίας ενός τραυματισμού.

Το δείγμα γραφής είναι μικρό για να κρίνουμε το οτιδήποτε, όμως η ομάδα που έχει στη διάθεση του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πολύ πιο ποιοτική από αυτήν που έχει στα χέρια του ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον. Οι Ιρλανδοί αναμένεται να βασιστούν περισσότερο στο ατομικό ταλέντο που διαθέτουν κάποιοι ποδοσφαιριστές τους. 

Η Ελλάδα πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη από την αρχή της αναμέτρησης, έτσι ώστε να νιώθει πιο σίγουρη εν όψει της συνέχειας του Nations League. Με νίκη οι διεθνείς μας θα φτάσουν στους 6 βαθμούς πριν τη μεγάλη δοκιμασία, ενάντια στην Αγγλία (10/10, 21:45), στο Λονδίνο

Βαγγέλης Τερζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0