Football Talk

Γιοβάνοβιτς: «Αισθάνομαι σαν να ξεκινάω νέα καριέρα - Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο ή τον εαυτό μας!»

Γιοβάνοβιτς: «Αισθάνομαι σαν να ξεκινάω νέα καριέρα - Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο ή τον εαυτό μας!»
Εν όψει του πρώτου εκτός έδρας αγώνα της θητείας του, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, επαίνεσε τη νοοτροπία της Ιρλανδίας και, μεταξύ άλλων, ανέδειξε τη σημασία της εξοικείωσης των παικτών με τη φιλοσοφία του, αλλά και τον χρόνο τον οποίο χρειάζεται ο ίδιος στις συνθήκες διαχείρισης μιας Εθνικής ομάδας.  

«Αισθάνομαι σαν να ξεκινάω μία νέα καριέρα. Προσπαθώ να βρω περισσότερους τρόπους να μεταφέρω τις πληροφορίες στους παίκτες χωρίς να είμαι υπερβολικός. Χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστώ και εγώ στη νέα πραγματικότητα. Να μάθω και εγώ τις προτεραιότητες των παικτών. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία και συσπειρωμένη ποιότητα. Περισσότερο προβληματισμό έχω με τον εαυτό μου και στο πώς να μεταφέρω τα πράγματα χωρίς να είμαι υπερβολικός.»,  δηλώνει ο Σέρβος τεχνικός για την ανάγκη προσαρμογής του ίδιου στις απαιτήσεις πρωτόγνωρες για τον ίδιο, όχι φυσικά ως προς την πίεση ή τη διαχείριση μιας ομάδας, αλλά μιας Εθνικής ομάδας, συγκεκριμένα.

Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την παράδοση της Ιρλανδίας και τη φιλοσοφία της, επισημαίνοντας, αφενός τη διαφορετικότητά τους συγκριτικά με τις προηγούμενες αναμετρήσεις μας, αφετέρου το μόνιμο πάθος τους, όπως και τη δυσκολία του παιχνιδιού της πρώτης αγωνιστικής εναντίον της Αγγλίας (07/09, 2-0).

Το νικηφόρο παρελθόν της Ελλάδας απέναντι στην Ιρλανδία: «Ευχαριστώ. Σεβόμαστε την Ιρλανδία. Παραδοσιακή ομάδα με φιλάθλους που αγαπά το ποδόσφαιρο. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ξεκινάμε από μία νέα βάση. Να συνεχίσουμε με το ίδιο αποτέλεσμα και την παράδοση που είχαμε πέρυσι.»

Τον αγώνα των Ιρλανδών απέναντι στην Αγγλία: «Δύσκολο παιχνίδι για την Ιρλανδία. Γιατί η Αγγλία έδειξε μεγάλη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι. Κυκλοφόρησε τη μπάλα αρκετά καλά. Η Ιρλανδία όμως είναι ομάδα που προσπαθεί μέχρι το τέλος.»

Τις διαφορές των Ιρλανδών σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες: «Πάντα υπάρχουν διαφορές. Εμάς μας ενδιαφέρει το τι γίνεται με τον σημερινό προπονητή. Η Ιρλανδία παραμένει μία σοβαρή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.»

Τους Ιρλανδούς και το πάθος τους και τι θα κάνει για τους... σιγήσει: «Όχι όχι. Εγώ έχω πολύ μεγάλο σεβασμό σε αυτό το πάθος που έχετε σαν λαός. Εμένα μου αρέσει. Εσείς έχετε αυτήν την αγάπη και το γεμάτο γήπεδο. Άλλο είναι το ποδόσφαιρο και άλλο το πώς εκφράζεται ο κόσμος.»

Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στο πρώτο «μουδιασμένο» διάστημα της πρεμιέρας με τη Φινλανδία και την ανάγκη για ροτέισον.  

Τους Ιρλανδούς και το πάθος τους και τι θα κάνει για τους.. σιγήσει: Όχι όχι. Εγώ έχω πολύ μεγάλο σεβασμό σε αυτό το πάθος που έχετε σαν λαός. Εμένα μου αρέσει. Εσείς έχετε αυτήν την αγάπη και το γεμάτο γήπεδο. Άλλο είναι το ποδόσφαιρο και άλλο το πώς εκφράζεται ο κόσμος.

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0