Football Talk

Ο ηγέτης της Μακάμπι Χάιφα στην ΑΕΚ; Αδιανόητοι αριθμοί, γκολ ανά 3 ματς και εννέα πανηγυρισμοί ακόμη για την «ιστορία»!

Ο ηγέτης της Μακάμπι Χάιφα στην ΑΕΚ; Αδιανόητοι αριθμοί, γκολ ανά 3 ματς και εννέα πανηγυρισμοί ακόμη για την «ιστορία»!

Η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Φραντζί Πιερό, τον ηγέτη της Μακάμπι Χάιφα, για την ενίσχυση της στην επίθεση. 

Η ΑΕΚ κυνηγάει να τελειώσει την ενίσχυση της στην επιθετική της γραμμή και ο Φραντζί Πιερό φέρεται πως είναι ο «εκλεκτός» του Ματίας Αλμέιδα. Ο επιθετικός από την Αϊτή είναι ο ηγέτης της Μακάμπι Χάιφα και αποτελεί τρομερό επιθετικό «όπλο» για όποιον προπονητή τον έχει στο ρόστερ του. 

Με τη Μακάμπι έχει 106 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, καταγράφοντας 43 γκολ και 18 ασίστ. Από τα 43 τέρματα που έχει σημειώσει με την ομάδα από το Ισραήλ, ο Πιερό έχει πετύχει τα 10 σε προκριματικά Champions League. Το εντυπωσιακό είναι πως το έχει καταφέρει σε μόλις 14 παιχνίδια, στα οποία έχει αγωνιστεί στη διοργάνωση, κάτι που αποδεικνύει την ικανότητα του στο σκοράρισμα. 

Έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στην Γκινγκάμπ από τη σεζόν 2019/20 έως και τη σεζόν 2021/22. Με τη γαλλική ομάδα αγωνίστηκε σε 78 παιχνίδια και σκόραρε 28 τέρματα, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ. Χάρη στη σεζόν που έκανε με τη Γκινγκάμπ ο Πιερό πήρε μεταγραφή μετέπειτα στη Μακάμπι Χάιφα, με την οποία αντιμετώπισε και τον Ολυμπιακό για τα προκριματικά του Champions League

Ενάντια στους Πειραιώτες σημείωσε δυο γκολ στο «Γ.Καραϊσκάκης» στην βαριά ήττα που είχε γνωρίσει η ελληνική ομάδα από τους Ισραηλινούς με 4-0. Ο 29χρονος αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες, αφού σκοράρει μία φορά ανά τρεις αναμετρήσεις. 

Με την εθνική ομάδα της χώρας του έχει αγωνιστεί 30 φορές και έχει πανηγυρίσει σε 21 περιπτώσεις! Ποιο είναι όμως το πιο εντυπωσιακό; Το γεγονός πως απέχει μόλις εννέα γκολ από την κορυφή της λίστας της χώρας του, σε ολόκληρη την ιστορία της. «Κυνηγάει» τον Ντικένς Νταζόν, επιθετικό της Καϊσερίσπορ και μοιάζει θέμα χρόνου να τον ξεπεράσει.

Είναι αυτή κίνηση «ματ» για την ΑΕΚ; Θα μπορούσε. Πρόκειται άλλωστε, όπως είπαμε, για τον ηγέτη της Μακάμπι Χάιφα και έναν παίκτη που θα μείνει στην ιστορία για την χώρα του, πριν καν συμπληρώσει τα… 30!





www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0